Favori koşu kitapları ve bloglarınız hangileridir?

Utkuer Yaşar, Çoklu Sporlara Giriş Triatlon, Cumartezleri Yayınları, 2011 (Direkt koşu ile ilgili olmasada çok faydalı bir kaynak. Temel antrenman bilgisi, antrenman planlaması ve triatlet sağlığı kısımları dönüp dönüp okuduğum yerler)

Prof. Dr. Necati Akgün, Egzersiz Fizyolojisi, Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü, 1992 (Kitabı yıllar önce babamdan almıştım ama hala tam okuyamadım. Teknik terimi bol okuması zor bir kaynak)

Bakiye Duran, Cesaret Yalnızdır, Optimist, 2010 (Okuyup da kanepeden kalkıp dışarı çıkıp koşmayan olduğunu zannetmiyorum)

Ne yazık ki (en azından benim bulabildiğim) yazılı Türkçe kitap çok az. Bu konudaki açığı bloglar samimi bir şekilde kapatıyor. Koşuya artan ilgi, artan yarış ve koşucu sayısını düşününce yabancı dildeki eserlerin yavaş yavaş Türkçe yayımlanmaya başlayacağını düşünüyorum.

İngilizce eserler derya deniz. Ben bloglardaki öneriler ve/ya amazondaki yorumlardan yola çıkarak kitap alıyorum. Kimi kitapları dönüp dönüp okurken 10 sayfa okuyup bıraktıklarım da oldu. Bazı kitapların ingilizceleri daha sadeyken bazılarının dili daha ağır olabiliyor. İngilizcem çok iyi olmadığı için sürekli sözlüğe dönmekte okumayı sıkıcı hale getirebiliyor.

iPad de şöyle bir güzellik var, mağazayı değiştirip iPad’ime Kindle yükledim. Amazon’dan almak istediğim kitapların Kindle versiyonlarını (normal kitaba göre daha ucuz oluyor) satın alıp yüklüyorum. Kindle’a amazondan bir de ingilizce türkçe sözlük yükledim bu sayede bilmediğim kelimeye basılı tutarak türkçesini sözlük karıştırmadan görebiliyorum

İngilizce kitap tavsiyelerim

Joe Friel, Total Heart Rate Training, Ulysses Press, 2006 (Bu kitapla ilgili Mert’in bloğunda https://ritimblog.com güzel iki yazı var)

Bryon Powell, Relentless Forward Progress, Breakaway Books, 2011 (Ben geçiş yapamadım ama ultraya geçmek isteyenler için nefis bir kaynak)

Runner’s World, Run Less Run Faster, Rodale, 2012 (İstanbul’a gelip boğazdan geçmek gibi, koşuya başlayan herkesin er ya da geç okuyacağı kitap :slight_smile:

TJ Muphy, & Brian Mackenzie, Unbreakable Runner, Velopress, 2014 (Şu ara bunu okumaya çalışıyorum. Cross-fit ile koşuyu çiftleştiren kitap)

Mark Rippetoe, Starting Strength Basic Barbell Training 3rd Edition, The Asgard Company, 2011 (Güç konusunda çok şey öğrendiğim nefis bir başlangıç kitabı)

Beslenme konusunda çok yıldız alan ve tavsiye edilen 2 kitap almıştım ama ikisini de mutfak farkı nedeniyle okuyamadım…

7 Beğeni