Everesting ve Cumhuriyet'in 100. Yılı Özel Aktivitesi

https://everesting.cc/

Dünyada everesting diye bir konsept var. Açıklaması şu şekilde :

The concept of Everesting is fiendishly simple: Pick any hill, anywhere in the world and complete repeats of it in a single activity until you climb 8,848m – the equivalent height of Mt Everest. Complete the challenge on a bike, on foot, or online, and you’ll find your name in the Hall of Fame, alongside the best climbers in the world.

Çeviri : Everesting’in konsepti son derece basittir: Dünyanın herhangi bir yerindeki herhangi bir tepeyi seçin ve Everest Dağı’nın eşdeğer yüksekliği olan 8.848 m’ye tırmanana kadar tek bir aktivitede bunun tekrarlarını tamamlayın. Mücadeleyi bisikletle, yürüyerek veya çevrimiçi olarak tamamladığınızda adınızı dünyanın en iyi tırmanıcılarının yanı sıra Şöhretler Listesi’nde bulacaksınız.

Daha önce ülkemizde bunu bisikletle gerçekleştirip sayfaya ismini yazan çok sayıda isim varken koşuyla bunu yapan olmamıştı.

Limitsensin ekibi Cumhuriyet’imizin 100. yılına özel Apple desteğiyle Fethiye Babadağ’da Mahmut Yavuz ile Everest yüksekliği tırmanması -8848- ve Halil Aktan ile Türkiye Zirbesi Ağrı Dağı tırmanması -5137- gerçekleştirdi.

Bunu gerçekleştirirken yukarı koşarak çıktılar inişte ise araçla ve yamaç paraşütüyle aşağı indiler. Oldukça renkli ve ilginç bir aktivite oldu, tebrik ediyorum emeği geçen herkesi. Umarım Mahmut Yavuz listeye eklenir belli kurallar var çünkü.

Merak edenler için strava kayıtlarını da atayım :

Mahmut Yavuz 86.10 KM 8.900 Kazanım 14 saat 28 dakika Hareket Zamanı

Halil Aktan 50.19 KM 5.137 Kazanım 9 saat 51 dakika Hareket Zamanı

18 Beğeni

Daha önce podcastte de konusu geçmişti bu arada onu belirtmeyi unutmuşum.

6 Beğeni

Ben kurallari cok net bilmiyorum. Iniste arac kullanmak gecerli oluyor mu? Kurallari ben koyuyor olsam kabul edilmemeli derdim. Ama tabii komunitesi nasil kabul ettiyse odur.

5 Beğeni

Evet serbest, olay tamamen tırmanma mesafesi için. Farklı kendine has kuralları var.

Descending

– Each repeat can either be run up and down, or alternatively you can save your knees and be transported down each lap This can be by car, bus, shuttle, chairlift/gondola, lift, abseiling, or bike etc.

– In the case of an assisted descent it is acceptable to use an alternative route down to the start of the segment. Ie. if the segment is a running trail, the assisted descent can be via a car down a nearby road.

– You can pause your device if being transported to the bottom of each lap.

– Please note that ‘assisted descents’ only apply to running Everestings,
and not cycling Everestings.

– In the event of assisted transportation it is not acceptable to use that time to micro sleep or nap. Use this time to refuel!

4 Beğeni

Ayarı kaçanlar son bölümde dinleyince bir kaç segment denemesi yaptım CALCULATOR - EVERESTING linkinde.

Loop olmamasına rağmen tüm denediğim segmentlere loop diyor. Ben mi bir şeyi yanlış anladım?

Mesela bu Yeni Sol 1 | Strava Walk Segment in Müftü Mahallesi, Rize, Turkey loop mu ?

This segment looks like a loop. This calculation may not be correct. Loops are against “the rules” of Everesting.

1 Beğeni

Bunu ben de fark ettim, olmayan bircok yere loop diyor. Ya bir bug var ya da baska bir sorun. Yazip sormak lazim aslinda.
Ama yine de dogru rakamlari veriyor, uyariya ragmen

2 Beğeni

Dün Alp Karikoğlu, Bostancı Merdivenler ya da stairway to heaven olarak bildiğimiz bölgede everestinge başlamıştı. Resmi sonuçlar kısmına hakim değilim, fakat inişi de kendisi yaparak

33 saat 45 dakikada everestingi tamamladı. Kendisi de dağcılık kökenli olan Alp tırmanışını İsmet İnan’a adadı. Ülkemizdeki desteksiz ilk everesting oluyor bu sonuç. Ayrıca merdivende yapılan ilk everesting. Bravo Alp!

16 Beğeni