Merhaba,
Aile ziyareti nedeniyle 2 hafta Eskişehir’de olacağım. 10-15K civarı koşu için önerebileceğiniz bir rota var mı acaba?
Saygılar…
Merhaba,
Aile ziyareti nedeniyle 2 hafta Eskişehir’de olacağım. 10-15K civarı koşu için önerebileceğiniz bir rota var mı acaba?
Saygılar…
Eskişehirin heryeri rota
Düz yol trail?
Düz yol. Mümkünse trafikten uzak, stad olabilir, park olabilir, hava alanı belki
Ben 2 sene önce gitmiştim, disneyland gibi bir yer vardı yanılmıyorsam şehrin kuzey tarafında. Oralar çok güzel alanlardı.
Birde şehir zaten dümdüz bir kentti. Sabahları erken saatlerde çok tenha olacaktır diye düşünüyorum. Ama sokak köpeklerine dikkat edin. Ben bilmediğim şehirlerde bakıyorum, ortalıkta sokak köpeği çoksa koşmuyorum sokakta. Çok saldırgan olabiliyorlar. Gençlik ve Spor müdürlüğüne ait pistlere bakınıyorum, oralar 24 saat açıklar.
Eskişehir’de stravada koşu grubu bulunur,oradakiler aktiviteler kısmında nerede koşmuş bakılır.Ben birinden porsuk çayı koşu rotasını kaydettim.
Check out this route on Strava: sümer park | 21.2 km Running Route on Strava — sümer park
Check out this route on Strava: odunpazarı | 12.5 km Running Route on Strava — odunpazarı
Bonus:
Deneyim seçim yorumlarını koşu sonrası merakla bekleriz
Fatih Bey, ben de Dede Korkut Parkı’nı duymuştum ancak Strava’ da paylaştığınız ilk rota, porsuk kenarı, güzel görünüyor. Siz 20 K’ya ulaşmak için iki tur mu attınız?
Yazmış herkes zaten, eskişehir cidden düz bir şehir. Porsuk kenarı istediğiniz gibi koşabilirsiniz, keyifli rota.
Kanlıkavak parkı 6 km’lik su kenarında koşulan düz bir parkur. Patika isterseniz kent ormanı girişinden su deposuna çık in 5 km ya da Osmangazi Üniversitesi arkasında Meşelik ormanında rotalar mevcut. Düz uzun koşacaksanızda Karacaşehir-Eşenkara rotası dedekorkuttan başlarsanız git gel 27 28 km. Birkaç adet örnek kayıt bırakıyorum.
Bugün porsuk kenarı düz koşu denemesini tamamladım, 15K. Tavsiyede bulunanlara teşekkür ederim. Yorumum şöyle;
Parkurun uzun olması en büyük artısı, aynı yerde dönüp durmuyorsunuz. Yolun büyük bir kısmı dere kenarı ve park alanı, bu nedenle güzel manzaralar eşliğinde koşuyorsunuz. Ancak en büyük eksisi, zaman zaman yolun devamının olmaması sebebiyle ister istemez çarşı içine girip, bazen de araç yoluna inmek zorunda kalmanız. Bazı kısımlarda da yine dere kenarının devamının olmaması sebebiyle geri dönüp başka geçiş aramak zorunda olmanız.
Genel olarak söylemek gerekirse, keyifli bir rota, uzun olması en büyük artısı. Tekrar koşabilirim ama çıkmaz sokaklarda yol aramak biraz can sıkabiliyor.
Aşağıda kullandığım rotayı görebilirsiniz.