En yaşlı maraton koşucusu Fauja Singh

En yaşlı maraton koşucusu olduğuna inanılan Hindistan asıllı Fauja Singh maalesef elim bir trafik kazası sonucu 114 yaşında aramızdan ayrıldı. Hakkındaki kayıtlara bakarsak 1911 doğumlu sporcu ilk maratonunu 2000 yılında 89 yaşında koşmuş ve Torontoda 2011 yılında 100 yaşında 8 saatte koştuğu maratonla bu yaşta maraton koşan ilk kişi olarak kayda geçmiş. 2013 yılında 10k yarışı ile jübilesini yapan sporcu Hindistanda karşıdan karşıya geçerken bir aracın çarpması sonucu vefat etmiş.

45 yaşından sonra koşmaya başlayan birisi olarak 89 yaşında maratona katılan ve 100 yaşında da maraton koşabilen birisi benim için takdirin ötesinde saygı duyulası birisidir.

Haberler için
Ingilizce
Türkçe

9 Beğeni

Resmi bir doğum belgesi sunamadığı için rekorlarını guiness rekorlar kitabına kaydettirememiş akıllarda yaşı ile ilgili sorulara neden olmuştu. Trafik kazası olmasa acaba kaç yaşına kadar daha yaşardı diye merak ettirmiyor da değil.

3 Beğeni

Ben Hindistan’dan gelen rekor ve sayılara, ispatlanmadığı sürece, şüpheli bakıyorum. Bu tür mucizeler(!) çok yaşanıyor oralarda.

6 Beğeni