Merhabalar,
Elbistan Ultra ile ilgili güncel bilgisi olan var mı?
Yeni duydum bu Ultra’yı. Fakat pek elle tutulur bir bilgiye ulaşamadım. Katılan, tecrübe eden varsa,deneyimlerini paylaşırlarsa sevinirim
Yarış tarihi Ekim 2025.
https://www.elbistanultramaraton.com/hakkimizda/
Bu yıl 200TL. Neredeyse katılımcılara üzerine para veriyorlar. İlk 15 erkek 15 kadın yarışçıya 1500TL ve üzeri ödül.Köy kahvaltısı.
https://www.elbistanultramaraton.com/rota/
En uzun video görebildiğim bu.
Forumda bu rotada koşan yok gibi?
5 km. Yol koşusu ücretsiz. Ve kahvaltı da var.
Bir seferinde duyduğum üzere gezici CP varnış. Toros’un bagajında
“O yarışa gidenlerden bir daha haber alınamadı” gibi üzerine replik yapılası bir yarış.
Merhaba, geçen yıla kadar aralıklarla 13 kez düzenlendi diye biliyorum. İlk 30 km Kavaktepe-Pınarbaşı arası geçildikten sonra, 10km ilk bir güzergahta tur atılıyor. Yükseklik kazanımı bilgisi bende yok, ama düşük diye aklımda kalmış.
Konaklama ücretsiz, dereceye girenlere maddi ödül de var. Bence bizler bu yarışı olması gereken değerine yükseltebiliriz. Tecrübelerimiz doğrultusunda yapılması gerekenleri aktarabiliriz. Ben 2025 yılında katılmayı düşünüyorum.
Teşekkür ederim.
Ben de 2025 kesin olmamakla birlikte 2026 da katılmayı düşünüyorum.
Elbistan ultra maratonunu 2 kez (2016-2017) koştum…İlk koştuğum sene 170 km olarak başladık…70 km civarında asfaltta koşmanın zorluklarına dayanamayıp bıraktım… İkinci sene yarış 75 km koşuldu ve bitirdim…
İbrahim Şahin isminde Almanya da yaşayan bir abimiz yıllarca koşturmaya çalışıyor yada yarışı sürdürmeye çalışıyor… Para ödülü veriyor Belediye,
Gençlik spor müdürlüğü destekliyor…Kayıt ücretsiz (ben katıldığımda),Konaklama ücretsiz bir türlü gereken ilgiyi göremiyor…
Gaziantep,Urfa, O bölgede Koşan abiler,ben merak ettim gittim,Hüseyin haşhaş bir kaç kez,Bakiye Hoca,Murat
kaya görebildiğim,takip edebildiğim katılan koşucular…
Gerek Web sitesinin çok net,faal işlememesi diyeyim…Su istasyonların yerlerinin ne olduğu ne olmadıgı gezen Toroslar ile
! C.P hizmeti verilmeye çalışılması, Koşanların arabaya biniyorlar söylentileri kimsenin günahını almak istemiyorum…
Aslında ďüpedüz bir ova, çok güzel
çok hızlı bir 100 mile yarışı olabilir…
Koşanları oraya nasıl çekerler bilemiyorum…
Para ödülü verelim gelirler mantığı bence işlemiyor…
Böyle bir yarış Elbistan…