El Klasiko: Garmin/Polar/Suunto sorunsalı

Herkese merhaba, foruma yeni üye oldum ve ilk mesajımı yazıyorum. Hatam olursa affola.

Sorum klasik ve forumda defalarca sorulmuş bir soru olmasına ve benim de bunların hepsini okumuş olmama rağmen, herkesin farklı olduğu gibi benim de kriterlerim ve dinamiklerim farklı olmasından dolayı alacağım tavsiyelerin de farklı olacağına inanıyorum. Bunu aşağıda açıklayacağım.

Değerli arkadaşlarım 73 doğumlu ve artık sedanter yaşamın kıyısına daha yakın birisiyim. Ancak evimde formda kalmak amacıyla haftada 3 gün egzersiz bisikleti kullanıyorum ve 1-2 gün de hafif fitness çalışıyorum. Çok keyfim olursa dışarıda yürüyüş veya en fazla “jog” modunda oluyorum.
Ancak sporun ve vücuda etkilerinin teorik ve bilimsel kısmına çok meraklı olduğumdan egzersiz fizyolojisi gibi konuları okuyor ve kendimi geliştirmeye çalışıyorum. Bu sebeple de vücuttan alınan ölçümler konusunda yoğun bir ilgim var.

Gelelim soruma; Hem spor anındaki antrenman verilerinin ölçümü için, hemde diğer zamanlardaki vücut verilerinin (uyku, stres, SpO2, dinlenik nabız, HRV, toparlanma vs.vs.gibi) ölçümü için bir saat almak istiyorum ancak hangi saati almam gerektiğine karar veremiyorum.
Daha önce yazılan aynı mahaldeki konuları okudum ama yine de siz değerli profesyonel ve amatör kardeşlerimden benim dinamiklerime özel fikir ve önerilerinizi almak istedim.

Garmin sanki bir tık önde görünüyor ancak garantisi bittiğinde sıkıntı olduğunu öğreniyorum ve şarj süresi çok iyi değil gibi. Suunto şarj süresi çok iyi ama yine servis konusunda sıkıntılı, polar ise veri açısından Garminin gerisinde ve estetik olarak en alt seviyede.
Benim mesela dışarıda aktivitem olmadığı için GPS ve harita ihtiyacım yok birde.
Bu durumda hangi marka ve modellere odaklanmalıyım değerli fikirlerinizi paylaşırsanız memnun olurum. Katkısı olacak tüm arkadaşlarıma şimdiden teşekkür ederim. Spor dolu günlerimiz olsun.

2 Beğeni

Kılavuz ve sayfalarındaki özelliklere dikkatle bakacağınızı düşünüyorum.

Polar gayet şık ince hafif; Polar pacer pro, ignite versiyonları fazlasıyla işini görür.

Suunto sarjı uzun gitsede Polar 5 gün çıkarır, 40-50dakikada %15lerden 90lara çıkar batarya seviyesi.

GPS ile işim yok diyorsanız telefonda koşu uygulamaları nabız bandından ölçümlerle egzersizleri takip edebilirsiniz.

Uyku dinlenik nabız vs için yine Polar.

5 Beğeni

@fatihboyaci Fatih Bey teşekkür ederim bilgilendirmeniz için. Polar’ın Vantage 3’ünü incelemiş ve beğenmiştim ama dediğim gibi Garmine kıyaslarsam görünüş estetiği ve ölçüm fazlalığı olarak bir tık geri kalıyor.
“telefonda koşu uygulamaları nabız bandından ölçümlerle egzersizleri takip edebilirsiniz” demişsiniz ancak etkinlik esnasında telefon taşımak veya telefona bağlı olmak istemem. Sadece saatin fonksiyonları ile tüm işimi halletmem lazım.
Garmin ve poların birbirine göre avantaj ve dezavantajları konusunda ne söyleyebilirsiniz? Mesela ben sadece bilekten ölçümün yeterli geleceğini düşünüyorum çünkü en hareketli olacağım egzersiz bisikletinde bile ellerim sabit halde gidonda olacağından çok kol hareketi olmayacak. Keza fitness için de saati kaydıracak, savuracak kadar bir kol hareketi olmayacak. Bu durumda nabız ölçümleri stabil olur mu yoksa yine de kol yada göğüs bandı gerekebilir mi?

1 Beğeni

Garmin saatim olmadı.Poların 7-8 yıl önceki m400 modeli bile bilekten HR ölçümü olmada da sağlamlığı, ignite modelin hafifliği, egzersiz için kullanmadığım ama onca özelliğinin olması,pacer pro kullana memnun forum üyeleri.Elbet Garminde, suuntoda iyidir.Ancak ev, egzersiz,bisiklet vs için çok fazla özelliğe gerek var mı?
Tavsiyem birkaç modeli Boyner’de varsa görerek incelemeniz,arkadaşlarınızdan ödünç alıp kullanmanız.Garmin en alt seviyesi bile ğlkemizde pahalı, seçim yapmak zor.

3 Beğeni

Teşekkür ederim Fatih Bey.

1 Beğeni

Bence en önemli soru şu : Bu alım için bütçeniz nedir.
Yazdıklarınızdan anladığım kadarı ile çok büyük bir beklentiniz ve sporda veya arazide geçireceğiniz uzun saatler olmayacak o yüzden şarj konusunu takmayın derim. Garmin ve suunto kullanan biri olarak şunu söyleyebilirim ki her iki saatte iyi ancak kullanmış olduğu yazılım ve altyapı olarak Garmin önde görünüyor. Şarj ve fiyat performans konusunda Suunto çok iyi bir yerde. Maddi olarak sıkıntınız yoksa Garmin Forerunner ın Başlangıç seviyesi saatleri çok iyi. Yok çok bir para vermek istemiyorum zaten o paraları verecek kadar da aktif değilim diyorsanız Fatih Bey in de dediği gibi Polar tam sizlik.

2 Beğeni

Çok teşekkür ederim Kağan Bey. Sanırım dediğiniz gibi Garmin forerunnerın bir modelini alacağım. Desteğiniz için teşekkür ederim.

1 Beğeni

Rica ederim. Sporla kalın

1 Beğeni