Ekransız Akıllı Bileklik Garmin

Garmin yeni bir model duyurdu Whoop’a rakip olmak adına bir girişim diye düşündüm. Ekranlardan sıkılanlar için değişik bir seçenek olacak gibi görünüyor. Ben beğendim gayet estetik duruyor Siz ne düşünüyorsunuz?

3 Beğeni

gecen gun farkli bir baslikta da yazmistim…su and Whoop bu isin gold standard’i fakat yillik uyelik bir cok kisiyi dusunduruyor…eger teknolojiyi cok yakindan takip edip her iki senede bir saat degistirmiyorsaniz Whoop pahaliya geliyor (en ust uyeligi sanirim yillik 400 EUR, en ust segment Forerunner da 750 EUR)…Ben de cok daha az kostugum icin Forerunner’imi Whoop ile degistirmeyi dusunuyordum ama uyelik sistemi biraz dusunduruyordu…Garmin’in ozelliklerine bakinca ise biraz daha “Activity tracker” tadinda bir sey yaptigini gordum…Belki zamanla daha “pro” modelini cikarirlar…bence ozellikle mekanik saat takmayi seven sporseverler icin guzel bir alternatif ekransiz bileklikler…

2 Beğeni

Hic anlamiyorum, hic anlam veremiyorum bu trende… Insan cok garip yaa. Neye, neden egilim gosteriyor anlamak zor. Birkac yil once Whoop cok ucuza deneme sansi verince almistim, anlam veremeyip vazgecmistim. Simdi yanina Google Fitbit Air cilginligi ve bir de bu Garmin’in araci eklendi. Neyi kaciriyorum biri bana yardim etsin…

3 Beğeni

Bu tür ekransiz bileklikler de dahili GPS yok , dış mekanda koşacaksanız yanınıza telefon almak zorundasınız.
Akıllı ve koşu saati özellikleri yok sunduğu hizmet ise bütün gün kolunda olacak yaptığın egzersizleri, harcadığın kaloriyi, hrv yi ve uykunu takip edecek .

Bir nevi digital yaşam koçu yada antrenör olarak tavsiye verebilmesi için kolunuzda sürekli taşımanız gerekir.

Benim gibi koşudan koşuya saat takanlara uymaz, dış mekanda koşanlara, bisiklet sürenlere ve denizde yuzenlere uymaz .

Salon, fitness sporları yapanlara yada evde spor ve sağlık takibi yapanlara uygun.

Teknoloji ve kasa kalitesi olarak whoop diğerlerinden çok önde fakat abonelik istiyor.

Garmin , suunto tarzı saatiniz varsa bence bu tür bileklikler dış mekan sporları için yetersiz ve gereksiz.

2 Beğeni

Bu durum aslında biraz şuradan kaynaklanıyor: Başka bir başlıkta da konuştuğumuz gibi sporun bazı branşları ne yazık ki bir statü göstergesi haline geldi. İnsanlar Spor disiplinini, kardiyovasküler kazanimlarını, sağlıklı beslenmeyi veya gerçekten tutkulu oldukları (ki bu tutku konusu da tartışılır) branşlarda elde ettikleri başarıları öne çıkarmak yerine (insan bunları neden öne çıkarmak ister??); içinde bulundukları topluluğa karşı biraz kaba bir dille: gösteriş yapma peşindeler. (benim fikrim)

Bir grup insan şöyle bir düşünceye girebiliyor: bi koluma günlük hayattaki adım sayımı ve spor verilerimi takip edeceğim cihazımı takayım, diğer koluma da mekanik saatimi takayım şıkır şıkır, hem saatim görünsün hem olmazsa olmazım! sağlık verilerimi takip edeyim.

Burada şunu da söylemek mümkün: Amacı pek de spor olmayan ve sayıları her geçen gün artan bir kitle var. Üreticiler de doğal olarak bu durumu anında devasa bir pazara dönüştürüyor. ben gelecekte şort, ayakkabı ve gözlük gibi ekipmanlara %100 gereksiz eklentiler bekliyorum.

Geçmişe dönüp baktığımda, halı saha kramponlarıyla koşuya çıktığım günler geliyor aklıma; zannediyorum hayatın en güzel günleriymiş. Şimdi ise bir durum, olgu ya da davranış popüler olmaya görsün; arkasından hemen ticari bir add-on veya bir dlc paketi üretiliyor.

Ben de konuya hemen hemen seninle aynı pencereden bakıyorum. Ancak şunu da demeden edemiyorum: Bir insan bu ekipmanları alınca gerçekten mutlu oluyorsa ve spora olan balılığı artıyorsa, ne diyelim, o da onun mutluluğu… bir bileklik alıp ama geçici ama kalıcı mutlu oluyorsa kişi, ona da sadece saygı duyarım :slight_smile:

Söz konusu ürün özelinde ise; bence oldukça kaba bir tasarıma sahip. Kolunuzdaki saatin üzerine bir de böyle kalın bir bant takıp günlük hayatta insanların içine çıktığınızda, büyük ihtimalle “Neden iki tane saat taktın?” diye soracaklardır. Çünkü bilekte ciddi bir potluk yaratıyor ve oldukça garip duruyor.

Yine de tercih meselesi tabii,

6 Beğeni

Bu biraz şundan kaynaklanıyor. Saat ciddi bir aksesuar. Ama bizim saatleri taktığın zaman artık bu aksesuardan vazgeçmiş oluyorsun. Hem klasik saat takıp hem de verilerinden olmak istemeyen insanlar genelde bu bantları tercih ediyor. Spor saati takan zaten saati ile mutlu mesut. Bu bandı ayak bileğine de takan var mesela. Dışardan gözükmemesi için.

2 Beğeni

Eğer spor aktivitesi dışında günlük hayatta da spor ayakkabı normal şort pantolon vs giyiyorsanız ve kombin yapmıyorsanız, iş anlamında profesyonel takılmıyorsanız size göre değil zaten bu ürünler, anlamsız kalıyor. Ben hem hobi olarak hem de profesyonellik adına günlük hayatta sol bileğime klasik saat takıyorum sağ tarafa akıllı saat takıyorum sağlık takibi için(saat camiasında akıllı ürün takmak alay konusu olur genellikle). E bunun üstüne kumaş pantolon, süet loafer, gömlek vs veyahutta takı aksesuarlar eklenince düdük gibi kalıyor sağ tarafta akıllı saat. O yüzden bu tarz ürünlerin gelişmesini görmek giyime/görünüşe dikkat eden biri olarak beni mutlu ediyor.

1 Beğeni