Kazasız belasız bitti. Forumda çok konuşulan bir organizasyon olmaması bende biraz “acaba” yaratmıştı ama 1-2 hafta öncesinden kayıtların dolduğunu görmek şaşırttı. Özellikle günümüzde, neredeyse yarış başladığında bile kayıt alınan organizasyonlar varken, ilk defa düzenlenen bu organizasyonun katılımcı sayısı için belirlediği rakama ulaşınca kayıtların dolduğunu açıklaması en başta takdir ettiğim bir davranış oldu.
Artık beklentileri düşük tutmayı ve olası kötü sürprizlerle karşılaşmayı öğrendiğim için organizasyona giderken bu yönde kendimi telkin ettim. Etkinlik gününden bir gün önce gidip kit’i aldım ve tam o esnada yağmur başladı. Tahminen 16:30-01:00 saatleri arası aralıksız ve yer yer çok şiddetli sağanak vardı. Bu iklim koşulunun parkura etkisinden dolayı son anda (saat 21:00) SMS yoluyla toplu bilgilendirme yapılarak 60K parkurumuzda düzenleme yapıldı ve 53K olarak revize edildi. Son dakika yapılan bu zorunlu değişikliğin güncel GPX verisi de aynı şekilde paylaşıldı. Kısa sürede bu değişikliği yönetmek bence başarılıydı. Aynı şekilde parkurda da işaretler o çamura ve koşullara rağmen olabildiğince düzenlenmişti. Haddim olmadan işaretlemeye bir puan verecek olsam sanırım 9/10 olurdu. Genelde kaybolan birisiyimdir ama tek atışta bitirdim. Koşu esnasında “Kardeşim, insan şuraya da bir bant yapar beee” diye söyleniyordum ama bu söylenmelerimin sebebinin aslında “başarısız bir koşu” çıkarmanın getirdiği nemrutluk olduğunu finişte anladım.
“Başarısız bir koşu” çünkü 53 km’yi 8 saat gibi, kendimce kabul edilemez bir sürede tamamladım. Evet, 5-6 saatte de bitiremezdim belki ama şartlar bu kadar ağır olmasa, belki 6,5-7 saat yapabilirdim. Zaten parkurun yarısında ayakkabı çamurdan dolayı ayağımızdan çıkmasın diye flamingo gibi yürüdük, kalan yarısında da tırmandık. Koşacak alan neredeyse hiç kalmamıştı; ya iniş, ya çıkış, ya da çamurdu. Ha! Çatır çatır koşup bitirenler yok muydu? Vardı! Helal olsun. 
Deneyim olarak elbette güzel bir deneyim ama maalesef zevk alamadım.
İnsanlar düşünmüş, birlik olmuş, böyle bir parkur yapıp organizasyon düzenlemişler, teşekkürler. Ben daha iyisini yapabilir miydim? Yapamazdım! Bu nedenle eleştirmem veya “-şu kötü”, “-bu kötü” demem de galiba pek doğru olmaz. Koşamadım sadece, o biraz hayal kırıklığı oldu.
CP, yarış öncesi ve yarış sonrası gibi detayları konuşmam biraz anlamsız. Oldukça kötü koştuğum bir yarışta, CP’de bana kuzu çevirseler de bir şey değişmezdi. Sağ olsunlar, bir de anı poları yaptırmışlar; düşünmeleri bile güzel.
Koşudan ziyade doğa yürüyüşü ve yarışlarda tanıştığımız kıymetli büyüklerimizle bir araya gelmek için yapılan bir yayla şenliği gibi oldu. Sadece koşularda görüştüğümüz insanlarla neredeyse kendi akrabalarımızdan daha sık karşılaşıyoruz, üstelik her seferinde bambaşka şehirlerde.