Ayağımda düz taban olduğunu biliyorum fakat seviyesi ve yana basma gibi diğer durumlara hakim değilim. İnternette düz taban için ayakkabı araştırdığımda Asics Kayano serisinin (kemerli modellerinin) güzel olduğu söyleniyordu. Kaliteli bir ayakkabı istiyorum fakat asicslerin fiyatları 11k civarındaydı ve bana aşırı abartı geldi. Sketchers Uno - Stand On Air 52458 BLK modeli gördüm fakat bende sketchers’ın yürüyüş ayakkabısı vardı ve o zaman satın aldığımda en pahalı modeldi (bez olanlardan) ve kullandıkça (2 yıl civarı) yanlardan yırtılmaya başladığı için kalitesine pek güvenemiyorum. Nike Structure 26 modeli de öneriliyordu fakat Nike’ın bu konuda iyi olacağına dair şüphelerim var. Nike Air Monarch IV almıştım ayakkabı genel olarak kalitede sağlam olsa rahatlık konusunda birkaç ay kullandıktan sonra eski rahatlığı kalmadı taş gibi bir ayakkabı artık. Yardımcı olacak herkese şimdiden teşekkürler.
Ciddi içe basma problemim var ve bir ayağımda düz taban var. Ben başta Structure 25 kullandım ama yeterli gelmedi şuan yürüyüş ayakkabısı olarak kullanıyorum, gel kayano serisine yönelecektim sonradan vazgeçtim. Bence çareyi ayakkabı modellerinde arama yoksa her markanın stabilite serilerine mahkum kalırsın. Ben özel tabanlık yaptırdım, başta lokal bir protezcide yaptırdım, onlar spor özelinde yapmadıklarından kalın bir tabanlıktı, pek koşu ayakkabılarında kullanılabilecek bir tabanlık değildi ama 1 sene falan kullandım yani sonuçta iş gördü. Sonra Footbalance’da yaptırdım, şuan onların tabanlığını kullanıyorum. Ayakkabı rotasyonunda da tabanlığı çıkarıp diğerine takıyorum.
Ben de tabaklık tavsiye ederim. Ciddi dışa basma sorunum var ve çukur tabanım. Sizin durumun tam tersi yani. Yazın ağrıdan koşamaz duruma geldim, bir spor hekimi tabanlık tavsiye etti. İstanbulda torium yanında bir yere yaptırdım halen kullanıyorum memnunum.
İçe basma sorunum maalesef uzun koşular sonunda bende aşırı ağrı yapıyor. En son Brooks Adrenalin GTS 25 denemeye başladım, daha önce Asisc iyi support modellerini de denedim ama en az ağrıyı tabanlık kullandığımda yaşıyorum