Yaza doğru olan yarışlara hazırlanırken izleyeceğiniz ve motive olacağınıza emin olduğumuz bir film… Türkiye’nin ilk ve tek ultra maraton belgeseli.
Düşlere Uzanan Patikalar, 2011 yılı Ağustos ayında Fransa’da Mont Blanc dağı eteklerinde gerçekleşen UTMB yarışlarından 120km.lik ve 30 saat zaman sınırlı TDS parkuruna katılan 5 Türk sporcunun zorlu hikayesidir.
Savoy Dükü’nün İzinde isimli bu zorlu parkurda Caner Odabaşoğlu, Emre Tok, Bakiye Duran, Faruk Kar ve Fırat Kara’nın ülkelerini başarıyla temsil etmişlerdir.
Yönetmen: Hande Odabaşoğlu
1992 yılında Objektif Prodüksiyon’da asistan olarak çalışma hayatına başlayan Hande Odabaşoğlu, TRT ve ATV televizyonlarında yönetmen yardımcılığı ve yönetmenlik yapmıştır.
Belgeselleri: uluslararası gösterimi bulunan Bir Hedefin Peşinde/2007, Yeniay Macera Yarışı/2007, Yeniay Macera Yarışı/2008, Düşlere Uzanan Patikalar, Savoy Dükü’nün İzinde 5 Türk/2012
Halen, Macera Akademisi’nde proje bazlı, proje yöneticiliği yapmaktadır.
Bu başlığı çok sevdim ve tozlu arşivden çıkarıp “Marathon du Mont Blanc” için de kullanmak istedim. Hem Savoy Dükünün İzinde’yi de hatırlamış olalım bu vesile ile. Kıymetli bir belgesel.
Bu yılın ilk yarısı için ekipçe hedef yarışımız Marathon du Mont Blanc idi. Chamonix ve dağları çok değişik duygular yaşattı yine. Bu duygu yoğunluğunu cidden özlemişim. Biraz yüzleşme, biraz kendimle ilgili hayal kırıklığı, ne ararsanız var olan bir yazı çıktı ortaya…
Belki birilerine de ilham olur umuduyla paylaşmak istedim.
Keyifli okumalar.
En çok ben istedim mutlu sonla bitmesini, inatçı olduğumu biliyordum da kendime bile şaşıracak kadar da olduğunu inan bu yarışta yüzleştim. Fakat teşekkürde samimiydim, en çok da kendime teşekkür (bir yoga seans kapanış söylem cümlesidir, genellikle amaaaan der geçeriz, halbuki düşününce derin anlamı vardır) beni oraya kadar bile taşıyabilen sakat dizime, hayallerime, her şeye rağmen umutlu olup vaz geçmememe… iyi ki koşuyorum!
Bu belgeselden Faruk Kar’ın Asla Durma’daki sohbeti vesilesiyle haberdar oldum. “Savoy Dükünün İzinde 5 Türk” sanırım orijinal adı ama hiçbir platformda ulaşılabilir değil. Arşivinde olan biri var mıdır, bizimle de paylaşsa? Teşekkürler
DVD hali bende var. Lakin artık evde DVD’yi takabileceğim tek alet PS5 O yüzden dijital ortama aktarmam mümkün değil. Aslında belgeseli düşünen, tasarlayan, hazırlayan @emretok75 Ona soralım. Belki dijital ortamlarda bir yerlere yüklemiştir.