Sanırım strava segmentinin minimum uzunluğundan dolayı bir Tawaf 3 Tavaf turuna tekabül ediyor.
Bu güne kadar 13403 kişi Tawaf segmentine dahil olmuşlar. Local legend ı ise son 90 günde 53 kez Tawaf yapan bir hanım. Bu da 159 kez tavaf ettiğini gösteriyor.
En hızlı tawaf edenlerde ise data pek gerçekçi gelmedi. birincilik 8 saniyede başlıyor. İlk 25 ise 21 saniye civarlarında 3 tur tavafını tamamlıyor. Eğer o an bir mucize gerçekleşmediyse, 540 metreyi bu sürelerde, hele kalabalıkta bitirmeleri olası değil.
Hayatımda gördüğüm en ilginç segment olduğu ve sizin de ilginizi çekebileceğini düşündüğüm için paylaşmak istedim. Siz değerli üyelerin burayı bir din tartışmasına döndürmeyeceğinize inancım tam.
bir kac sene once hangi yaristi hatirlamiyorum ama bir yaris oncesinde bir tane bisikletci takim tanitiminda aktivite acip paylasmisti…bu segment de onunla kapisir gibi
Yükseklik çizgilerde görüleceği üzere 330dan biraz azdan başlayıp 480’e çıkıyor. Net 150 m kazanım desek.
Gps hatası olmasa mesafe 440m değil daha kısa 430 425m çıkar.Bu eğim artar anlamına gelir.
150/440=%34,1 eğim
150/430=%34,8 eğim
152/430=%35,3 eğim
Google maps ile biraz yukarısı alt yol ile üst yol arasındaki mesafeyi hesaplattım 450 m yol 157 yükseklik kazanımı hesapladı buna göre eğim 34,8 ediyor (herkes bunu deneyebilir. Dediğiniz gibi burada gps hataları yolu uzatıp eğimi düşürür. Eğim hesaplaması böyle mi yapılıyormuş ben bir de arc sinüs’ünü alıp bulduğum açıyı baz alıyordum.
Bahsettiğin doğru.Ama bu kadar eğimde bile bahsettiğin yöntem %37,20…
Yol bölü yükselti hesabı %34,89…(yüzde 6 sapma olmuş).Kabaca yol bölü yükselti fikir veriyor.
Sadece gps ve barometre de degil, kayitli veritabanlarini da kullaniyorlar dediginiz gibi. Surada biraz deginmistim (uzun zaman gecmis bir seyler degismis olabilir). Saatlere yuklenemez ama Strava gibi sunucu bazli uygulamalar o veritabanlarini da kullaniyorlar.
2009 ve 2011 yıllarında bu çalışma iki defa daha ASTER görevleri sırasında ASTER Global Digital Elevation Model (Küresel Dijital Yükseklik Modeli) adı altında tekrarlanmış ve bu sefer 83. kuzey ve 83. güney meridyenleri arasının tamamı 30 metre hassasiyetle ortaya konmuştur. Yani şu anda isteyen herkes gezegenimizdeki her noktanın (30 metre hassasiyette her noktanın demek daha doğru olur) yüksekliğine ulaşabilir.
Bu segmenti zamanında biz açmıştık. Burası oldukça geniş bir yangın yolu. Beni sıralamada 3. yapan koşuma ait gps kaydında segment çizgisi aşağıdaki gibi