Herkese merhabalar ve sağlıklı günler dilerim öncelikle.
Koşu tekniğine yönelik araştırmalar yapıyor ve tekniğimi geliştirmek istiyorum.
Elit atletleri incelediğimde son kilometrolerde dahi ayaklarını bir hayli arkaya kaldırdıklarını tabiri caizse ‘kalçaya değecek kadar’ gözlemliyorum.
Koşu antrenmanlarımda bunun uygulamasını yapmayı denediğimde ise çok kısa bir zaman sonra ayaklarımı arkaya o kadar kaldırdığım için gereksiz enerji kaybettiğim fikrine kapılıyorum. Ayrıca kaslarımda zorlanma ve kramp hissi sinyallerini alıyorum. Bir zaman sonra da doğaçlama koşu stilime dönüyorum. Doğaçlama derken ayaklarım arkadan o kadar yukarılara değmiyor.
Doğru teknik olarak bilinen ve uygulanmasının kilometrelerce sürdürülebilmesi nasıl başarılıyor?
Hızlanmaya, dayanaklılığa avantajı nasıl anlamaya çalışıyorum. Bunu bir yarı veya tam maraton boyunca başarmak gerçekten zor.
Kısa bilgi olarak koşu geçmişimin çok da uzun olduğunu belirtmek isterim.
Bu konudaki düşünce ve önerilerinizi almak isterim.
Merhaba, öncelikle elit atletlerin koşu formu/şekli sanat eseri gibi. Koşu tekniğinde baş, omuz, göğüs kafesi,kollar,elin sıkılığı gevşekliği vs kısaca üs kısmı daha kolay yola geliyor.Adım,diz, bacağın hareketi vs için http://www.runningtechniquetips.com/running-form-drills-book/ sayfasına bakabilirsiniz (https://ritimblog.com/2013/07/12/rudisha-adimlari/ sayfasında bahsedilmiş). Koşarken rahatsızlık vermemeli, rahat bir vücut durumu olmalı.Kısaca koşarken değil, ayrı bir çalışma olarak ona özel antreman yapmalı.Kolay gelsin.
Ek:https://youtu.be/HvH5WZk0f90 Daha iyiye dogru koşu tekniginizi değiştirebilirseniz neler yaptığınızı da yazın Sakatlanmamak için,bence vücudu antremansız o formlara sokmaya çalışmamalı.
Koşu postürü düzeltmek için bir çok egzersiz var youtube da. Tabii bunları parkta insanların olduğu yerde yapınca deli gözüyle bakıyorlar orası ayrı bir olay
https://youtu.be/LOG-Rk7_5zg?si=cf_HUtJKZOPaJOhK öne eğilme ve vücut ağırlık merkezi hakkında, konu hakkında konuşabilecek en yetkili kişilerden birinin videosu. Çok minik bir eğim yeterli diyor.