Dizin dış kısmında ağrı

Arkadaşlar merhaba, dün koştuktan sonra eve geldiğimde dizimin dış kısmında ağrı vardı çok üstelemedim daha sonra işe gittiğimde merdiven inip çıkarken çok canımın yandığını ve topalladığımı ayağımı basamadığımı farkettim. 4/5 saat sonra ise ağrı azaldı ve şimdilik yok gibi duruyor. İlk defa 10k lık bir yarışa katılacaktım amacım sadece parkuru tamamlamak fakat araştırmalarımda bu ağrının iliotibial bant sendromu olabileceğini okudum. Şimdi kendimi zorlayıp yarışa hazırlanmaya devam mı etmeliyim yoksa yarışa katılmamalı mıyım kararsızım

2 Beğeni

Forumda IT Band ile ilgili bolca yazı olduğunu hatırlıyorum. Güzel haber, iyileşmesi çok uzun sürmüyor kronik hale gelmediyse. Yarışa ne kadar zamanınız olduğuna göre değişir. Eğer 1 aydan fazla zaman varsa rehabilite edilebilir zemin, ayakkabı ve çeşitli iyileştirici hareketler ile.

Kısa bir zamanınız varsa hiç zorlamayın derim.

4 Beğeni

Şu da olabilir:
Alıntı:

YAN KOLLATERAL BAĞ BURKULMASI

Başka bir doku bandı olan lateral kollateral bağ (LCL), ITB’den çok daha incedir ve uyluktan femura kadar uzanır. Bu, dizinizi düz ve dar tutarak yana doğru eğilmesini engelleyen bağdır.

LCL yaralanmaları en çok ani durma veya dönme hareketinden sonra görülür. Ancak iç dizine kuvvetli bir darbe de bunu yapabilir.

LCL burkulması nasıl belirlenir

LCL’nizi burkulduğunuzda bir ‘pop’ sesi duyabilirsiniz ve neredeyse kesinlikle bir miktar şişlik ve ağrı olacaktır. Eklemin dengesiz olduğunu da hissedebilirsiniz. Ancak, diğer dış diz yaralanmalarının aksine, LCL burkulmasının benzersiz bir tanımlayıcısı, ayakta uyuşma veya karıncalanmadır. Bunun nedeni, LCL’nin ayağınıza kadar uzanan bir sinirin yakınında olmasıdır.

Kaynak:Lateral Knee Pain - Is It My ITB? | Shah Punwar Ortho

Yorum:İyileşme sonrası kendinizi denemeleri farklı günlerde yavaş yürüyüş, yürüyüş, kısa yavaş koşu, orta yavaş koşu vb bir aşamayı iki üç kez deneyip sonrakine geçerek temkinli şekilde yapabilirsiniz.10km yarışına katılma fırsatları hep olur, sakatlık durumunda inatlaşmamak iyi.:raising_hand_man:t2:

Eğer IT Band sendromuysa:

(Google çeviri ile Türkçesi anlaşılır)

2 Beğeni