Dizimde anlam veremediğim ağrı

Merhabalar yaklaşık 3 4 aydır intervallere başladım.bunla birlikte hem shin splints hem de bilmediğim bir diz ağrısı oluştu.fotoğraftaki bölgenin içinde bir iğne batıyormuşcasına ağrıyor.bu sadece koşuda değil günlük hayatta ayağımı büktüğümde de oluyor.15 gündür falan dinleniyorum 2 aydir da dizlikle koşuyorum sizce ne yapmalıyım? 15 gün sonra izmir duatlonu var

Öncelikle geçmiş olsun. Diz ağrısı iç kesimlerdeyse menüsküs ile ilgili sorun Olabilir. Spor Hekimliğine başvurmanızı tavsiye ederim. Büyük ihtimalle dinlenme süresi uzayacaktır

Suraya bir goz atin. Bu demiyorum ama degerlendirirsiniz okuyunca.

4 Beğeni

Paylaşımda ki Konu Fotoğrafta belirtilen ağrı bölgesine uyuyor. Güzel bir paylaşım oldu ilk defa duydum bende bu “Bağı” :+1:

1 Beğeni

Ben de çok uzun süredir bu durumu yönetmeye çalışıyorum. Ağrının konumu ve şekli İliotibial band sendromu ile çok uyumlu. Yokuş aşağı iniş sonrasında ağrı oluşuyor veya şiddetleniyorsa yine bu durum itbs ile ilişkilendirilebilir.
Önerim tabiki öncelikli konunun uzmanı bir Dr tarafından tanı. Sonrası için internette çok fazla kaynak var.
Bana Damdan düşeni getirin dersen yardım etmekten mutlu olurum. Çok geçmiş olsun…

2 Beğeni

Çarşamba günü için randevu aldim. Her tavsiyeye acigim ben zaten cogu doktor koşma diyip gönderen cinste oluyor

Merhaba,
Shin Splint bağlı aktivite kısıtlama sonrası kas eşitsizliği veya kuvvetsizliği

Iliotibial band syndrome daha sık koşu ve merdiven inerken dizi 30 derece bükme sırasında ağrı oluşumu göstermektedir. Koşucular da sık görülen bir problem.
Kas kısalığı-kuvvetsizlik-dengesizlik , yanlış koşu tekniği, ayak taban sorunları ve diz açısında ki problemler ile eşlik eden bir problem.

Önerim;
1-) Koşu tekniğini gözden geçirmelisiniz.
2-) Bu dönem pace ve mesafeyi daha makul seviyelere
3-) Ayak problemlerine dikkat etmeli
4-) Eğimli / Rampalı yüzeylere bir süre ara vermek doğru olur.
5-) Uzun süredir aktif kullandığınız (6-12 ay) koşu ayakkabısı gözden geçirmekte faydalı olabilir.
6-) Cross spor yapmak iyi olabilir. (Overuse)

Kronik dönem öncesi spor alanında uzman Ortopedi ve Travmatoloji doktorunuz tarafından muayene edilmesi tanı ve tedavi için daha uygun olur. Postur, kas eşitsizliği, koşu biyomekaniğini etkileyen problemlerin değerlendirilmesi için Spor Fizyoterapistinize danışmanız da fayda var.

Geçmiş olsun.
Saygılar.

3 Beğeni

Merhabalar,

Bu konuda yerli yabancı neredeyse tüm literatürleri okumuş, tüm videoları izlemiş ve bir çok yöntem denemiş biri olarak tecrübemi paylaşmak isterim.

Akut dönemde, ilk 2-3 gün buz
oral antiinflamatuar + aynı özellikte jel + bandaj.
Her ne kadar roller için negatif yayınlar olsada ben fayda gördüm. Günde 2 kez roller + direnç bandı. Ciddi fayda sağlıyor.
Uzun koşu öncesi bir kaç gün ilginç gelecek belki ama kantaron yağı ile masaj.
Bu yöntemlerle önce sol dizimde iyileşme sağladım şimdi de sağ dizim ile uğraşıyorum.
Umarım siz de kendiniz için fayda sağlayacak bir yol bulursunuz.
Yazımın başında da belirtilin gibi sadece kendi tecrübelerimi paylaştım. Yazdıklarım tıbbi bir öneri değildir.
Saygılar
Volkan

2 Beğeni

Arkadaşlar koşuya 1 buçuk ay önce başladım. 10K’ya kadar rahat koşuyorum. Birden 10K’dan direk 15K’ya çıktım. Koşu sonunda dayak yemiş gibiydim o ayrı da :slight_smile: Bir gün sonra felan sağ dizimde ağrı meydana geldi. Dururken bir sıkıntı yok bazen yürürken bazen de dizi bükerken ağrı oluyor. Doktora gidecek bir ciddiyet varmıdır onu anlayamadım? Öneriniz nedir?

10 gün kadar bir aktivite yapmayın. Somra hafiften bir koşu yapın. Tabi iyice ısındıktan sonra. Ayrıca ısınma esnasında yada koşu esnasında bir ağrı yada acıma hissettiğiniz anda aktiviteyi durdurun ve spor Hekimliğine başvurun.

2 Beğeni

Teşekkürler. Bu arada buz uygulaması yapıp kantaron yağı sürüyorum tavsiye üzerine. Spor hekimliginden zaten randevu almıştım genel bir kontrol için, hazır gitmişken dizimi de söyleyecektim ama randevuya gittiğimde doktor greve gitmişti :man_facepalming:t2: Aynı gün başka hastanede randevu bulup gittim oradaki doktor da greve gitmişti şansıma :slight_smile: Mart sonu yarı marotonda 10k koşacaktım inşallah dizim düzelir yetiştirim.