Dizde İçeriden Gelen Ağrı Hissi

Merhaba arkadaşlar, temmuz ayından 2 ay öncesine kadar beton zeminde haftada 15-20 km koşu yapıyorum. 2 ay önce sağ dizimde, dizin tam arkasından ve içindenmiş gibi gelen bir ağrı başladı, ortopedi hocası röntgende fazla zorlama sonucu kise bağlı ödem oluşmuş dedi ve krem verdi. 2 aydır koşmuyordum, ağrılarım geçmişti, farklı bir doktora gittim mr çekti, problem görünmüyor koşmaya devam edebilirsin dedi. Dördüncü koşumu yaptım ağrı yeniden başladı. Sadece sağ dizimde var, farklı bir rahatsızlık mı var, egzersizle mi geçer, ne tür egzersiz yapmalıyım anlayamadım?

Beton vücuda en çok yük bindiren zemin türlerinden biri. Mecbur kalmadıkça tercih edilmemesi gereken ama illa koşulacaksa da temkinli yaklaşılması gereken bir zemin. Konu ile ilgili araştırmaya dayalı 2 makale:

https://marathonhandbook.com/best-surface-to-run-on/

https://runnersconnect.net/concrete-vs-asphalt/

5 Beğeni

Çok çok geçmiş olsun Oluşan ağrılar sonucu sağlık kuruluşlarına görünmeniz isabetli karar Benim herkese standart tavsiyem hafif ağrıların hafife alınmaması iyi dinlenme,iyi gıda takviyesi ve uzaman kişilerin tavsiyesi varsa şayet güzel bir fizik tedavi ile acele edilmeden formunuzu korumanız

3 Beğeni

Yapay zekaya sordun mu?Ben doktor değilim tıbbi tavsiye değildir diye başlasada bazı kas gruplarını çalıştırmanı tabsiye edebilir.

2 Beğeni

Doktor değilim , bulguların ilk kısmında yazan diz kapağı kireçlenmesi değil mi ?

2 Beğeni

“Diz kapağı olması gereken yerde durmuyor, hafifçe dışa doğru sapmaya başlamış. Bununla birlikte diz kapağının altındaki kıkırdakta bozulmalar başlamış” diyor o ilk cümle. Bu durum uzun süre devam ederse “Kondromalazi Patella - Koşucu Dizi“ ve “Patellofemoral Ağrı Sendromu“ ortaya çıkacaktır. Koşucu dizi neyse de kalıcı “Patellofemoral Ağrı Sendromu“ na dönerse çok sıkıntılı ve ağrılı olacaktır.

Nerden mi biliyorum? Doğuştan iki diz kapağımda yapısal olarak bozuk olduğundan bu problemleri en üst derecede yaşadım ve iki dizimden de ameliyat olmak zorunda kaldım. Sağ dizimden ameliyatım 10 gün önce oldu. Bakalım tekrar ne zaman koşabileceğim.

@FuatK gözünü korkutmayayım. Benim problemim doğuştan kemik yapısı problemli olduğu için ortaya çıktı. Sen gene de iyi bir sporcu doktoruna görün. Diz kapağının yapısal bir bozukluk yüzünden dışa kayıp kaymadığını netleştir. Öyle bir durum yoksa fizik tedavi ile, kaslarını güçlendirerek problemini çözersin. Bu problem için özellikle bacağın iç bölgesini uyluk kaslarını güçlendirmen gerekir. Genelde o bölge ihmal edilir. Quadların üst ve dış bölgesi daha güçlü olur. Bu da diz kapağını dışa çeker. Aynı şekilde kasık bölgesinde gerginlik varsa bu da sebeb olur. Üst bacak ve kasık bölgesini de güzelce esnetmen fayda sağlayacaktır.

Geçmiş olsun.

8 Beğeni

Geçmiş olsun

Beton zeminde koşmaya devam edecekseniz

öncelik olarak yastıklama özelliği iyi olan bi ayakkabı

Kilo sorununuz varsa düşürmeye çalışın

Bacak kuvvet çalışmaları

Diz kapağı kaymasının birinci nedenlerinden biri ön ve arka bacak kaslarının dengesiz güçte olmalarıdır

5 Beğeni