Diz yanması için yapılabilecekler

Merhabalar,

Uzun süredir dizimde yanma hissediyorum. MR, röntgen sonuçlarımdan hafif bir menisküs yırtığı ve diz kapağı düşüklüğü (patella baja) olduğu ortaya çıktı. Bu sebeple dizimde çok sürtünme oluyor. Dönem dönem ilaçlar, ağrı kesici kremler kullansam da malesef tamamen iyileşmiyor. Eklemlere iyi geldiğini duyduğum bamya tohumundan, glukozamin/kondroitin takviyelerine kadar denemediğim şey kalmadı. Dizim yanıyor. Size iyi gelen, önerebileceğiniz bir şey var mı?

Çok teşekkür ederim. Sevgiler

3 Beğeni

MR röntgen yazan doktor tedaviyle, fizyoterapistle ilgili birşeyler de söylemiştir!

Benzer şeyleri yaşayan tecrübesi merak ederiz, ağrı bitene kadar spor yapmamak, yürümeye bile etki ediyorsa doktora birkez daha gözükmek gerek.

Yapay zeka bile yanma hissinin yerine göre birden fazla farklısprun saymakta; benzer durum yaşayanların durumu bile farklı olabilir.Geçmiş olsun.

3 Beğeni

Doktor fizik tedavi önermişti aslında ama ücretlerin çok uçuk olması yüzünden gidemedim.

2 Beğeni

“diz güçlendirme egzersizleri” diye googlelayın.
Çıkan egzersizleri yaparak dizinizin etrafındaki bağları güçlendirmeye başlayın.
Fizik tedaviye gitseydiniz aynı hedefle tedavi yaparlardı.
Dizinizin etrafındaki bağlar ne kadar güçlü olursa, diz kapağı düşüklüğü ve menüsküs yırtığı sizi o kadar az etkiler ve dizinizdeki yanmalar azalır.
Yani bu işin çözümü güç antrenmanlarından geçiyor

6 Beğeni

Çok teşekkür ederim deneyeceğim.

2 Beğeni

denge tahtası ve pedi , bosu ball egzersizleri de faydalı olabilir.

3 Beğeni

Eğer ameliyet öneriyorsa doktor ameliyat olup kurtulabilirsiniz. Bir tanıdığım o şekilde koşmaya devam edebilmişti

4 Beğeni

3 Beğeni

Diz güçlendirme egzersizleri. Basit gibi görünüyor ama her gün yapıldığında hayat kurtarıcı, çok zaman da almıyor. Diz etrafındaki kaslar güçlendiğinde diz destekleniyor, zorlanmıyor, aslında hepimizin çok düzenli yapmamız lazım. Diz problemi yaşadığımda bana en çok yaptırılan hareket dizlerin altına havlu koyup aşağı doğru bastırmaktı, havlu yerine rulo tarzı herhangi bir şey olabilir, günde 3-4 kez mutlaka belli sayıda yapıyordum, ek hareketler de vardı, hepsi evde yapılabilecek şeylerdi ve toplamda 10-15 dk sürüyordu, youtube’da videoları var.

2 Beğeni

Çok teşekkürler yanıtlarınız için. Aile hekimim Sulidin Plus diye bir ilaç verdi. Isıtan bir ilaçmış. Bu ilacı sürdükçe dizim daha beter yanıyor. Bu tarz durumlarda tam tersine soğuk uygulamak, buz koymak gerekmez mi? Koşmayı bırak, yürüyemiyorum bile şimdi… Devlet hastanesinden randevu aldım. (En erken 2 hafta sonraya bulabildim.) Bir de bunu deneyelim bakalım ne diyecek doktor… Belki de yanlış ilaç kullandım…

1 Beğeni

O ilacı ben e kullandım.Ya termal ısıtan vereiyonunu almışvolmqlısın.Ya da prospektüste sürülen yeri açık bırakın, sarmayın diyor, buna dikkat etmeli.Sarı zeyrinyağı görünümlü.Dizi anımsamıyorum ama değil kaval kemiğine uygulamıştım.
Şurada kullanım uyarı yan etkiler vs var.

Yinede prospektüs ve doktorun dediği dozda kullan.Şu durumlarda kullanma dediği şeyleri de göz ardı etme.

2 Beğeni

Merhaba, öncelikle geçmiş olsun. Koşuya ilk başladığımda benim de dizlerim yanıyordu. Kosudan sonra buz uygulaması rahatlatıyordu. Hekim ya da bu konuda uzman değilim. Uzmanlar daha iyi yanıt verebilir. O ilacı geçen yıl ben de kullandım. Yüksek hacim döneminde bacak kaslarındaki acıyı hızlı geçirmesi amacıyla. Bende işe yaradı. Ya da plasebo etkisiydi belki de. Sürünce ısıtıyor ama uzun sürmüyor hemen geçiyor.

3 Beğeni

Bir dönem omuz ağrısı çektim araba kapısını bile zor açıyordum. Diz ağrısı ile uzun süre uğraştım. Geçtiğimiz Haziran’da kalçam hafif ödem yaptı tendinit oldu 10 gün ciddi topalladım .

Eklemler çok cazgır ve yaygaracı ufacık sorunda bile hayatı çekilmez hale getiriyor.

Verilen tedavileri takip edip güçlendirme egzersizleri ile devam etmek gerekiyor .

Çoğumuz * Nasreddin hocanın tabiriyle damdan düşenleriz fakat Nasreddin hoca gibi sabırsız olmayın ! Morali yüksek tutun.

Nasreddin Hoca evinin damında biriken diz boyu karları sabah namazı sonrası küremeye başlamış. Bir ara dengesini kaybederek damdan düşüp bayılmış.

Komşuları koşuşmuşlar.

Birisi: “Çabuk bir doktor çağıralım .”

Diğeri: “Aman bir kırıkçı bulalım.”

Öbürü: “Sırtlanıp doktora götürelim” derken, kargaşada ayılan hoca, acıyan belini tutarak;

Bırakın münakaşayı. Çabuk bana daha önce damdan düşmüş birini bulun, demiş.

3 Beğeni