Merhaba sayın Forum üyeleri. Uzun zamandir düzenli olmasa dair sporla ilgileniyorum. Koşu, futbol, bisiklet vb sporlara yapiyorum. Son zamanlarda diz bölgemde ağrılar oluştu. İlk fark ettiğim futbol oynarken ayaklarımda güç kaybı olduğunu hissettim. Ortopediye gittim ve Mr sonucumda, yırtık, kireçlenme, sıvı birikmesi ve ufak bir balker kisti çıktı. Ortopedi bir vitamin takviyesi verdi fizik tedaviye gönderdi. Fizik tedavi hocası; ayaklarımin çok kötü durumda olduğunu, dizlerimin 60 yasinda olduğunu, futbol, kişi ve zipalamali sporları bırakmamı söyledi. Fizik tedaviye gitmemi söyledi. Evde yapabileceğim birkaç hareket verdi ve magnezyum ve d vitamini takviyesi verdi. Dizlerimin kötü olmasinda dolayı romatizma şüphesiyle kan tahlili yaptı fakat her şey normal gibi dedi. Ben de Mersin şehir hastanesi Spor hekiminden randevu aldım. Cuma günü oraya gideceğim. Açıkçası bu durum moralimi çok bozdu. Buna benzer bir durum yaşayan var mı? Okuduğunuz için şimdiden tesekur ederim. Yaşım 31 bu arada.
Duruma yorum yapamam ama FTR hocasının yorumları enteresanmış. Tamamen sallıyorum şu an, “ayakta basış mekaniğinizde şöyle bir sorun var, o da dizlerinizde şuna sebep olmuş” dersin. “Ayaklarınız çok kötü durumda, bacaklarınız 60 yaşında” diye tıbbi tanı mı olur ya? Kime göre 60, kimin 60’ı? ![]()
Bence spor hekiminden sonra daha rahat edersiniz durumu görüp tedavi sürecini planlarken.
Ortopedi bölümünde bana “koşu darbeli spordur eklemlere, bağ dokulara zarar verir koşma” dediler.
Spor hekiminden görüş almak gerek. Spor hekimine diz ağrısı için gitmeseydim belki de bu sporu bırakırdım. Doktor mr görüntülerine baktı ve ödem toplamış dinlen geçer dedi. Dediği gibi oldu. İlaç bile yazmadı. Bu olay 31 yaşındayken oldu. Adını hatırlayamıyorum ama Allah ondan razı olsun
Ayrıca fizyoterapist seçerken de kentinizde sporcuları tedavi edenlerden seçmenizi tavsiye ederim. Ben yüksek hacim dönemlerimde Denizlispor’un fizyoterapistine gidiyordum. (5k yarış için kürsü hedefi koyduğum, aylık 400k hacimde patladığım şapşik dönem) Hiçbir zaman koşu hakkında negatif konuşmuyordu. Kısacası işi bilene danışmanız bedensel ve mental sağlığınız için önemli