Diz Kapağıma "Halı Sahaya Gitme!" yazacak dövmeci aranıyor

Şu iki koşu arasında tam tamına 15 gün ve bir halı saha maçı vardır!

Evet arkadaşlar. Üniversite yıllarımda aktif olarak koştuğum dönemde haftada 2 halı saha maçı çıkaran bir futbolsever olarak sol diz kapaktaki bağları nasıl becerdiysem koparmayı başarmış, yaşım itibariyle doktor tavsiyesi ile sadece güçlendirme egzersizleri yaparak ameliyat seçeneğini devre dışı bırakmıştım.

Aradan geçen onca zaman sonra ben artık tek nefeste 20-21 kilometreleri ilerleyen yaşım ve aldığım kilolara rağmen çıkartabilince hemen şımardım ve 20 kilometre koşan, halı sahada da idare eder diyerek arkadaşların “koşan adam lazım” çağrısına kulak vermiş bulundum.

Tam bir hafta şiş bir diz ile dönüş aldım. Meğerse onca yıl sonra bile onca kilometre sonra bile hemen oracıkta bekliyormuş beni. Ne bisiklet ne koşu antremanları o topa vurma hareketine eş değer değilmiş bir kez daha anlamış oldum.

Eşime bu şekilde anlattığımda her seferinde böyle diyorsun. Unutmaman için bari dövme yaptır fikri bile oldukça cazip geldi ki geçen süre içinde 3 yada 4üncü maçım oldu ve hep aynı şiş diz ile biten maceraya sahibim.

Bu iki haftalık süreçte psikolojik olarak koşamıyor olmanın verdiği rahatsızlık, huzursuzluk evde ki ilişkilere de yansıdı.

Neyse ki bugün sadece kulaklığımda ki müzik ile dizimde ki bağların ne dediğini dinleyerek geri koşuya dönüş yapmış oldum.

Benden küçüklere abi tavsiyesidir, koşmak bu kadar güzel bir şey iken sizi koşmaktan ayrı koyacak kıytırık halı saha maçlarından uzak durun. Yoksa sonunuz dövmeci arayışı ile bitebilir! :slight_smile:

10 Beğeni

Geçmiş olsun @gcam .

Hiçbir şey yapmadan sünger topa durduğum yerden yarım saat vurduğumda (paslasmaca) bile hassas oluyordu diz. Futbol sakatlığa davetiye bence (evet 20 yaş altı için), koşturmadan basketbol belki daha uygun.
Havalı olması için Latince yazdırılır dövmeler;

Ad campum pilarum ire noli (futbol sahasına gitme-chatgbp).Bu uzun oldu ve havalı değil.

4 Beğeni

İnan seni gayet iyi anlıyorum benzer sorunum var. Orada şeytanın günahı bekliyor nalet şey. koşarken hiç bir sorun yok ama futbol ve basketbolda dizi sağa ve sola hareket ani olarak hareket ettireceğiniz durumlar oluyor bu da bağ dokuda zedelenme yapıyor. Beninde durumda bir süre topallamaya benzer durum oluyor iyileştikçe yürüyüş düzeliyor ama biliyorum gene zorlarsam gene aynı şeyler olacak.

2 Beğeni

İleri gideyim, sentetik (halı sahada kullanılan malzemelerden) pistlerden bile uzak durulması kanaatindeyim. Özellikle hep aynı yönde koşulursa, intervallerde, drilllerde ani yön değiştirmeler oluyorsa hiç girmeyin, etrafı toprak olan pistleri tercih edelim. Çok geçmiş olsun @gcam Sayg, CB

4 Beğeni

Aslında bana halı sahanın büyük iyiliği oldu,2012’de halı sahada futbol oynarken sağ üst yan bağlarımı kopardım ve hala kopuk :).Sonrasında spor arayışım beni koşuyla tanıştırdı.

Sizin de dediğiniz gibi sentetik malzemeli halı saha ve pistlerden uzak durulması görüşünüz çok doğru

5 Beğeni