Merhaba,
10+ yıldır koşuyorum.Çok çeşitli koşu sakatlıklarını yaşadım.Kimini dr kimini zamana yayarak atlattım.
Yaklaşık 1 aydır sol diz arkasında (bacağımın arka tarafı/görseldeki kısım) giderek şiddetlenen ağrı yaşamaya başladım.Özellikle de 2-3 dk oturduktan sonra ilk kalktığımda adım atmakta zorlanıyorum.Yürümeye başladığımda da ağrı azalarak geçiyor.Ama koşu yapmamı da engelliyor.
Bu yıl Uludağ da 66K koştum ve bu ağrı ondan sonra oluşmaya başladı.Geçer diye zamana yayıyorum, antrenman hacmini düşürdüm ama geçmiyor.
Daha önceki sakatlıklardan edindiğim ders ile hemen dr koşmak yerine bir süre dinlenme sürecini tercih ettim ama olmuyor maalesef…
10 gün sonra Julian Alp’te 50K yarışım olacak.
O yarışa katılacağım muhtemelen daha kötü olacak belki de tamamlayamayacağım.
Benzer sakatlık yaşamış veya bu konuda tecrübesi olan varsa fikirlerini paylaşabilirse memnun olurum.
Şimdi yapacağım yorum, “benim kaynımın kardeşinin kızında da aynısı vardı” muhabbetini geçmeyecek belki ama benzer bir ağrıyı ben de Efes Ultra 61K’dan sonra yaşadım. Öncesinde iyi bir hazırlık dönemi geçirmiştim ama bu mesafeye çıktığım ilk yarışımdı. Daha önce hiç yaşamadığım bir ağrıydı. Uzun koşulardan sonra genelde dizin yan tarafında olurdu ağrılar.
61K’nın ardından bir süre kendimi dinlenmeye almıştım. Sonrasında yavaş yavaş koşmaya başladığımda ağrının kendini hissettirdiği oldu tabii ama azalarak geçti. Tamamen geçmesi bir ayı bulmuş mudur emin değilim.
Önümde Kapadokya 63K var. Bakalım benzer bir ağrıyı yine yaşayacak mıyım. Bu tarz durumlarda koşu antrenmanlarının yanı sıra diz ve bacak güçlendirici hareketlerin de ağrıyı ve sakatlığı önleyici etkisi büyük. Onları da ihmal etmemek lazım.
Julian Alps 50K için önerim illa koşacaksanız tempoyu fazla artırmadan kontrollü ve takipte bir yarış çıkarmak olabilir. En doğru öneri belki de hiç koşmamak olur ama ben olsam ben de koşardım herhalde
Teşekkür ederim.Julian öneriniz için de ayrıca teşekkürler.
Geçmiş olsun. Bende aynı bögede benzer bir ağrıyı yaklaşık bir hafta çektikten sonra zorlamaya devam edip baldırı yırtmıştım. Umarım sizdeki ağrı da tendon veya kaslardaki zayıflamaya veya kısmi yırtığa işaret değildir.
Çok komplike bir bölge bir çok tendonun, ligamentin ve kasların geçtiği nokta. MR ve muayene ile problemi saptayıp ona göre tedavi uygulanmalı. Yarışa az bir süre kalmış buz uygulaması yapabilirsiniz 10-12 dk geçmeyecek şekilde günde 2-3 kez. Hamstring ve gastroları esnetmeye çalışın.