Diz ağrısı ile ilgili

Merhaba benim 3 gün önce aniden dizimin üstünde ağrı oluştu çok basamıyorum şuan sadece dizimin üstüne uzanmıştım biraz egzersiz falan yapmadım.Düzeltmek için ne yapmam lazım daha önce başına gelen var mı?Lütfen doktora görün yazcaklar yazmasın

Dizimin üstünde derken tam olarak nerede?

Diz kapağımın üstünde hâla geçmedi herhangi bir egzersiz veya koşu falan yapmıyorum sedanter biriyim şuan çünkü bel fıtığım var yavaş yavaş günde bi kaç kez 10 dakika yürüyüşe çıkıyordum bu diz kapağımda ki ağrı başladığından beri mahvetti 10 dkka yürüyemiyorum hemen ağrı başlıyor

5 gün önce doktor randevusu alsan belki bugün muayene olmuş, benden ondan şundan daha iyi bilen işin uzmanının görüşünü almış olurdun.Bence doktor randevunu al, en azından iyileşirsen bir iki gün öncesinde iptal edersin.

Yürüyemiyecek düzeydeki bir ağrı için çözümü olan varsa muhtemelen şifacı, biyo enerji uzmanı adı altında şu an para sayıyordur. Ki çözüm sunmadan da bu işi yapanlar var. -demek istediğim yürütmeyecek bir ağrıya en iyi tavsiye belli-
Geçmiş olsun.

4 Beğeni

Siz öyle yapın 50 kere doktora gittim bel fıtığı ve başka şeyler için yğzüne bile bakmıyorlar insanın klasik krem ağrı kesici kombinasyonu verip geçiştiriyorlar ölsem de devlet hastanesine gitmiycem gördüğüm muamele yüzünden derdini dinlemeden ilaç reçetesini eline veriyorlar

1 Beğeni

Runners world sitesinde knee pain diye arayınca farklı farklı diz ağrıları için egzersiz ve çözüm önerileri çıkıyor, onlara bakabilirsiniz.
Bel ağrısı için de instagram ve youtube da squatuniversity hesabına bakabilirsiniz.

1 Beğeni

Babamda hayatı boyunca fıtık ve ezikler vardı, ömür boyu bel ağrısı çekti (Ağır iş yaptığı için) sonra bir gün tanıdık birisi bio enerji uzmanı önerdi, öyle saçmalık mı olur diye diye gitti ve ağrı sızı kalmadı :slight_smile: Yıllardır ağrısız yaşıyor :slight_smile:
Aynı iddiaları olan bir sürü kişiye eşim için de gittik ama sadece paramız gitti, ağrıları artarak devam ediyor :slight_smile:

1 Beğeni

Hocam diz için dediğinize bakıcam bel fıtığı en iyisi stuart mcgill oda yürüyüş ve core egzersizleri öneriyor kitabını okudum ağrılarım azalmıştı ama dizim böyle olunca yürüyemiyorum çok strese girdim

1 Beğeni

Reis bel fıtığı için sadece stuart mcgill back mechanic kitabını okuyun ameliyat asla olmayın doktorlara asla inanmayım dünya tıbbı ile Türkiye tıbbı farklı bir şey bizim ülkede insan sağlığı değil ilaç firmalarının kesesini doldurmak ya da ameliyat gerekmese bile ameliyata alıp uğraşmamak istiyor doktorlar ben bel fıtığı işe ilgili ne yapıcağımı çok iyi biliyorum ama bu diz koşucu değilim sporcu değilim zorlamadım sadece bir gün dizimin üstünde yerde oturdum okadar derdim diz yani

1 Beğeni

Geçmiş olsun, vitamin yada mineral eksikliği. Yırtık yada ödem vs de olabilir . Görüntüleme MR röntgen olmadan doğru teşhis nasıl konulur?

Kilonuz normal mi , ağır vücut dizlere,bele ve eklemlere zorluk yaşatır.

Benim sağ diz kapağımda ağrı olabiliyor.Nedeni sert ayakkabılar ile koşmak , ağırlık çalışmalarında aşırıya kaçmak .Kesin olarak tecrübelerim bu yönde sizinki farklı nedenlerden olabilir bunları tespit etmelisiniz. Günlük rutinlerinizi dikkatlice gözden geçirin.

Düzenli yaptığım esneme egzersizlerinden ikisi, çare olur mu bilemem günde en az 10 tekrar yaparım, yapmayınca diz kapağının üst kısmındaki kaslar ağrıyor ve yere otururken biraz ağrıyla sertlik oluyor .

3 Beğeni