Aşağıdaki ürünü kullanan var mı ? Mantık olarak antrenman sonrası ya da uzunlarda 45dk /1 saat aralığında kullanılabilir diye düşünüyorum. Fqkat basit şeker olması antrenöan arası kullanımı da kafa karıştırdı. Belki yarışlar da son 5k ne varsa vereyim diye atılabilir.
Deneyimleyen varsa tadı geri dönüşü vs yorum okumak isterim. Teşekkür ederim.
Görseldeki üründen denemek için bir paket almıştım. Sapanca ultra yarışında kullandım. Hatta bitsin diye arkadaşlarıma da dağıtmıştım. Bendeki ürünün belirgin bir aroması yoktu. Yapış yapış, susatan şekerler gibi değil, bir süre sonra ağızda dağılıyor. Midemize negatif bir etkisi olmadı. Hatırladığım kadarıyla bir tablette 6gr karbonhidrat var, bir maraton yarışında jel yerine kullanılmaz fakat ultramaratonda hurma ile birlikte gideri var.
Bence kullandığımız jeller ile kıyaslamak çok doğru olmaz. Jeller içerisinde çabuk ve geç salınan şeker barındırıyor ama bu doğrudan kana hızla karışacak basit şeker. Bu konuda bir devantaj yaşadınız mı? Örneğin hızlıca kan şekerinin geri düşmesi ya da bir tablet daha alma ihtiyacı gibi
Tabletleri ağzımda uzun süre emmek suretiyle kullanmıştım. Yani hemen kıtır kıtır ısrarak tüketmedim. Bir tableti bitirmem 10-15dk sürüyordu. Kullanınca enerji verdiğini hissediyordum fakat dediğiniz gibi kan şekerinde ani bir düşme yaşamadım.
Diyabeti olanlarin hipoglisemi yasamalari halinde tuketmeleri icin yanlarinda her daim tasimaya uygun tabletler bunlar.
Enerji ihtiyaci olan bir kosucu ile hipoglisemiye girmekte olan veya girmis bir diyabetin ihtiyaclari tamamen ayni: hucrelere hizlica girecek yakit.
bahsi gecen hizli ve yavas seker iceren jellerde 25-30gr karbonhidrat var. Yavas olan da oyle bulgur pilavi gibi yere paralel bir grafik cizerek sisteminize giriyor degil, ben cok onemli bir fark oldugunu dusunmuyorum hiz konusunda. Yanisi bir miktar pazarlama amacli uretilen urunler.
Sonuc olarak bu 6gr karbonhidrat iceren tabletleri 3’er 5’er dakika ara ile kullanirsaniz enerjiyi roket gibi degil de helikopter gibi alabilirsiniz gibi gibi…
Sahsen bu tabletleri bizzat kullanmiyorum cunku rahatca aldigim bir yerde satilmiyorlar. Decathlonda jelibon gibi veya kati jel gibi bir urun satiliyor onu alip 2-3 lokmada tuketiyorum aralarina zaman koyarak.
Adi gecen urun jellerin bir anda 30gr k.hidrat ile roket hizinda mideye ve hucrelere hucum etmesinden cekinenler icin cok uygun. Ama elbet bazen de o roket hizindaki 30gr k hidrat daha gerekli oluyor. Bu tamamen sizin kosma stili ve vucudunuzun fizyolojik duzenine ve en onemlisi anlik duruma bagli.
Tip1 diyabetli bir kosucu olarak fikirlerim bunlar.