Daha önceden belirttiğim gibi müsaadenizle ben de gözlem ve deneyimlerimi paylaşacağım.
KONUM: Bence seçilen konum, görsel açıdan harika bir konumdu, Ürgüp’de olduğu gibi balonlar eşliğinde güzel ve güneşli bir havada ve Pamukkale güzellikleri içinde bir koşu oldu. Hatta ben ilk kez gördüğüm için biraz Anadolu Mezarlıkları, travertenler vb. tadını çıkartarak koştum. Bana göre herhangi bir olumsuzluk yoktu.
PARKUR: Büyük çoğunluğu asfalt olan parkurda belirli bölgelerde parke taşları üzerinde de koşuldu fakat rahatsız edecek ya da yolda sizi tehlikeye atacak herhangi bir olumsuzluğa rastlamadım. Parkurun belli bir kısmı yokuş tırmanma olduğu için düz yarı maratonlara göre biraz daha zorladı ama benim gibi yeni başlayan arkadaşlar biraz antrenmanlı gelirse çok zorlanacaklarını düşünmüyorum. Tek gördüğüm olumsuzluk çöp sayısının yetersizliğiydi. Daha fazla çöp kutusu, alanı vb. olursa çöpleri yol ve yol kenarına atmak zorunda kalınmaz.
ORGANİZASYON: Start-Finish ve arasındaki tüm parkurda takip açısından her şey gayet iyi planlanmıştı, yanlış yola sapma vb. sorunlarla karşılaşmadan parkuru tamamladık. KM bilgi görselleri de yerli yerinde ve gayet görünürdü. Tüm parkur boyunca yönlendiren, su vb. dağıtan tüm genç aradaşlar çok güler yüzlüydü, destek de verdiler. Hepsine buradan bir kez daha teşekkürler. Seyyar tuvalet eklenmesi belki bir artı olabilir. Bir de 09:00 da başlanacağı söylenen yarışın son dakika toplu olarak 09:15 de yapılması çok hoş olmadı.
DİĞER: Dağıtılan kitlerdeki tişört ve havlu çok kaliteliydi. CP adedi bence yeterliydi, yarış sonrası verilen yiyecekler de gayet doyurucu ve lezzetliydi.
Son olarak yaşadığım olumsuzluk konusunda çözüm bulundu. Temennim bu olayı iyileştirmeye açık alan olarak algılayıp bu kısmı da iyileştirirler çünkü bunun olacağı en baştan belliydi ve konu ile ilgili kendilerini uyardım. Umuyorum bu organizasyon büyüyerek, yurt dışına da daha açık bir organizasyona dönüşür, bence bunu hakkediyor.
Denizli Lykos Yarı Maratonu’nda 10K kategorisinde koştum. Organizasyon genel olarak oldukça başarılıydı; görevliler ilgiliydi, parkur işaretlemeleri netti, ulaşım ve alan düzeni yeterliydi.
Tek aksayan nokta, 5K halk koşusu ile 10K ve 21K parkurlarının aynı anda başlatılmasıydı. Bu durum hem ilk kilometrelerde hem de son kısımlarda bir miktar karmaşaya yol açtı. Farklı start saatleriyle bu sorun ilerleyen yıllarda kolayca çözülebilir.
Parkur zorluydu; özellikle yokuşlar ciddi efor gerektiriyordu. Ancak son 2 kilometrede antik kentin içinden koşmak gerçekten etkileyici bir deneyimdi.
Yarış kitleri özenli hazırlanmıştı; tişört ve havlu kalitesi gayet iyiydi. Ödül töreni alanında pilav, ayran, pamuk şeker, gazoz, Türk bayrağı, balon gibi ürünlerin dağıtılması da hoş bir detaydı.
Yarışa profesyonel bir takımla katıldım. Benim ilk yarış deneyimiydi, ancak düzenli olarak yarışan takım arkadaşlarım da organizasyondan memnun kaldı.
Umarım etkinlik önümüzdeki yıl da devam eder ve yeniden katılma fırsatı buluruz.
aynı sorunu bizde startta konuştuk koşan arkadaşlarla, yani beş dakika farklı çıkılsaydı bu sorun kalmazdı. 21k nın ufak da bir farkı olması gerekirde zaten 300 metre sonra yol parkur değişiyordu., diğer anlamda her şey güzeldi. İnşallah diğer senelere de devam eder
Yarış günü kit dağıtımında göğüs numaramı bulamadıkları için farklı numara verdiler ve uyarmama rağmen sorun olmaz dediler. Şimdi listede ne numaram ne ismim var. Sitede açıklandıktan sonra yazacağım ama muhtelemen bir şey yapamayacaklar. Bu konu da netleşince ben de tüm gözlemlerimi payşalacağım.
Şehir dışından geleceğimiz için numaralarımızı cuma günü ekipten bir arkadaşımız aldı ve herhangi bir sorun yaşamadık. Umarım sizin yaşadığınız durum da çözüme kavuşur; talihsizlik yaşayanlar olmuş maalesef. İlk kez yapılan bir organizasyon olması sebebiyle genel olarak başarılı bulduğum için paylaşımda bulunmak istedim. Sporla kalalım..
Kesinlikle katılıyorum. İlk kez düzenlenmesine rağmen, START bölümü hariç tutulursa, genel organizasyonun kusursuzluğu ve başarısı takdire şayandı. Emeği geçen herkesin tebrik edilmesi gerekir. Gerçekten de, bu denli büyük bir etkinliğin ilk denemede bu seviyede bir başarı yakalaması, gelecekteki potansiyelini açıkça gösteriyor. START’taki aksaklıklar ise, eminim ki sonraki etkinliklerde kolaylıkla giderilebilecek küçük tecrübe eksiklikleridir.
Seneye tüm forumu bekleriz. Marmaris Ultra öncesi güzel bir antrenman olur
Organizasyon kesinlikle çok başarılıydı,hiçbir kusur bulamıyorum Bu tip yarışlarda yerel destek çok önemli ve Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu çok iyi iş çıkardı.
Sezonun büyük umutlarla beklediğimiz Kaçkar UTMB yarışı ne kadar hayal kırıklığı yarattı ise Lykos o kadar gönlümüzü fethetti.
Son not olarak verilen yarış tişörtü grafik&kalite olarak efsane !