Decathlon'daki bir koşu ayakkabısının bütün tabanlara uygun olması iddiası ne kadar doğru?

decathlon’da pronation a uygun bir ayakkabı var mı diye bakınırken, kendilerinin her taban formuna uygun bir taban tasarladıklarını öğrendim (k-only diyorlar). üstelik luxemburg’da bir üniversite bunun 6 ay araştırmasını yapıp, onaylamış. sizce böyle bir taban olabilir mi?

şu videosu : https://www.youtube.com/watch?v=_x7ebAmz0ls
şu da detaylı makale : K-Only: how it adapts to all running strides

bana pek mantıklı gelmiyor böyle bir taban ama üniversite onaylı olduğunu iddia edince de emin olamadığımdan size de danışmak istedim.

teşekkürler.

Edit : K-Only teknolojisini şu videoda bir koşucumuz incelemiş :

Burada da yine bu özelliğe sahip bir ayakkabıyı bu forumdan almış ve sonraki videosunda da k-only özelliğinin kırılmasından bahsediyor :

3 Beğeni

Bence Tek bir onay a bakılmamalı. Zaten bu bilime ters bir durum olur.

2 Beğeni

Bu sorunun cevabini bilmiyorum ama su da ayni derecede hakli bir soru olurdu sanki:

8 milyar insanin taban yapilarini ve basis sekillerini 3 gruba ayrimak ne kadar dogru?

7 Beğeni

Kesinlikle katılıyorum Mert abi. Ayağımda başlayan sakatlıklarla beraber Dr önerisi ile Ankara’da yürüyüş testine gittim ve üç yıldır kişiye özel tabanlık kullanırım. En son geçen ay yaptırdığım test sonucunu ekledim.
Tabanlık meselesi öyle basit bir olay değil, kaldı ki benim yürüyüş ve koşu postürümde gözle görülür yada dışardan birinin fark edeceği bir bozukluk yok. Ama raporda neredeyse koşman yasak diyecekler :slightly_smiling_face:

3 Beğeni