İlk defa bir yarı maraton koşmak üzere bu yarışa kaydoldum. İki konuyla ilgili tecrübeli arkadaşların bilgisine danışmak istiyorum. Belki bu başlaık altında da bu koşu özelinde paylaşımlar devam eder.
Öncelikle konaklama konusu büyük bir sorun. Adadaki pansiyonların çoğuyla görüştüm. Bizim fiyatlarımız haftaiçi 2.500 ₺ sularında dediler. Yarışın olduğu haftasonu için 5.000₺'den fiyatlar başlıyor. Ben de Bostancı ya da Kartal’da konaklamayı planlıyorum. 3.000 ₺ civarında daha donanımlı oteller var. Bu konuda tecrübesi ve önerisi olan varsa paylaşabilir mi?
Bursa’dan geleceğim. Kadıköy’e İDO ile mi gelsem, yoksa kendi aracımla mı gelsem kararsız kaldım. Otelden pazar sabahı çıkacağımız için aracı güvenli bir yere park etmek lazım. İstanbul bu anlamda beni korkutuyor açıkcası.
Ve en önemli konu ilk defa Büyükada’da yarı maraton koşacak biri için ( en uzunum Uludağ ultra trail 16k şimdiye kadar) tüm tavsiyelerinize ihtiyacım var.
Merhaba, 3 senedir büyükada yarı maratonunda koşuyorum. Her sene ayrı keyif alıyorum. Hatta bi sene eşimle sırf bi kere adada kalmış olmak için butik bi otelde geceledik.
Bu sene de kayıdımı kayıtlar açılır açılmaz yaptırdım.
Öncelikle konaklama ile alakalı bence Bostancı veya Kartal fikri iyi çünkü ada pahalı ve benim kaldığım otel konak tarzı bir yerdi. Biri merdivenlerde yürüyünce uyanıyorsun öyle bi gürültü oluyor.
Bostancı, Maltepe ve Kartal’dan Büyükada’ya ulaşım çok kolay. Koşu zaten 10 gibi başlıyor saat sorunu yok.
Ulaşım ile alakalı olarak Marmaray kullanıp biraz da yürürsen arabaya ihtiyacın olmaz diye düşünüyorum. Araç için erken saatte iskele civarı park sorununu olmuyor. Fakat bunun için ilk seferden bi yarım saat önce gitmen gerekebilir.
Büyükada’da koşu dediğim gibi çok keyifli fakat bi kaç yerde yokuş çıkıyorsun. Ama bunlar çok zor yokuşlar değil. Parkurda yerleşim yeri olsun, orman olsun, deniz kenarı olsun, çok güzel manzaralarda koşuyorsun. 2 tur tam tur ile yarı maraton tamamlanıyor. Uludağ 16k bitirmiş biri olarak bence ilk tur biraz temkinli gidip 2. tur temponu daha iyi ayarlayarak kesinlikle rahat bitirirsin.
Şimdiden iyi koşular dilerim
Verdiğiniz bilgiler için çok teşekkür ederim. Biz de eşimle koşacağız. O da ilk kez 10k’yı tecrübe edecek. Koşudan sonraki yamulma durumundan dolayı araç kullanmak dönüşte sorun olur mu diye de düşünmüyor değilim. Bakalım..