Keşke. Keşke Türkiye’de bu tarz yarışları daha sık görebilsek. Çok uygun fiyata erken kaydolmuştum. Mevcut yarışların fiyatlarına baktığımız zaman organizasyonun tek rakibi İstanbul’u koşuyorum Üsküdar etabı
Davraz ulaşımı oldukça basit bir dağ. İspartaya ulaştığınız zaman 5-6 km içerisinde Savköy’e ulaşabiliyorsunuz. Savköy tatlı bir kasaba. Yarış tam da buradan başlıyor.
12 km boyunca çıkıp sonra yine aynı yolu iniyoruz. İlk 1.5 km köyiçinde, daha sonra 8. köye kadar orman yolunda koşuyoruz. Diklik neredeyse hiç bitmiyor. 8den sonra hem eğim artıyor hem zemin daha sertleşiyor.
İnişte de 4 km sertimsi bir inişten sonra yine aynı sırayla Savköydeki kahvenin önüne geliyoruz.
Köy halkı gayet sıcak davrandılar. Yarışta çip yok. Yukarıda fotonuzu çekiyorlar. Zaten en kestirme yoldan çıkıldığı için bu önlemi yeterli bulmuşlar. Finişte ise zamanı hakemler tutuyorlar.
Yani oldukça butik bir yarıştan bahsediyoruz. Buna rağmen ben bir eksik görmedim. Cpler, su noktaları oldukça yeterliydi. Gönüllüler harika iş çıkardılar. Bence parkur olarak en güzel yarışlardan birisi ve sudan ucuz. Yani kimsenin keyfini ve tercihini sorgulamak bana düşmez ama biraz nereye kaydolması isteniyorsa camia oraya yönleniyor gibime geliyor. Yoksa bu yarış çok daha büyük ilgiyi hak ediyor.
Bu arada bitiren herkese belediye başkanının verdiği bir set var. Normalde başka yarışlarda kürsüde verilebilecek bir içeriğe ve güzelliğe sahipti.
Zirveyi döndükten sonra aynı yoldan geri dönülen yarışlarda farklı bi güzellik var. Aydos yarışı gibi. Ön grubun arkasından koşarken insan ‘vay be bu yokuşlar böyle de çıkılıyormuş’ ya da ‘böyle de iniliyormuş’ diyebiliyor. Harika sporcuları çok yakından izleme şansı oluyor yani. Diğer türlü yanından geçip gidiyorlar, bir daha göremiyosun kimseyi
Öncesinde Anamas Trail’e katılmıştım. Hem Konya’ya yakın olması hem de konaklama ( KYK yurdu) ve koşu sabahı servisle konuma gitmemiz ikinci sefer Isparta’ya gitmeme, Davraz Sky Run’a katılma kararı vermeme neden oldu. İyi ki de oldu. Sizin o güzel deyiminizle tatlı-butik bir koşu oldu.. Tadı damağımda kaldı. Diğer organizasyonların ne yaptığı ya da ne yapacağı kendi içerisinde değerlendirilmeli.. Yani bazı şeylerin kıyası olmamalı.. Ekip ve gönüllülerin kendi imkanları ve gayretleri bu koşuyu anlamlı kılan oldu bence.. Lütfi hocam ve kıymetli arkadaşlarına teşekkür ederim.. Isparta’da yapılacak her koşuda bundan sonra ben de varım..