Corona virus nedeniyle iptal edilen, ertelenen yarışlar

Görece olarak daha güvenli olan trail yarışları iptal edilirken yol yarışları nasıl yapılacak ben anlayamıyorum açıkcası

8 Beğeni

Bu memlekette askerlikten kalma gelenek her alana ve zihne yayılmış halde ne yazıkki, mantık ve aklın dışında tuhaf şeyler bir virüs bahanesiyle olağan hale geldi iyice. Neyseki kendimizi iyi eğittik yıllar önceden bu yana, kimseye ihtiyacımız yok ne dağlarda ne de yollarda. :smiley:

2 Beğeni

Benimde en çok merak ettiğim konu bu. Patikada fark atıyor adam.
*İstanbulu Koşuyorum etapları başlıyor. Üsküdar, Caddebostan ve Bakırköy etapları için kayıtlar açılmış.
*İstanbul yarı maratonu için sürekli mail geliyor. 21K için kayıtlar yeniden açılmış. 2500 kişilik kontenjan bile dolmuyor anlaşılan.
*8 Kasımda Maraton İstanbul var.
Yol yarışlarında insanlar daha yakın olacaklar birbirlerine yada 10’ ara ile çıkış yapılacak. Ben anlayamadım.

1 Beğeni

Bu pazar sabah 9 gibi İstanbul Boğaz yüzme yarışı var,2000 civarı kayıtlı yüzücü.Fatih Altaylı’ya göre iptal edilmesi gereken. Sorunuzun cevabı için veri olabilir 2 gün sonra.(biri yüzme diğeri koşu ama merak ettiğim başlangıç)

13 EYLÜL 2020’de 6.sı yapılacak olan Sınırsız Dostluk Yarı Maratonu da ertelenen yarışlar arasına katıldı.

4 Beğeni

Kasım’da yapılması planlanan Atina Maratonu iptal edildi.

2 Beğeni

3 Beğeni

Uzunetap üzülmesin :blush: Her haftasonu Belgrad Ormaninda Ultra var. Bazen tilkilerle, bazen yilanlarla, yilda bir çok sevdiğim Geyiklerle beraber. Geçen haftaiçi yağan yağmurla harika sonbahar moduna dönmüş orman. Serin, yumuşak zemin, yapraklar yağıyor ağaçlardan… Durdum izledim ara ara domuzlarin izinden giderken :joy::running_man::+1::green_heart:

2 Beğeni

Belgrad Ormani Geyik Parkuru rotasinda bir yer… Bu isigi gorunce o gunku yorgunluk kalmadi, daha bir manyak bagira bagira yardirdim :joy: Neyse ki kimsecikler yok :joy::running_man::green_heart:

10 Beğeni

İyi günler dilerim.
Çok güzel

2 Beğeni

İyi günler. Ormanın derinliklerinde bazen cok güzel enstantanelere rastlıyorum, bazen canli bazen cansiz :blush:

2 Beğeni

Bunlarda benim en son bol küfürlü geçen geyik parkuru koşumdan. Bu güzelim memleket bu insana fazla. Orta Doğu çölleri lazım bize.

8 Beğeni

Ben de her gittiğimde gorüyorum bu hali ne yazikki, bol bol yorum yapiyorum… Orman isletmesi araçla girişler de para aliyor ama bir çöp arabası gezdirip almıyor bu atıkları. Araba ile ulaşılabilen coğu yer hep bu şekilde. En kötüsü, kafasına göre bir yere gidip mangal ateşi yakıyorlar. Yağmur duasıyla dolaşıyorum ormanda.

2 Beğeni

Bu görüntüler nedeniyle yaz aylarında adımımı bile atmak istemiyorum Belgrad’a. Bıktım gerçekten. Bir aralar temizlik etkinliği vs yapardık. Artık bu insanların arkalarını temizlemek istemiyorum.

Hoş eskiden bu çöpleri atanların nasıl olsa biri topluyor rahatlığı yaşadığını zannederdim. Artık aydınlandım, bu konuyu düşünmüyorlar, kafalarında bir saniye bile yer etmiyor, çöplerden rahatsız olmak bir yana görmüyorlar bile. Piknik yaptıkları yer çöp içinde de olsa hiç gocunmadan o mangallar yanardı herhalde. Sabah erken gidiyorum bu saatte mangal olmaz diye. Bu sefer de semaver dumanı karşılıyor bizi.

Neyse ki kış geliyor. Belgrad birazcık da olsa rahatlar.

7 Beğeni

Açıklanan yeni tedbirler sonrası yaklaşan yarışların akıbeti yine belirsiz halde. Yarış organizasyonları açıkça iptale tabi görünmüyor. Ama görünen o ki hafta sonu sokağa çıkma yasağı düzenlemesi belirleyici olacak. Hafta sonu tanımının yapılan açıklamada çok kötü düzenlendiğini düşünüyorum. Yine de birlikte yorumlayalım.

Yeni bir karar alınıncaya kadar hafta sonları 10:00 ­20:00 saatleri dışında sokağa çıkma kısıtlaması uygulanacaktır. Üretim, imalat ve tedarik zincirleri bu kısıtlamadan muaftır. Bu doğrultuda ilk uygulama olarak 21 Kasım Cumartesi günü saat 20:00 den 22 Kasım Pazar günü saat 10:00 a kadar ve 22 Kasım Pazar günü saat 20:00 den 23 Kasım Pazartesi 05:00 saatine kadar sokağa çıkma kısıtlaması uygulanacaktır.

Bundan sonraki hafta sonlarında da uygulama yeni bir karar alınıncaya kadar yukarıda
belirtildiği şekilde devam edecektir.

Ben buradan sokağa çıkma yasağının Cumartesi 20:00’da başlayıp önce Pazar 10:00’da biteceğini, sonra da Pazar 20:00’da başlayıp Pazartesi 05:00’da biteceğini anlıyorum. Cuma gecesi ve Cumartesi sabahı herhangi bir yasak uygulaması öngörülmemiş. Eğer düzenlemede yazılan ile söylenmek istenen aynı ise (!) galiba haftasonu uzun koşularını cumartesi sabahı yapmamızda bir sakınca yok.

Ancak Cumartesi gecesi ve Pazar sabahı yapılacak yarışlar ciddi iptal riski ile karşı karşıya. Yarış saatlerini oynatsalar bu sefer katılımcıların ulaşımı sorunlu olacak.

Bu pazar koşulacak olan Geyik Koşuları yarış saatlerini değiştirerek sorunu çözmüş gibi duruyor.

https://twitter.com/GeyikKosulari/status/1329050318156533761

Önümüzdeki hafta olan Ida Ultra ve İstanbul’u Koşuyorum Üsküdar Etabı da iptal riski olan diğer yarışlar. Organizatörlere sabırlar diliyorum. Başka gelişme duyarsanız paylaşalım.

2 Beğeni

https://www.instagram.com/p/CHurzsYBhk5/

Ida Ultra ve ardından Longest Night Run or Ride da iptal duyurusunu yaptı.

Son olarak İstanbul’u Koşuyorum Üsküdar etabı bilinmeyen bir tarihe ertelendi.

4 Beğeni

Merhabalar,

2020’in son yarışı 22 Kasım Geyik Koşuları’nda @mgunes hem koştu, hem de döktürdü. Ama ne döktürdü! Ortaya çok iyi bildiğimiz bir organizasyon ve ezbere bildiğimiz parkurla ilgili (aslında) pek de alışık olmadığımız bir rapor çıktı.

Hem bu yeni dönemi yansıtan, hem de 2020’de 10. yaşını kutlayan Geyik Koşuları ile ilgili, hem de Mümin gibi pandemide benzer süreçlerden geçen pek çok koşucu var… bu sebeple bu yarışın raporunun yazılı olarak kayıda geçirilmesini değerli buluyoruz.

Keyifli okumalar!
Run.Bo’lar adına,

*Kalemine tekrar sağlık @mgunes !

10 Beğeni

RAK yari maratonu efsane bi kadro ile kosulcakti, 19 subat’ta…iptal edilmis

1 Beğeni

Runatolia 2021 de ötelenmiş.

Değerli Katılımcımız ;

Bu yıl 16.kez düzenlenecek olan Runatolia Uluslararası Antalya Maratonu’nun planladığı şekilde 7 Mart 2021 Pazar günü gerçekleşmesi için tüm hazırlıklar tamamlanmıştır.

Başta Gençlik ve Spor Bakanlığımız, Atletizm Federasyonumuz, Antalya Valiliğimiz olmak üzere organizasyonumuzun gerçekleşmesi adına tüm yetkili mercilerle temas halinde olduğumuzu belirtiriz. Sağlık Bakanlığımız ile Bilim Kurulumuzdan çıkacak kararlar neticesinde 7 Mart tarihinde Runatolia Maratonu’nu birlikte yaşamayı özlemle beklemekteyiz.

16 Şubat tarihine kadar halen yürürlülükte olan kısıtlamalarda bir değişikliğe gidilmemesi, veya kısıtlayıcı ek tedbirler alınması durumunda katılımcılarımızın, ailelerinin, gönüllülerimizin, yönetici ve hakemlerimizin, kolluk kuvvetleri ile tüm saha ekiplerimizin kısıtlamadan olumsuz yönde etkilenmemesi adına, Runatolia Uluslararası Antalya Maratonunun 21 Mart 2021 tarihine ertelenmesi gündeme gelebilir.

Runatolia Uluslararası Antalya Maratonunun tarihinde elimizde olmayan sebeplerden ötürü bir değişiklik olması durumunda mazereti olan katılımcılarımız kayıtlarını bir sonraki seneye aktarabilirler.

Runatolia Uluslararası Antalya Maratonunun planlandığı gibi 7 Mart 2021 tarihinde yapılması ve halkımızın hafta sonu kısıtlaması yaşamadan baharı neşeyle karşılamasını diliyoruz…

Saygılarımızla,

Runatolia Yönetimi

2 Beğeni