Corendon Tahtalı Run To Sky 2026

8-9-10 Mayıs 2026’da yapılacak olan 12.Tahtalı Run To Sky yarışının kayıtları 1 Eylül’de açılıyor.

6 Beğeni

Yeni instagram paylaşımına göre 65K Berg Sky Race parkuru kalkıyor yerine 43K Phaselis parkuru geliyor.

3 Beğeni

Bu gidişle Türkiye’deki bütün organizasyonlar uzun parkurları iptal edip kısa parkurlarda yarış düzenleyecek

7 Beğeni

Katılım ücretleri belli olmuş. 27K için erken kayıt 80€. Daha sonra yapılacak kayıtlar 110€ olmuş bu yıl.

5 Beğeni

Göreceli daha makul fiyatlarla kayıtlar açıldı,geçen sene bana cok yuksek gelmişti bu yüzden en sevdiğim yarış olmasına rağmen katilmamıştım. 2026 yılı icin ilk kayit olduğum yaris oldu umarim sağlıkla biter

2 Beğeni

2026 Skyrunner World Series yarış takvimi yayınlanmış. Listede Tahtalı görünmüyor.

9 Beğeni

Yılbaşı kampanyası yapmışlar. Skyrunner yarış listesine girdiği için fiyatlarını €uro’ya geçirip bir anda arttırdıktan sonraki sene yarış listesinden çıkartılmalarını takiben yerli yarışçılarla yeniden baş başa kalan Tahtalı Run to Sky, agresif kampanyalar ile kaybettiği yerli yarışçı kitlesine yeniden ulaşmaya çalışıyor.

1 Alana 1 Bedava, şaka değil gerçek.

15 Beğeni

Aslinda 2. Bedava demek x2 kayit ucreti koyduk demek de oluyor :slight_smile: gecen yil da 200 avro kayit ucreti koymalari ile isvicre - monaco - avusturya alplerindeki benzer yarislarin bile citasinin uzerinde bir fiyat tarifesi denediler..

Cografyaya uzuluyorum sadece boyle heba oluyor potansiyeli. Kendim tatil planlar kendim zirveye kosarim dusuncesindeyim artik. Ilk edisyonundan beri 5 - 6 kez katilmistim oysa.

13 Beğeni

27k parkuruna 80 euro verip kayit olmustum simdi 110 euroya 2 kisi kayit yapılıyor bi ara şimdi kayıt ol seneye ücretsiz tarzı bi uygulama da yaptılar… bence yanlış erken kayıt olanlara saygısızlık

7 Beğeni

14 Şubat içinde aynı şekilde bir kampanya yaptılar. Tabiki yine erken kayıt olanlar için birşey yoktu. Geçen yıl ki fiyat politikasından sonra çok fazla insanı küstürdüler ve şimdiye kadar hiç yapmadıkları kampanyaları yapıyorlar. Gelecek yıl erken kayıt yaptırmayacağım. Tekrar böyle bir kampanya yapılırsa kayıt olup ikinci kişi için kaydı forumdan isteyen birine armağan edeceğim.

3 Beğeni

Geçen seneki fiyatlandırma politikası üzerine yaptığımız muhabbetleri çok iyi hatırlıyorum. Bu sene düzeltmek için bütün tuşlara basıyorlar sanırım ama doğru yol bu değil sanki ya.

4 Beğeni

Yarış oldu ve bitti. enerjisi düşüktü. En son 22 şubatta yanıt girilmesi de bunu gösteriyordur.

12K parkurunun pazar gününe alınmasıyla birlikte uzun mesafe koşucularla kısa mesafe koşucuları arasındaki organik bağ kesilmiş durumdaydı. Tüm parkurlarda ağırlıklı olarak sponsor kayıtlı katılımcılar vardı.

41K parkurunun ikinci yarısında, Tekirova sonrasındaki işaretlemeler bir faciaydı. Örneğin bir grup koşucu Çamyuva sahilden kumlara ve taşlara bata çıka ilerlerken bir grup asfalttan devam etti. Sitede yer alan gpx, kml ve trace rotaları birbirleriyle örtüşmediğinden kimse sorumlu tutulamazdı tabi. İşaretleme de çok zayıf olunca herkes bildiğini yaptı. Çalıştepe CP sonrasındaysa karmaşık patika ağından kim nereyi uygun görürse oradan asfalta indi. Aynı parkuru koşan iki sporcu arasında yeri geldi 3km’ye kadar farklar oluştu.

CP’lerde gönüllü sayısı yetersiz, koordinasyon zayıftı. 41K parkuruna ilişkin çoğu katılımcının ortak hissiyatı parkurun “olsun diye” yapıldığı yönündeydi.

Sıcak ve güneşli bir mayıs günüydü. 27K parkuruna katılan tanıdıklarım Ulupınar - Beycik arasında zorlandıklarını, hedef sürelerinin gerisinde kaldıklarını söylediler. Yine 41K katılımcıları Alacasu - Çalıştepe arasındaki asfalt ve sahil geçişinde resmen piştiler.

*O bölgede bir yarışın devamlılığı adına ve Antalya’da ikamet etmem nedeniyle önümüzdeki sene tekrar katılmayı planlıyorum ancak organizasyon tüm parkurlarına eşit özeni göstermeli, fiyat politikasında öngörülebilir ve şeffaf olmalı.

13 Beğeni

27K parkurunda işaretlemeler yeterliydi. İşaretleme konusu bu bölgede sorun olabiliyor bazen. Likya yolunun hareketli olduğu bir dönem ve bazen bilerek bazende bilmeyerek işaretler sökülüyor. Havanın sıcak olması bayağı zorladı.

Benim anlamadığı tek şey Ulupınar deresinin üzerinde halihazırda yıkık bir ağaç varken neden insanları dereden geçirtip ıslak ayakkabılarla koşturdular. Sadece 50 metre ileride ve geçmesi çok kolay hiçbir düşme riski barındırmıyor. Dere kenarına yaklaştığımda işaretlerin ağacın olduğu yöne değilde direkt dereye doğru gittiğini görünce çok şaşırdım. İşaretlemeyi yapanların ağacı görmeme ihtilali yok.

Katılım yine önceki senelere göre düşüktü ki bence bundan sonra kolay kolay eskisi gibi olmaz.

4 Beğeni

2026 yılı yarışları dün ve önceki gün koşulan yarışlarla tamamlandı. Uzun zamandır görece uzun bir patika koşusu yapmadığım için havayı solumak adına 41 km’lik parkurunu koşmak istedim. İlk yarısı keyifli geçse de ikinci yarısı gerek rota seçimi gerekse eksik, kimi yerlerde 1-2 km boyunca hiç yapılmamış işaretlemeler nedeniyle o kadar da keyif vermedi. Patika olmayan orman içi eksik işaretlemeler kimi yerlerde koşucuların işaret atlayıp kısa yol kullanmasına kadar yol açacak şekildeydi. Hele ki son 6-7 km artık her şeyi bizden beklemeyin, biraz da kendiniz yol bulun veya buraya kadar gelen artık devamını da bulur mantığıyla yapılmış gibiydi. Kimi 44 koşarken kimileri de 38-39 km koşmuş oldu yarış sonunda.

Zaten 35 kadar kişinin koştuğu parkurda daha fazla cp desteği verilebilirdi. Daha güzel yapılan birçok örneği varken çizi, erimiş goflet ve güneşte beklemiş sudan ibaret cplerin, start alanında verilen yüksek sesli müzik sisteminden daha önem verilmesi gereken yerler olduğunu düşünüyorum. Madalya ve tişörtün kalitesizliğini de bir not olarak ayrıca düşmek istiyorum. Kısaca yapılmak için yapılmış bir parkur olmuş.

12 Beğeni
  • Bu yıl ilk kez katıldım, 27K Run to Sky parkurundaydım. Geçen seneki “şok” fiyat politikasından sonra bu sene 1+1 kampanyası ile makul seviyelerde kayıt yapmış olduk.
  • Kit içeriği beklentilerimin üzerindeydi. 90 gr kahve, İngobio enerji jeli, hindi fileto konserve, tahıl bar, tek kullanımlık elektrolit çözeltisi, tişört, bandana ve drop bag çantası vardı.
  • Etkinlik alanında Bahar Hindi’nin yemek standında cuma ve cumartesi akşamları makarna ve hindi servisi yapıldı. Üçüncü gün ise döner standı kurulmuş. Yarış öncesi son karbonhidrat yüklememizi burada yaptık.
  • Sabah servisler zamanında ve yeterli sayıda geldi.
  • Hızlı bir startla Yanartaş girişine kadar yaklaşık 4 km koştuktan sonra gerçek start burada verildi diyebilirim.
  • Parkurun genelinde belki çok kavurucu bir güneş yoktu ama hava oldukça bunaltıcıydı. Dere geçişinden sonra sıcak da parkur kadar zorlayıcı bir faktör oldu hep.
  • 18,8’inci km’deki ikinci ve son CP Beycik’ten finişe kadar olan ve süre bakımından da uzun sürecek kısımda 1 litrelik su kapasitem yetmeyebilir diye düşünmedim değil. Bu nedenle Beycik’te mideme bayağı bir sıvı yüklemesi yaptım. Sonrasında da suyu biraz idareli tüketiyordum ki 21,7’nci km’deki çeşmede suluklarımı yeniden doldurunca rahatladım.
  • 23’üncü km’den itibaren her iki quad’dan kramp ön sinyalleri gelmeye başladı. Elektrolit alımı veya beslenmemde eksiklik yoktu. Tahmin ettiğim üzere İznik 160’ın mikro etkileri devam ediyordu. Birkaç kez durup esnetme yaptım. Kalan kısmı yeni limitlerimi bilerek kat ettim ve 5 saat 48 dakikada bitirdim. Yarış öncesinde 5 s. 30 dk. olur mu sorusunun cevabını arıyordum ama mevcut durumum imkan vermedi.
  • Parkur genelini keyifli buldum. Yıllarca yazıldı, anlatıldı; teknik detaylarına girmeme gerek yok o yüzden. Övgülerin hepsini hak ediyor.
  • 9 adet x 26 gr karb jel, 7 adet tuz tableti, CP’lerden de muz, kek, maden suyu ve tuzlu kraker ile beslendim.
  • Finişte verilen “hoodie” leri beğendim. Madalya için aynı şeyi söyleyemeyeceğim; devasa “Finisher” yazısı yerine Tahtalı’nın öne çıkarıldığı bir temayı tercih ederdim. Özensizdi.
  • Teleferikle iniş de keyifliydi. Çıkmak için saatlerce çabaladığımız irtifayı dakikalar içinde erittik.
  • Yarışa dair en ilginç notumu ise sona bıraktım. Çıralı’daki startla birlikte sporcularla birlikte koşmaya başlayan kırmızı tasmalı köpeğin finişe ulaştığını görmek hem çok şaşırttı ve sevindirdi, hem de endişelendirdi beni. Bir şeyler atıştırıp, üstümü değiştirdikten sonra fotoğraf çekip manzaranın tadını çıkartıyordum ki finişten koşa koşa geçişini gördüm son anda. Biraz sağa sola koşuşturduktan sonra karlara uzandı. İlk şaşkınlığı atlattıktan sonra yiyecek ne verebiliriz diye düşünürken, finişi geçeli daha birkaç dakika olmuşken tekrar geri inmeye başladı üstelik! :open_mouth: İkinci şok da böyle geldi. Daha önce starttan itibaren koşucularla uzun süre koşan köpekler görmüştüm. 27 km’lik antrenmanın tamamını bizimle koşan köpekler de görmüştüm; fakat sıfırdan 2340 metreye ve sonrasında da geriye dönüş mü? Yoo, işte bu çok fazla… Umarım sağ salim Çıralı’ya varmışsındır çılgın köpek…
14 Beğeni

Trail yarışlarında organizatörler mantıklı bir dere gördün mü dayanamazlar illaki rotaya saptırırlar. “Dere geçişi”, tabiri trail camiasında pek sexi görülür istenir. Islak ayakkabı vs. Atraksiyonlar renk katıyor.

8 Beğeni

Bölgede trail yarışmalarına alışkın patili arkadaşlar var , gayet antrenmanlılar. Onlardan birine yıllar önce bende şahit olmuştum, zirveye bizimle çıkmıştı, hatta yalvarır gözlerle benden kaşar ve ayran istemişti. Böyle insan gibi bakan İlkez bir canlı görmüş ve hayret etmiştim. @sopranos ayaklarınıza sağlık. Tekrar tebrik ediyorum

8 Beğeni

Hafta sonu Kemer’de yaşananları izlemek isterseniz;

6 Beğeni