Çok koşmak öldürür mü?

Her gün 17 km koşmak zararlımı ?
Zemin.ayakkabi, sıcaklık, beslenme,mineral,takviye , dinleme,uyku vs vs tümü ideal ve yeterli olsun ve yine bunları geçersek

• her gün 17 km yi 4 yada 4 30 pace koşmak ciddi şekilde yorabilir hatta sakatlığa zemin hazırlayabilir

• her gün 17 km yi 7 yada 7 30 pace de koşmak çok yorucu olmasa da gelişime biraz kapalı olabilir

kendimden örnek vereyim haftada 4 gün 17 km koşuyu hedef olarak değil piramit şeklinde yükselen (ve düşen) programım da bir basamak olduğu için koşuyorum
kimi gün 5 15 pace kimi gün 6 50 pace oluyor , dinlenme durumunda tansiyonum ve nabzım bunun yanında eklem sağlığım bana devam yada azalt diyor.
Bu yılın hedefi ! koşu ayakkabılarını giyince yorulmadan , tükenmeden ve bitkinlik hissetmeden haftada 3 gün en yavaş 6 pace hızında 25 km koşmak

2 Beğeni

7 gün peşpeşe 21 koşmuştum, bir zararını görmedim , faydası çok fazla.

2 Beğeni

Az ve Çok ne yapılırsa,ne yenilirse,ne içilirse zararlıdır Azlık ve Çoklukta Zihinsel,bedensel,ruhsal sağlıksal yapımıza göre bireyseldir Kendimizi sağlıksal durumumuzu bilip ona göre hareket etmeliyiz Her gün 20-30k koşarken bazı durumlarda 10 k yürüyüş bile fazladır,zararlıdır,Yüksek mesafelere iyi hazırlıkla çıkıldığında zaten fazlalığı kalmaz çünkü hazırızdır Hazırlandığımız kadarı kafi düşüncesindeyim Sağlıcakla

3 Beğeni

Artık koşmayı bırakıyorum. Onun yerine sabah öğle akşam bu mıncıklama egzersizini yapıcam.

:person_facepalming:

Alttaki yorumlardan biri:

‘koşmak neye iyi geliyorsa…’

Vay arkadaş bu koşmak insanlara ne etti acaba…

7 Beğeni