Kit’i bugün aldım ve moral bozucu o olay tişörtün merdiven altı olması dedim eyvah, geçen sene decathlon kendi tişörtüne baskı yapıp dağıtmıştı. Üstelik kit içeriği gülünç değil mi?
20 Euroluk kayıt için bayıldım ![]()
Kit’i bugün aldım ve moral bozucu o olay tişörtün merdiven altı olması dedim eyvah, geçen sene decathlon kendi tişörtüne baskı yapıp dağıtmıştı. Üstelik kit içeriği gülünç değil mi?
20 Euroluk kayıt için bayıldım ![]()
Merak ettiğimden soruyorum, organizasyonlar neden kit çantasına kimsenin giymeyeceğini bildikleri kalitedeki tişörtlerden koyuyorlar?
Boşuna kaynak (hem maddi olarak hem de atık olarak) israfı. Bunu yapmak yerine çok daha kullanışlı veya çevre dostu bir şeyler eklenemez mi kit içeriğine?
Ya da her yarışta kitli veya kitsiz kayıt seçeneği olsa çok iyi olur, Winter run istanbul’da öyle bir seçenek var ve bu çok mantıklı.
Maksat adet yerini bulsun. Giysi üreticisi sponsor değilse pek iyi tshirt çıkmıyor. Seçmeli olsun madalya ve tshirt isteyip istemediği sorulsun koşu ücretinin içine eklensin.
İki tshirt çöpe attım daha önce, koku çıkmıyor resmen plastik. Kit içine bar, gıda koymayıp iyi bir tshirt verseler daha iyi.
yağmur olmasa müthiş bir etkinlik olacakmış havasını verdi. kişisel rekorumu kırdım bu günden geriye bir tek o kaldı. emek verip sağlıklı bir şekilde tamamlayan herkesin ayağına sağlık.
Bu benim üçüncü katılışım. Bir kez İstanbul’un kara teslim olduğu zamanda bir kez de gece katılmıştım daha öncesinde. Parkur bildiğimiz parkur. Bildiğimiz ama çok güzel parkur. Düz yol yarışlarını, nedeni yok ama Adana hariç, pek sevemedim bir türlü. Büyükadanın inişli çıkışlı parkur yapısı, organizasyonun genel olarak sıkıntısız olması benim katılım nedenlerim.
Başlangıç noktasının yanlış hatırlamıyorsam yeri değişmiş. Bir eksisini görmedim. Seyyar tuvaletler aşağıda organizasyon alanındaydı. Tam yarışa yakın kullanmam gerekti. Tertemizdi. Emanet organizasyonu kaliteliydi. Bunun dışında yağmurun da etkisiyle daha fazla gözlemim olmadı. Yarış başlar başlamaz herkes çok hızlıydı. Kendim de sınırda bir pace tutturdum. Ne yalan söyleyeyim, bu kadar hızlı çıkan bu kadar kişi olamaz diye düşünerek bir noktada yakalayacağımı düşündüm. Rus ve/veya Ukraynalı sporcular, bazı başat koşu ve triathlon takımlarının katılım sağlamış olması dolayısıyla bu öngörüm hiç gerçekleşmedi.
Su noktaları gayet yerindeydi. Burada bir su noktasında birisi bir anda önüme geçip bana uzatılan suyu alınca susuz kaldım. Neyse çok da önemli değil diye koşarken su dağıtan bir arkadaş benim peşimden bir süre koşup yakaladı ve su şişesini su noktasından 100lerce metre uzakta bana ulaştırdı. Bunu yaşadıktan sonra bir memnuniyetsizlik dile getirmem mümkün mü? Zaten uğraşsam da bulamam. T shirt belki ama eski senelerdeki t shirtlerden yine de iyiydi.
Bunun yanısıra finişte acil durum battaniyesi çok şık oldu. Etkinlikle start alanı arası mesafe olunca eminim ki çok makbule geçmiştir. Ben tarzanlığı tercih ettim. Battaniyeyi de zorunlu malzeme olarak kullanırım diye düşündüm.
Birçok kişiyle sohbet etme imkanı buldum. Güzel bir buluşma oldu. Kendi adıma da güzel bir yarış oldu. Bu sene zone 4 e çıktığım gün sayısı o kadar azdır ki, hep back2backlere hatta bazen 4 gün üst üste koşulara odaklandım. Sene boyunca bu taktiğimin faydasını gördüm. Fakat bu yarışta tam da bu idmanlardan dolayı eski sürelerimden çok uzakta bitireceğim düşünmüştüm. Fakat hem yarışın ambiansı hem de hissiyat beni 1.29luk bir süreye getirdi. Sonuçtan memnunum.
Yarışın videosu da aşağıda demek isterdim ama bugün kamerayı öyle bir açılamışım ki gökleri çekmişim. Benim için de önemli bir ders oldu. Fırsat buldukça bu organizasyona katılmak isterim.
3 senedir bu yarı maratona katılıyorum. Her sene açıkcası ayrı keyif veriyor.Bu sene geçen 2 seneye göre farklı hava şartlarıyla koştuk. Buna rağmen adada ailecek çok güzel bir gün geçirdik. Organizasyon bence çok başarılı. Tişört de gayet güzel tasarımlı ve geçen senekine göre sanki daha kaliteli. Yarı maratona bu sene katılım az gibiydi. Havadan dolayı kayıt yaptırıp gelmeyenler mi oldu bilmiyorum ama bence her sene fırsat olursa istanbullu için kaçırılmayacak bir koşu
Yağmurda koşmanın keyfi başkadır ama keşke yarış sırasında başlasaydı yağmur
yarışa başlamadan sırılsıklam olduk. Organizasyonun bir eksiğini göremedim gayet başarılıydı, su istasyonları fazlasıyla yeterliydi bence, yarış sonrası sahne şovları falanda güzeli, emek veren ve yarışta terini döken herkesin yüreğine sağlık.
İlk yarı maratonumu bu etkinlik ile koşmuş oldum. 1. kilometreden başlayıp 2. kilometreye kadar olan eğim dışında koşu genel olarak inişli çıkışlı ama keskin çıkış ve inişler yok diyebilirim.
Emanet alınması özellikle bu havalarda bence çok önemli ben gelirken kalın giyinmiştim elbiselerimi gözlüğümü bu sayede bırakabildim. Kıyafet değişim çadırına belki masalar koyulabilirdi veya daha fazla sandalye koyulsa daha iyi olabilirdi. Yerler ıslak olduğundan her yer çamurdu. Ama poşetle kartonla idare edildi. Etkinlik alanını yağmurdan dolayı çok gezemedim. O tarafla ilgili çok gözlemim yok. Seyyar tuvaletlerde yeterli gözüküyordu. Belki yukarıda arkadaşın bahsettiği gibi start alanında da olmalıydı.
Su dağıtım noktaları da doğru yerlerde ve yeterliydi. Fakat daha öncesinde su dağıtım noktalarından sonra çöp kutuları olacağının duyurulmasına rağmen su dağıtım noktalarından sonra yol kenarlarında çok fazla su şişeleri gördüm. 4-5 tane de yol kenarlarında kullanılmış jel çöpleri de vardı.
Finish noktası ile etkinlik arasındaki mesafe biraz fazlaydı. Organizasyonun bu durumu düşünüp acil durum battaniyesi vermesi çok hoştu bence. Fiziki şartların, parkurun mesafesi gibi konular bu gibi mesafeler yaratabiliyor bu da gayet anlaşılır bir konu.
Finisher madalyası da finish noktasının hemen bitiminde olmaması da çok doğru olmuş bence finish de bir kalabalık yaratmıyor.
Sonuç olarak benim için çok keyifli geçen bir koşu oldu. Çok güzel bir parkurda, güzel manzaralarla, adanın tarihi evleri arasında güzel bir kalabalık eşliğinde bitirilen bir yarıştı. Kendi en iyi rekorlarımı bu yarışla koşmuş oldum. Antreman koşularıma baktığımda beklediğimden çok daha iyi bir dereceyle bitirdim yarışı. Strava’nın predictionı ve benim tahminlerim baya yanlışlanmış oldu.
Kesinlikle kit içeriği yetersizdi. Fakat büyük keyif aldım. Başlangıç öncesinde yağmurdan korunma imkânı olsaydı ya da kıyafet değiştirme alanları biraz daha temiz olsaydı, çok daha güzel bir deneyim olurdu. Görünüşe göre bu yıl Photier ile bir anlaşma yapılmamış, bu da biraz üzücü olmuş. Muhtemelen çekilen fotoları web sitesinden bir paylaşım yapılacaktır, ancak bu paylaşımın zorlu olacağını düşünüyorum. Organizasyonda emeği geçen herkese çok teşekkür ederim.