48,5 Nike ya da 49 Asics kullanıyorum.
Eski güzel zamanlarda gümrük problemleri yokken, lazım oldukça, nike internet sitesinden numara denk geldikçe ayakkabı alabiliyordum.
Arada beğenirsem, şansım yaver giderse Asics’te bir şeyler bulabiliyordum.
Yani Asics benim için iyi bir alternatif idi.
Fakat artık bir zorunluluk. Nike’tan alışveriş yapamıyorum, Asics’te de haftalarca sınırlı ve pek satılmayan modeller mevcut. Pahalı olması da cabası.
Nike, Adidas, Muzino ve diğer çekici markalar maksimum 47 bulunduruyor.
Sadece Asics ve Under Armour’dan gına geldi.
Yardımlarınızı rica ederim.
Akıl, fikir salın gelsin…
Merhabalar, SPX’te Puma markada büyük numaraların olması lazım.
Mizuno size chart diye aratıp bakınca 47 numarası 31cm imiş, nike da 48,5 asics 49 olan ayağa olur gibi geldi denemek gerek.
Bir Ankara ziyaretimde kendi mağazalarında denedim, olmadı. İlginize teşekkür ederim.
www.sportinn.com.tr bakın büyük numara nike var
Bu konudan çok müzdaribim. en büyük dert online mağazaların bile büyük numara barındırma azlığı. Nike bu konuda çok rahattı ama maalesef artık online alışveriş yapamıyoruz. Fiziksel mağazalar ise özellikle Adana’da 46 üzeri numara barındırmıyorlar. Çok sevdiğimiz SPX Outlet ise maalesef dükkanı kapattı orijinal mağaza ile devam ediyor.
Bir büyük dert ise ve beni üzen: Yabancı markaların Türkiye satış sitelerinin beden kılavuzları çoğunlukla hatalı. Yani bunu yapmak zor olmasa gerek, Türkiye’ye bakıyorsunuz cm çevrimi 46 diyor, yurt dışı 47.5. “Kesin hatalıdır ben yurt dışını kontrol edeyim” hissiyatı maalesef çok rahatsız edici, bu içinde bulunduğumuz güvensizlik şartlarıyla da alakalı tabi. Ayakkabı numarasından genel bir halk güvensizliği çıkarmak istemiyorum ama hissiyat aynı. “Yapıştır gitsin” “Özensizlik”
Ayak 29.5, sen 1cm büyük alayım diyorsun çıkıyor 30.5cm e kiminde çevrimi 48 kiminde 47. E bir de düz taban ve içe basıyorsan konu iyice çıkmaza giriyor. Maddiyat konusuna hiç girmiyorum bile, kayano satış fiyatı olmuş 11.000TL…
Sonra dönüp bakıyorum alt tarafı koşacağız yahu… Eskiden ömrü dolan ayakkabıları günlük kullanıma alırdık, şimdi günlük kullanımları tekrar koşuda kullanmaya başladım. Merhaba sakatlıklar…