Bunu Da Görmüş Olduk! Teşekkürler Adidas

Benzer süreci decathlon ile yaşıyorum. Savunması istendi aşamasındayım. Araştırdığım kadarıyla tabanlığın altında taban ile ayakkabı arasında olan katmanın yapıştırıcısının doğru uygulanmaması bir aya yaklaşıyor bakalım ne kadar sürecek.

1 Beğeni

Kolaylıklar diliyorum. Çok uzun sürmez umarım.

Bu kadar büyük markaların böylesi bariz sorunları kabul etmeyip sürecin uzamasına ve bizlere zahmet vermelerini kabullenemiyorum.

Bir daha asla ADİDAS marka bir çorap bile almayacağım!

Heyetteki kadın ayakkabıdan çıkan iğrenç sesi bir kez duydu ve şaşırıp tamam başka bir şeye gerek yok, süreci e-devlet üzerinden takip edebilirsiniz dedi.

Bu süreçte karşı tarafın savunması bekleniyormuş.

4 Beğeni

@SpacePunk üç ay sonunda thh süreci olumlu sonuçlandı malı iade ettim. uluslararası markalarda ülkemize gelince bozuluyor. Sizde son durum nedir.

3 Beğeni

Gecikme için özür dilerim. Beklediğimiz gibi olumlu sonuçlandı. Bu süreçte şunu da öğrendim ki e-imzalı karar formunu kabul etmeyen tek şirket Adidas imiş. Yani söylendiği gibi karar formunu çıktı alıp mağazaya paranızı almaya gittiğinizde size bir kazık da burada atıp sizi tekrar heyete yolluyorlar.

4 Beğeni

Selam Alp bey, Karar’ın nasıl tebliğ edildiğini bilemiyorum ama Karar Adidas’a tebliğ edilmişse, 3. maddeye istinaden icraya verin derim ben. Heyetlik bir durum kalmamış gibi görünüyor.

1 Beğeni

İcralık bi durum yok. Ertesi gün heyete gidip kağıda aslı gibidir ve ıslak imzayı bastırıp mağazadan parayı nakit olarak aldım. Birkaç gün sonra da sürpriz şekilde karar formu ıslak imzalı ve aslı gibidir yazılı şekilde posta ile geldi. Geleceğinden haberim olsaydı hiç uğraşmazdım tekrar heyete gitmekle.

2 Beğeni

Adidasa hiç yakıştıramadım, teblig sonrası firma 14.gün itiraz edip biraz daha oyalamasını beklerdim, ünlem :wink:

2 Beğeni

İşte onu yapamıyorlar, mahkemeye taşımak için 14 günlük sürelerinin olması kararın icrasını durdurmuyor. Kararı tanımıyoruz ne yaparsan yap diyebilirler o zamanda icraya verilmek bu icra kararının sosyal medya da yaratacağı etkiyi göze almak istemezler. Benim kararda decathlon’a bilirkişilik ücreti çıkarılmamış burada çıkmış o kafamı karıştırdı. Hatalarını fark edip sonra yazıyla isterler umarım swhswh.

2 Beğeni

Resmi olarak karar tebliği ulaşana kadar ödemek yapmamak haklarıdır. Normal bir prosedür işletmişler. Tebliğ ulaştığı anda da ödemeyi yapmışlar. ‘Tebliğden sonra’ ödeme yapmazlarsa, icra yolu ile ödeme geri alınır. Heyet kararına, mahkeme yolu ile itiraz etmeleri de ödemeden kaçınmaya mazeret oluşturmaz. Yine icraya başvurulabilir. Bu durumda da mahkeme itirazı yaptıklarını beyan edip icrayi durdurabilirler.

Heyet kararının tebliğinden sonra ödeme yapmamak iki sonuç doğurur. İlki kötü reklam, ikincisi extra masraflar (mahkeme için, icra takibi için, tüketicinin vekalet masrafları için)

Adidas büyük firma diye fazla bir beklenti oluşuyor galiba ama zaten bu beklentileri karşılayacak kadar büyük olsalardı, en baştan tüketiciyi heyete göndermezlerdi.

2 Beğeni

Bu soru süreç bittikten sonra düştü aklıma. Haksız bulunsaydım acaba o bilirkişi ücreti ve posta masraflarını benden mi alacaklardı?

1 Beğeni

Adidas’a götürdüğüm ve kabul etmedikleri e-devlet karar formu çıktısına tekrar heyete gidip aslı gibidir kaşesi ve ıslak imza alarak aynı kağıdı tekrar onlara götürerek geri aldım parayı. Tebliğlik bi durum yok yani. Posta ile gelen kağıt çöp oldu gitti. Ki gelen kağıt zaten götürdüğümün aynısı. Sadece istedikleri aslı gibidir yazısı ve ıslak imza yok ilk götürdüğüm kağıtta. Zaten buna gerek de yok. E-imzayı tanımayarak suç işliyor yani belki de. Kadıköy hakem heyeti bakanlığın yakında bununla ilgili de haklarında işlem yapacağını söylemişti.

1 Beğeni

thh sürecinde haksız bulunsaydınız tebligat yada bilirkişi ücreti alınmayacaktı.

2 Beğeni