Bosphorun Golden Horn Antrenman Koşusu (19.01.2025)

Bosphorun10K koşusunu düzenleyen ekip bu defa Haliç’te tersane civarında bir antrenman koşusu düzenliyormuş. Antrenman koşusu niteliğinde bir koşuymuş, 1,5 km uzunluğundaki parkurda 4 tur olacak şekilde toplam mesafe 6 km.

Katılım ücreti 750 TL. Kite dahil olanlar; (Nike Tshirt, Hatıra Madalyası- Süre ölçüm. Hizmeti ve Yeme İçme Alanı) Süre ölçümü var, ödül veya kategori yok.

Detaylarına Plustimer | Macera Akademisi | Koşu Yarışları | Koşu Kayıt platformu adresinden ulaşılabilir.

2 Beğeni

Oldu olacak 10k Koşusundan sonra bir recovery koşusu da organize etsinler. Bunlar resmen uçmuş.

2 Beğeni

Antrenman koşusu…

750 TL…

6 km …

Nike tişört, madalya, süre ölçüm, yeme içme…

Mesafe, ücret ilişkilendirmesi yapsam, benim aylık antrenman 30.000 TL ye geliyor.

Acaba, her yere katılma/yetişme güdüsüyle 750 TL çok, biz nasıl katılacağız mı diyeceğiz…

Yoksa,

Sonunda hiç giyilmeyecek olan bir tişört, ve bir kenara konan madalya verilecek olan antrenman koşusuna, bu parayı verebilecek olan insanların da olduğunu söyleyip, ya da paranın önemsiz olduğunu, önemli olanın oradaki sosyalleşmenin olduğunu vurgulayıp organizasyonu mu savunacağız.

Bu antrenman koşusunun ve tüm patika organizasyonlarının…

-Katılımcılar açısından birinci amacının sportif faaliyet olmadığını,

-Organizatör açısından, topluma spor yapma olanağı sunmak değil, ticari kâr elde etmek olduğunu,

-Her organizasyona katılma gereği hissetmeden, bazılarına katılmak istemenin normal olduğunu,

savunuyorum.

Bu ücretteki bir organizasyonu ne eleştiriyorum, ne de gerekli bir organizasyon olabileceğini savunuyorum. Bir toplum bu kadar mı çelişki barındırır kendi içinde. Söyleyen ne güzel söylemiş… ‘yaprak döker bir yanımız, bir yanımız bahar bahçe’

4 Beğeni

Sonuna kadar haklısınız. Bence her şey yol koşularının sosyal medyada paylaşım yapmak için koşulmaya başlanması ve bu durumun da organizatörler tarafından fark edilmesiyle başladı.

Hani bir restoran işletmesinin açıklaması vardı “ben bu yemeğe iki katı da fiyat çeksem yine gelecekler, çünkü buraya gelmeyi bir statü göstergesi olarak görüyorlar” diye. Durumu biraz ona benzetiyorum. 10 k yol koşusuna 5 bin lira katılım ücreti de belirleseler oraya gidecekler illa ki olur.

Olan dişinden tırnağından kısıp sponsor arayarak maliyeti olabildiğince düşürmeye çalışan organizasyonların emeklerine oluyor.

4 Beğeni

Antrenman koşusu? Madalya? 750 tl?
Hiçbir şey anlamadım

2 Beğeni

Bence antrenman koşusu olmasının nedeni TAF’tan kurtulmak olabilir.

4 Beğeni

Evet arkadaşlar, ufak bir anket açıyorum. tahminleri alalım.

Sizce bu etkinliğe kaç kişi katılır

• 0-50
  • 50-100
  • 100-300
  • 300-500
  • 500-1000
  • 1000+
0 oylayan
1 Beğeni

Çok mantıklı, organizatör açısından bakıldığında masrafları kısmak için böyle bir yola başvurulmuş olabilir… olmayabilir de. Bahçesinde baharı yaşayanların nezdinde, ücretli antrenman koşuları adı altında yeni bir konsept te doğuyor olabilir. @ahmeta nın yukarıdaki girdisindeki kişilerin varlığı veya insanların o yöne doğru evrilmeleri, böyle bir durumu anlaşılabilir kılıyor aslında. O görmemişligin ucu herkese dokunuyor. Özellikle fiyat artırmak için fırsat kollayan esnaflarimiz varken. Birbirlerini örnek alıp en yüksekten en alcağa kadar etkileniyorlar.

Koşuyu Yarıs ücretleri mukayese tablosuna ekledim. Her ne kadar antrenman koşusu olarak geçse de, ücretli oluşuna istinaden tabloda yer almalı diye düşündüm. Belki tablonun adını ‘yaris ücretleri’ değil de ‘koşu ücretleri’ şekline çevirmek lazim, belki ileride koşu da olmaz, ‘ibana odemeni yap, gel parkurda selfieni çek, git’ etkinlikleri de olur. Bilemiyorum.

6 km lik bu koşunun asgari ücret endeksi, İrlanda’daki 100km’lik koşunun asgari ucret endeksini geçtiğini görmek için tablo çok faydalı oldu aslında.

4 Beğeni

If it looks like a duck, swims like a duck, and quacks like a duck, then it probably is a duck.

13 Beğeni