Bosphorun10K koşusunu düzenleyen ekip bu defa Haliç’te tersane civarında bir antrenman koşusu düzenliyormuş. Antrenman koşusu niteliğinde bir koşuymuş, 1,5 km uzunluğundaki parkurda 4 tur olacak şekilde toplam mesafe 6 km.
Katılım ücreti 750 TL. Kite dahil olanlar; (Nike Tshirt, Hatıra Madalyası- Süre ölçüm. Hizmeti ve Yeme İçme Alanı) Süre ölçümü var, ödül veya kategori yok.
Sonuna kadar haklısınız. Bence her şey yol koşularının sosyal medyada paylaşım yapmak için koşulmaya başlanması ve bu durumun da organizatörler tarafından fark edilmesiyle başladı.
Hani bir restoran işletmesinin açıklaması vardı “ben bu yemeğe iki katı da fiyat çeksem yine gelecekler, çünkü buraya gelmeyi bir statü göstergesi olarak görüyorlar” diye. Durumu biraz ona benzetiyorum. 10 k yol koşusuna 5 bin lira katılım ücreti de belirleseler oraya gidecekler illa ki olur.
Olan dişinden tırnağından kısıp sponsor arayarak maliyeti olabildiğince düşürmeye çalışan organizasyonların emeklerine oluyor.
Görüyor ve arttırıyorum, Çağlayan adliyesi 7’si yeraltında 8’i yer üstünde yaklaşık 15 katlı bir devasa bir kompleks. Burada da bir koşu düzenlenebilir, ağır cezaların duruşmalarının olduğu güne denk getirilirse çok daha eğlenceli olur.
2 Backyard Ultra Türkiye şampiyonunun bir arada koştuğu yarış olmuş.
Tshirt almayalı baya oldu. En düşük decathlon tshirt 200-300TL.Sanırım 750TL bugün Ankara’da 30 binişlik dolmuş parası.2022 ocak ayında 30 binişlik dolmuş parası 150TL.
Bu 6km için 750TL az çoktan ziyade ürün değerleri ile algılarımızın bozulması.25 lira dolmuşa alışmışım, 3 yıl önce 5 lira olması nasıl dalgalandığını gösteriyor.
Avm güzel olmuş bence.350TL katılım ücreti, çanta tshirt ve eşimiz magazadayken iki koşmak beklemekten güzel olurdu