Bitmeyen shin splints ve koşu formu

Merhabalar. Yaklaşık 7 aydır shin splints belasıyla uğraşıyorum. Güçlendirme egzersizleri yaptım dinlenmeler vb yaptım. Fakat 1 2 hafta kosunca yine basliyor. 1 ay sonra yari maratonum var hedef yarisimdi. Sizce ne yapabilirim. Aşağıya formumu da koydum belki sorun burdadır.(turuncu tişörtlü benim kalite düşük biraz kusura bakmayın)
https://drive.google.com/drive/folders/1VDl-DNuem5ne5_K0rskXFv_g0d_g4x4u

Hiç böyle bir strech denediniz mi?
t_1cd7ffe0-58d8-11e2-bd9c-333276700011
Özellikle sabah yataktan kalkar kalkmaz.

Evet antrenman öncesi ve sonrasi aklıma geldikce yapiyorum

1 Beğeni

Geçmiş olsun.hassasiyet durumu nedir acaba.bendede var o yüzden soruyorum.dokununca acıyan türdenmi yoksa ciddi baskı uygulayıncamı ağrıyor.
Ben buz uygulaması yapıyorum,esnetme ve kendi çapımda yaptığım masajla büyük oranda geçiyor.ama biraz sert ve uzun koşunca tekrar nüksediyor.

1 Beğeni

Bende şuan agri yok ama arada keni kendinde sızlıyor. Sert antrenmanlara tekrar başlasam geri dönecek bunu 2 kere yasadim.

Bu stres kırığı geçerken, geçti sanılırken ne sert antrenman, ne tempo, ne mesafede keskin artışlar olmamalı.

Hayali olarak; 3 haftada toplam 5 kez bana göre tempo olan 5dk30sn pace ile 5km koşsam (neyseki koşamıyorum) bu durumu yaşayacağımı biliyorum. 7 aydır sen de bunun hangi yükte, tempoda,antrenman sıklığında olduğunu tahmin ediyorsundur.

Tonlarca video, hareket var; biliyorsundur.Benim eklemek istediğim 10km jog atarken acıyorsa 20km’yi jogla bile koşma; ağrı yoksa bile tempo ve uzun mesafelerden bir süre uzak dur.Yarımaraton saatini başlattığında suyun,elektrolitin,yiyeceğin ile dilediğin zaman yerde yaparsın. Asıl olan koşmak,sağlıklı koşmak.

2 Beğeni

Stres kırığı değil röntgen çektirdim kemiğin iç kısmında

1 Beğeni

Bu germe hareketini sabah kalkar kalkmaz ve akşam yatarken her gün disiplinli bir şekilde yapmanızı öneririm.

1 Beğeni

Öncelikle geçmiş olsun.
Arkadaşımın tecrübesinden yola çıkarak birkaç öneri vereyim.

  • İmkanınız varsa haftada en az iki gün yüzme yapın.

  • Koşu Ayakkabınızı sizi en rahat edeni bulana kadar deneyimleyin. (Arkadaşım 4. Ayakkabıda kendine uygunu buldu. Reebok flexagon 3)

  • Spor Salonunda Hafif Ağırlıklar ile Tüm Vücut Egzersizleri Yapın. Sadece Bacaklara Odaklanmayın.

  • İmkanınız Varsa Koşularınızın Çoğunu Patikalarda Yapın.

  • Sabırlı ve İstikrarlı Çalışın. Arkadaşım 8 ay sonra tamamen iyileşti. Ve Bir yıldır hiçbir Şikayeti yok

1 Beğeni

Aslına Bakarsak sorunuzun cevabı bu cümlenizde de yatırıyor Olabilir. Yukarıda da bahsettiğim gibi “Sabırlı ve İstikrarlı Çalışın” Anladığım kadarıyla hedef yarışınız var ve ona hazırlanmak için bazı antrenmanlarınız doğal olarak sert geçiyor ve devamında sakatlığınız nüksediyor olabilir

Bence bir tercih yapın. Hedef Yarışınız mı? Yoksa Sağlığınız mı?

1 Beğeni

Yaris icin henuz sert antrenmanlara gecmedim jogginglerde oluyor bu şeyler max 50dk kosuyorum

Bu aralar benim de başımın belası… Tedavisinde belli başlı şeyler klasik zaten; buz, esnetme vb. Bunları ben de yapıyorum ancak bana en çok iyi gelen, çok sert olmayan, tarak sırtı gibi bir metaryalle masaj yapıp sonrasında da glucosamine içerikli (marka ismi reklama girer belki diye yazamıyorum) bir krem sürmek oldu. Gerçekten çok rahatlattı.
Çok geçmiş olsun.

1 Beğeni

Geçmiş olsun. Uzunca bir süre bende yaşadım bu durumu. Koşudan sonra acıyan yere masaj yaptım sürekli. Koşu boyunca kinesio bant yapıştırdım, işe yarıyor Zamanla atlattım.

1 Beğeni