Bisiklet Forumu Yeniden Açmışlar

Burada direkt olarak link vermek istemiyorum adamlara, geçmişte çok fazla didişmelerimiz oldu fakat o kadar büyük arşivin gitmesine üzüldüm yalan yok. 20 yıldır açık bir platformdan bahsediyoruz kolay olmamalı.

Reddit üzerinden gördüm, facebookta bisiklet grubum vardı orada sorup duruyorlardı koşu foruma da bir konu açayım dedim. Elemanların yeni adresi bisikletforum net olmuş. Yine sapsade bir tema ve hiçbir özellik yok, şu tasarım işinden maalesef anlamıyorlar.

Haa bu arada konu birleştirme olayları ve mesaj limitleri kalkmış :smiley: acabaaa nedennn? :smiley:

3 Beğeni

Ne saçma iş koskoca yılların emeği arşiv gitmiş. Bunlar aynı adamlar mı buradan mı devam ediyorlar?

3 Beğeni

Açıkçası aklıma birkaç şey geliyor ama onunda olabilitesi düşük. Muhtemelen bunlar günlük yedek almayıp sunucu firması patlamış olabilir. İçerisinde gerçekten muhteşem bilgiler vardı, çok eskiden sağlam adamlar ego kasmadan bilgi verirlerdi son dönemlerde maalesef birçok üye şikayetçi idi.

Hatta bunlardan biriside @yoldabirivar hocamdır. O da benim gibi eski yönetimden şikayetçiydi, şimdi umarım bir tık daha düzelmişlerdir. Konu ve mesaj limitlerini kaldırmaları çok absürt geldi. Çok katı kuralları vardı :slight_smile: arşiv gidince sanırım böyle bir kuralı ortadan kaldırdılar sanırım.

3 Beğeni

Hayır orada yılların arşivi vardı. Sıfırdan başlamak çok saçma. Nasıl böyle bir hata yanlış yapmışlar enteresan. Orada Gürkan genç’in bile çocukken sorduğu sorular yazdığı yazılar vardı örnek olarak söylüyorum. Bir jenerasyonun arşivi vardı orada. Gerçekten yazık olmuş.

5 Beğeni

İşte bu duruma üzülüyorum hocam bende, çok yazık oldu. Biraz araştırma yaptım tamamen silmişler siteyi, kökten kaldırılmış. Herhangi bir ödememe durumu falan değil, çok şaşırdım. 403 hatası dahi vermiyor siteleri.

3 Beğeni

Internet Archive’da vardir bir kopyasi…

2 Beğeni

Archive org üzerinden de engellemişler hocam

3 Beğeni

Hoca sizsiniz:d Her ne kadar sitedeki harika,değerli bilgiler silinmiş olsa da sitede o kadar kötü bir hiyerarşi,kötü,argo söz kullanımı vardı ki bunların silinmesi eksileri artıya çevirebilir Faydalı olan tüm forumlar faydalı bilgi paylaşımları yapan,saygılı kullanıcıların takibinde kalıp bilgilerin ışık tutması dileğiyle

2 Beğeni

.net uzantılı yeni sitenin admin’i forumda açıklama yapmış az önce, eski sitenin devamı olmadığını, boşluğu doldurmak adına yeni forumu açtığını, kötü bir niyeti olmadığını yazmış. Ama dün site açıldığında sanki eskinin devamıymış gibi lanse etmişti. Genel olarak tepki görmüş haklı olarak.

2 Beğeni

İlk açıklama başlığında attığı ilk mesajdan belliydi aslında böyle bir konu olduğu. Admin yetkisi olan “Admin” diye kullanıcı mı olur? Kendi kullanıcını aç, Admin yetkisini ver kullan. Misal ben Mert Abi’yi Admin yetkili @spinodal kullanıcı isimli kişi diye tanıyorum forum aracılığıyla. Baştan şeffaf ol yani.

Yaşanan böyle bir olayda insanların ilk bakacağı şey “Eskisine ne oldu?” sorusunun yanıtlanmasıdır. “İleride uzun uzadıya anlatırım.” gibi bir yalana girmeye gerek yoktu. Sosyal medyanızdan duyurun dediler, onlar da kapatıldı dedi. Yalan üstüne yalan. Belki ben biraz fazla katıyım bu tarz konularda ama gördüğü tepki az bile.

3 Beğeni

Takip ettiğim iki forumdan biriydi. Güzel bilgiler paylaşılıyordu. Şuan ki durum gerçekten biraz ilginç olmuş. Anlamadım !

Hayırlısı bakalım, yaşayıp göreceğiz. :slight_smile:

2 Beğeni

Nedenini bilmediğimden afaki olacak;

Bundan çıkarılacak dersler, benzer durumun olmaması yada oldugunda arşivin yeni sisteme (yeni sayfa olursa tabiki) geçirilmesi falan. Koşuforumun veri boyutu büyüktüt (afski vr birimsiz oldu).

Bisikletforumun yeni hayatı sorunlu başlamış buradan okuduğum.

1 Beğeni

bisikletforum.com’un sahibi Ulaş bey ile görüşmem neticesinde forumun birkaç güne açılacağı kaldığı yerden devam edeceği haberini aldım. Hayırlı olsun.

7 Beğeni

“Padişah iseniz, ordunun başına geçiniz! Padişah ben isem, emrediyorum, ordunun başına geçiniz!” gibi bir şey oldu süreç. :joy:

3 Beğeni

Bu konunun açılmasını garipsemiştim açıkçası. Bisiklet eyvallah endurance kardeş spor. Ama bir yanım reklam olduğunu söylese de açan kişi “açmışlar” diyerek bunu baştan reddetmiş oluyordu.

Hatta yeni açılan forumun altyapısının discourse olması o kişinin burayı bilen biri olduğunu düşündürtüyordu. Sanki burdan esinlenmişti.

Sonraları bu konuyu incelediğimde; burda konuyu açan arkadaşımızın ve o sitedeki Admin’in isminin Tevfik olması entresan bir tesadüf olarak gözüme çarptı. :joy:

Forum açıldı

3 Beğeni