Bikarbonat (bicarb) kavramı ve kendi deneyimim

24 Beğeni

Teşekkürler Mert çok detaylı bir video olmuş.
Bir de bunu krem/losyon versiyonu var. Bicarb deriden emilerek vucuda alınıyor. Özellikle bisikletçiler arasında popülermiş yorumlardan anladığım kadarıyla. Belki bunu da test edip bir video çekersin :blush:
PR Lotion

3 Beğeni

Ooo hem de mide bagirsak meselesini hic ise karistirmadan… Himm, ilginc. Ve 25 poundmus. Dur onu da deneyeyim :smiley:

4 Beğeni

Bahsedilen madde sodyum bikarbonat aka İngiliz karbonatı yada baking soda mı ? Bazen isimlendirme yada ticari adlandırma şaşırtıyor.

Sodyum bikarbonat günlük 1 yada 0.5 Gr kullandığım bir takviye .

Her gün 1 gram ascorbik asit ile karıştırıyorum bu sayede ascorbik asitin faydası artıyor ve asidik durumu nötr hale geliyor.

Amino asit içmeden önce midemin pH ini hazırlamak için suyla içiyorum.

Kosulardan önce içiyorum vücudum daha fazla su tutuyor ve susuz kalmıyorum.

Bazen yemeklerden sonra hazımsızlık için.

Böbrekleri yıkayıp temizlediğini çok kişiden duydum . İdrar yollarına faydalı olduğunu tecrübe ettim.

Vücudun pH ve su dengesini düzelterek enerji ve güç artışı sağladığını etkilediğini düşünüyorum.

Tedavi ve ilaç maksatlı kullanım sadece doktor tavsiyesi ile olmalıdır. Var olan böbrek yada başka rahatsızlıklarda sodyum bikarbonat yada başka takviyeler için mutlaka doktorunuza danışın!!!

2 Beğeni

Izlemeden sordugunuzu anliyorum. Yoksa cok uzulecegim… Cunku tum detaylari tek tek anlattim. Eger bu sorunun yaniti yoksa videoda bosa gitmis emeklerim :frowning:

7 Beğeni

Woody Allen hızlı okuma kursuna gitmiş. Hızlıca suç ve cezayı okumuş kitabı bir kaç cümle ile özetle diyenlere sadece olay Rusya da geçiyor diyebilmiş.
Benimki de bu şekilde oldu , hızlı hızlı videoyu seyredince aslında anlamamışım.
Vücudun kendi sodyum bikarbonat rezervleri olduğunu bilmiyordum.
Bilgilendirici video teşekkür ederim.
Kusura bakmayın .

4 Beğeni

Guzel soru. Aslinda bu detaya girecektim ama cok uzayacak diye girmemistim. Ilk olarak sunu soylemek gerek: ne kadar ugrasirlarsa ugrassinlar bazi parcaciklar mideye gidene kadar ya da mideye gittiklerinde jel disinda kaliyordur. Yani istatistiksel olarak tumunu oldugu gibi bagirsaga tasimak imkansizdir sanki. Diger aklima gelenler, oncelikle sizin yazdiklariniz yani mide asidinin beklenenden guclu olmasi ve az su tuketimi. Ama bir baskasi da su: cignemeden yutun diyor ama bunu yapmak gercekten zor. Bir sekilde agizda yutmaya calisirken bazi parcaciklar parcalaniyor, azi dislerin arasinda bir anda eziliveriyor mesela. Yani aslinda istemeden bazi parcaciklari daha agizda parcaliyor insan. Aslinda tum bunlardan da sunu anliyoruz ki o jelin icine hapsetme isi olmasa volkan gibi patlayacak insan. :slight_smile:

4 Beğeni

Çok güzel bir çalışma olmuş @spinodal Tebrik ederim. Benim de deneyimlemek istediğim bir üründü bu. Fakat bu az da olsa yaşadığın gaz problemi beni düşündürdü. Şimdiye kadar bırakmak zorunda kaldığım bütün yarışlarda esas problem yaşadığım mide problemleri idi. O yüzden bu sodyum bikarbonat benim için ciddi bir soru işareti oldu.

3 Beğeni

Mide asiti etkilenmesin diye yemekten sonra 2 saat bekleniyor sanırım. Aynı sebeple yemekten sonra 2 saat su bile içmeyin derler

3 Beğeni