Beypazarı Ultra Trail

Herkese merhaba,

Güzel bir haber! Beypazarı Ultra Trail, 1 Haziran’da kayıtların açılacağını duyurdu. 3-4 Ekim tarihlerinde gerçekleşecek organizasyonla ilgili parkur bilgileri ise henüz paylaşılmadı.

Yakın coğrafyamızda yeni bir organizasyonun daha eklenmesi mutluluk verici.

12 Beğeni

Yakındaki bir organizasyon, parkurlar belli olsun gidebilirim ben de :+1:

7 Beğeni

Süper bir haber. Kendi adıma tam da bozulan antrenman düzenini oturtmak için motivasyon gereken bir anda geldi. Umarım keyifli bir organizasyon olur. :flexed_biceps:

7 Beğeni

Organizasyonlar ağırlıklı olarak Marmara ve Ege Bölgelerinde yapılıyor. Bu bölgeler dışındaki şehirlerimizde de böyle organizasyonların artması gerekir bence. Hem bu açıdan hem de Ankara’da olması ayrıca memnun edici, bakalım tarihler ve parkurlar netleşince değerlendireceğiz. :clap:

Sitesi de açılmış:

8 Beğeni

Site bugün itibariyle aktif olmuş ama sanıyorum AppHurra üzerindeki kayıtlar henüz aktif değil, “Kayıt Ol” butonu beni anasayfaya yönlendiriyor. *

8K - Hanlarönü Parkuru
19K - Lagania Parkuru
39K - İnözü Parkuru
52K - Kelebekler Vadisi olarak 4 parkur hazırlanmış.

Detaylarını çok inceleyemedim ama programa baktığımda ilk gözüme çarpan konu sanıyorum yarış kitlerinin teslimi merkezdeki bir alanda da gerçekleştirilecek yarıştan önceki günlerde. Kızılcahamam’da bunun sıkıntısını yaşamıştım.

Seri düzeltme: Şu an baktığımda AppHurra’da da sayfası açılmış. Kayıt işlemleri akşam 20:00’da başlayacak olarak gözüküyor.

6 Beğeni

52k parkura baktım, rota halay çekiyor. yarın sakin kafayla etüd edip takvime gore kayit düşüneceğim veya talep yoğunluğuna göre katılacagim.

5 Beğeni

Selamlar, kit dağıtım tarihleri şu şekilde yazılmış AppHurra’da:

1 Ekim Çarşamba ( Eylül ayında açıklanacak)
2 Ekim Perşembe ( Eylül ayında açıklanacak)
3 Ekim Cuma Beypazarı Expo Alanı Kit Dağıtım Çadırı 12:00-20:00 arası
4 Ekim Cumartesi Geç Kit Dağıtımı Beypazarı Expo Alanı Kit Dağıtım Çadırı 06:00-08:00 arası

1 - 2 Ekim tarihlerinde şehir merkezindeki dağıtım muhtemelen Mizuno Armada mağazasında gerçekleşecekmiş.

4 Beğeni

Merhaba, talep yoğunluğunu nereden takip ediyorduk? Aradım ama bulamadım.

Edit: Instagram hesapları varmış. Oradan ulaştım temmuz ayı itibariyle siteden takip edilebilirmiş. 52k göz kırpıyor gerçekten.

Edit son: Dayanamayıp 39k kaydı oluşturdum. Ekimde Ankara serin olur sanırım. Tam koşu havası.

4 Beğeni

Dün antrenmansız geçen uzun bir dönemin ardından 19K parkurunu tamamladım.

Aslında planım yarışın duyurulduğu Mayıs ayından itibaren bu yarışa hazırlanarak gelişimimi gözlemleyebilmekti. Fakat bazı sorunlar sebebiyle son 2 ay patika antrenmanı yapamadım. Daha kötüsü, son 1 ay iş ve seyahatler sebebiyle hiçbir antrenman yapamadım. Kiti aldığım gün hala pas mı geçsem diye düşünüyordum. Son gece aldığım bir kararla hazırlığı yapıp hem deneyim olması hem de organizasyonu desteklemek adına katılmaya karar verdim.

İyi ki de öyle yapmışım. Tırmanışlarıyla, değişik zeminleriyle, teknik inişiyle, single trackleriyle, dere geçişiyle 19KM’nin her metresinde patika ruhunu yaşadığım bir yarış oldu. En kısasından en uzununa, patikanın cidden şakası yok.

Yarışın başlangıç ve bitiş noktası Beypazarı’nın hemen girişindeki Atatürk Parkı’ndaydı. Park yeri sorunu yok. Çevrede hem ücretli hem de organizasyonun ayarladığı ücretsiz park alanı alternatifleri vardı. İlçe girişinde o noktaya gelene kadar zannediyorum 3 tane benzinlik mevcut. Yarış alanındaki kalabalığa girmeden uğramak isteyenlerle buralarda karşılaştık.

Yarış arnavut kaldırımından bir yolda hafif yokuşla başlıyor. Devamında daha geniş bir patika yolundaki ilerleyerek devam ediyor. Asfalt, kaldırım, toprak, kum, ağaçlık arazi gibi birçok zemini deneyimleme fırsatım oldu. Single trackte giderken her ne kadar yükselti grafiğine bakarak devam etseniz de "çat” diye dimdik duvar gibi tırmanışların olduğu yerler vardı. Batonlarıma çok şükrettim.

Tırmanışlar bitti bitiyor artık inişe geçiyoruz diye kendimi motive ederken teknik iniş kısmına vardım. Burası belki de daha önce deneyimlemediğimden olacak benim için çok çok zordu. Dağda zemin sert değil, adım attığınız yerde toprak kayıyor, işin kötüsü toprakla beraber siz de kayıyorsunuz. Baton ya da patika ayakkabımın 8mm derinliği burada asla işe yaramadı. Koşucularla aramızda mesafeler bırakarak çoğunlukla kaya kaya aşağı indik. İnemeyen bazı koşuculara da burada dikkatli şekilde yardımcı olarak kazasız tamamladık.

Devamında indiğimiz dere yatağı boyunca parkura devam etmemiz gerekti. Benim için bu aşamadan itibaren konu Trekking’e döndü biraz. Hikayesi özetle bu şekildeydi, hem yarışla alakalı yorumlarım, hem de çıkardığım derslerden biraz bahsedecek olursam;

• Cidden keyifli bir parkurdu. Antrenmanlarım tam olsa daha çok tadını çıkarmak isterdim.
  • 19K’da bir su noktasından iki kere geçtik. Bir tane de CP’ye uğradık. Su noktasında bir sorunumuz olmadı. CP’de de ikramlar gayet yeterliydi benim gördüğüm. Su, maden suyu, Redbull, gazlı içecekler ve bolca yiyecek ikramı vardı. Dere yatağının devamının çok vaktimizi alacağını bildiğimden burada istediğim kadar duramadım maalesef.
  • Teknik inişte özellikle tepe noktasında yürünen dar yolda -burada da toprak iki kere bastığım yerden ayrıldı- ve inişin çok dik olduğu kısımda güvenlik önlemi alınmalı. Belki inerken tutunabilecek ve destek alınabilecek halatlar vb. Burası gerçekten önemli.
  • Dağlık arazide zeminde yapılan işaretlemeler. Kapadokya’daki gibi yerden yüksek bayraklar gibi bir işaretleme yapılması çok daha iyi olur.
  • Dere yatağı işaretlemeleri. Sanıyorum büyük çoğunluğun organizasyona ilettiği konu. O aşamada ciddi sıkıntı yaşandı. Haritadan dere yatağından devam etmemiz gerektiği gözükürken bir ara işaretleme bizi yanda bir bahçeye soktu, sonra yatağa geri indik gibi bir konu oldu. Dere etabı sanki yarış sonunu da düşününce biraz fazla uzundu.
  • Ekipman, ekipman, ekipman. Zaten eksik ekipmanla çıkmamıştım. Ama ekipmanın kıymetini 19K bile olsa çok net anladım. Batonlar olmasa kendi adıma yarışı bitiremezdim muhtemelen. Şimdi batonu taşımak için daha efektif bir çözüm bulacağım. İlk kez tozluk kullandım, ciddi faydasını gördüm. Kullandığım saat bu yarışta her kuruşunu haketti. Zaten net bir hedef olmadan çıktığım için yarış boyunca sadece yükselti profili ve tırmanışla alakalı verileri takip ettim. Ona uygun olarak yavaşladım ve hızlandım. Haritası sağ olsun, doğrudan bana ve dolaylı olarak son kilometreleri beraber ilerlediğimiz koşuculara çok yardımcı oldu. Biraz Piri Reis gibi hissettirdi. :smiley:
  • Bundan sonra hangi patika yarışına çıkarsam çıkayım yanıma mini bir ilkyardım kiti alacağım. Bandaj, flaster ve acil durum battaniyesi zaten taşıyorum. Ama 1-2 parçanın daha (misal sprey bir baticon gibi) ihtiyaç halinde bana ya da başka bir koşucu arkadaşımıza faydası olabilirdi.
  • Etap boyunca sadece finish yakınlarında fotoğraf çekimine denk geldim. Yarışta çok güzel manzaralar olan geçişler vardı, oralarda da olsa süper olurdu diye bir düşündüm.

Tüm katılımcılara tekrar tebrikler. :slight_smile:

12 Beğeni

Ankara benim doğduğum, büyüdüğüm ve okuduğum şehir. Öncesinde yapılan Kızılcahamam’daki yarışa katılamamıştım. Bu organizasyon tanıtıldığında ise takvimimde çok güzel bir yere denk geliyordu. Ayrıca yarışlarının maliyetlerinin gittikçe arttığı dünyamızda çok makul bir kayıt bedeliyle ortaya çıktı Beypazarı Ultra.

Yarış Beypazarı merkezinden başlıyor. Sonra İpekyolu Ormanı’nda bir daire çiziyoruz. Coğrafya genel olarak akarsu ve rüzgarların aşındırdığı tepe ve onun dibinden geçen vadilerden oluşuyor. İpekyolu ormanı bitince bu tepelerden birisine çıkıyoruz. çok güzel bir sırt hattı ve akabinde bol bol kayarak düşerek indiğimiz yumuşak topraklı bir inişe geçiyoruz. Bu kısımlarda aşırı keyif aldım diyebilirim. Dimdik bir inişten bahsediyoruz bu arada.

Daha sonrasında bir dere yatağına iniyoruz. Bu dere yatağının devamı bizi İnözü vadisine çıkaracak ama oraya yarışın sonunda uğrayacağız. Şimdi burada dere pek temiz değil. Suya girmemek de pek imkanlı değil. Bir süre sonra suya basmışım basmamışım hiç düşünmeden koşmaya başlıyorsunuz. yarış sonrası bacaklar bu durumda:

Dere bittikten sonra ise uzun bir çıkış başlıyor. Normalde koşamayacağım bir çıkış değil. Fakat bu yarıştan önceki çarşamba idmanına ve genel olarak bir hasta olmak üzere durumuma veriyorum, bacaklar çekmiyor. Nabız hep çok yüksek. Yürürken Zone4ten çıkamıyorum. Tepede Kozalan CP var. Çok güzel bir yayla Kozalan. Gidip görmek lazım. Ankara’da bir yayla olacağını düşünmezdim. CPde bol bol besleniyorum ve nabızı ekrandaki değerlerden çıkarıyorum. Düşmüyor çünkü. İlginç olan şu ki, nabzı görmediğim dönemde nabız da toparlamış. Tabi bundan sonra çok az çıkış, bol bol iniş olduğunu da söylemem lazım.

Kozalan yaylada arkada ormanın içinde bir parkura giriyoruz. Parkurda işaretleme yerinde, fakat benim astigmat gözlerim işaret ararken çok zorlanıyor. Güzel yerlerden geçiyoruz. Burada ağaç dallarının biraz daha temizlenmesi gerekiyor. daha sonra önce kozalan CPye geliyorum. Sonrasında Kelebekler Vadisinden inerek İnözüne ulaşıyorum.

İlk çağlardaki yerleşkeler beni çok düşündürüyor. İnözü de öyle bir yer. Mağaralardan oluşan bir ağ var yukarıdaki duvarda. Kim bilir neler yaşandı. Ne anılar vardı, bunların çoğunluğunu bilemeyeceğiz.

Sonrasında yine dere yatağından Beypazarına ulaşıyoruz. Burada dereyi takip etmek kolay olsa da işaretleme yapılabilirdi diye düşünüyorum. Çünkü paralelde bir asfalt var ve nasolsa işaretleme yok diye kişiler asfalta çıksa haksız sayılmazlardı. Hatta ben de acaba asfalta mı değiştirildi yol diye bir bakmak istedim ama parkurda tanıştığım İlkay’ın yönlendirmesiyle dereyi takip etmeye devam ettim.

Bu yarışta hiç olmadığı kadar sportmenliği yaşadım. Yarışı neredeyse birlikte bitirdiğimiz İlkay ve Necip Abi(Necip Abi ile neredeyse değil direk el ele bitirdik) ile lütfen sen önden bitir diye diye geçirdik son kmleri. Herkes diğerinin önde bitirmeyi hak ettiğini düşünüyordu. Bu benim yarıştaki en büyük ödülümdü.

Ben iyi bir günüm olmamasına rağmen yarışı genelde 6. ve kategorimde 1. olarak tamamladım. Önümdeki herkes koşu dünyasından çok saygı duyduğum kişilerdi. O yüzden sonuçtan oldukça memnunum. Ödül töreni kapalı ve tarihi bir alanda yapıldı ve oldukça eğlenceli geçti. Kürsüye çıktığımda aldığım destek için ise oldukça müteşekkirim..

Yarıştan sonra ise çok güzel bir ekiple Beypazarı sarmasının keyfine baktık. Gerçekten güzeldi. Çok uzun bir süre sonra yarış bahanesiyle Ankara’da bulunmak ise oldukça güzel geldi.

Yarışın videosuna buradan ulaşabilirsiniz:

https://www.youtube.com/watch?v=_n8vurY7UL8

21 Beğeni

İki kere tebrik etmek lazım, önce koşun için sonra raporun için :slightly_smiling_face:

Edebi yönü çok iyi bir rapor olmuş. Coğrafi betimlemeler güzel ama tarihi tasvir çok daha güzel. Yazının sonunda videonu mu izleyeyim İnözü’de tarihte neler yaşanmış ona mı bakayım şaşırdım. Galiba önce İnozu sonra videon :blush:

Ayaklarına ve kalemine/klavyene sağlık :clap:t3::clap:t3::clap:t3:

5 Beğeni

Tekrar tebrik ederim :clap: Gitmediğime üzüldüğüm bir yarış oldu :grimacing:

3 Beğeni