Belimi sakatladım nasıl hızlı iyileşebilirim?

2-3 hafta önce belimin sol alt tarafını sakatladım.İyileşmiyor demeyeyimde oldukça yavaş iyileşiyor,belime yük bindirmemeye çalışıyorum,günde 3 kere belimi esnetiyorum.Sizce hızlıca iyileşmek için daha ne yapabilirim lütfen tavsiye verin.

Geçmiş olsun öncelikle.

Sakatlanmış beli esnetmek iyi gelir mi? Belki evet ama doğru yöntemi, şiddetini nereden bilebiliriz?Daha da olumsuza götürebilir.

Yük bildirmeyin, zorlamayın, dinlenin ve geçmeyecek gibiyse şimdiden bir doktor randevusu alın-birkaç hafta sonraya randevu gelebilir, randevu gününe birkaç gün kala iyileşmişseniz iptal edin-.

İyileşin de hızlı kısmı eksik olsun; bazen hızla geçsin diye yapılanlar süreci uzatabiliyor.

Birde bel sakatlığının türleri var.Kas, bağ zorlanması,fıtık, siyatik vs .Uzmana-doktora- görün geçmezse. Geçmiş olsun.

3 Beğeni

Dostum Öncelikle Geçmiş Olsun Ama Sorunun Cevabını Burada Aramakla Hata Ediyorsun.

3 Beğeni

quadriceps’ten priformis’e, gluteus midieus’a kadar birçok kas gerginliği de aslen bel ağrısına sebep olabiliyor, yani gerçekten cevap burada değil sanki.

2 Beğeni

yarın doktora gidicem sağolun

1 Beğeni