Bel Fıtığı Ameliyatı Sonrası Koşmak

Geçmiş olsun. Acil şifalar dilerim. Ben de 2-3 adet fıtık var. 15 yaşımda ilk sağ ayağıma vurdu. (1990) Ameliyat olacaktım fakat fizik tedavi sonrası (DR.Faruk Aygün) bacağımda ki çekme düzelince ameliyat olmadım. O zaman Z.Burnu spor altyapısında top oynuyordum. Sonra bir gün idmanda yeniden nüks edince sağ bacağımda ki çekmeden dolayı topallamaya başladım. O zaman psikolojimi çok bozmuştu. Kendimi bisiklete vurdum ve 9-10 saat sürecek şekilde şehir içinde bisiklet ile moral bozukluğundan gezmeye başladım. Bacağımda ki çekmeden bisiklet yardımı ile tamamen kurtuldum.

Daha sonra 20 yaşına kadar futbol oynadım. 21 yaşında Y.Foça Jandarma Komando olarak 18 ay askerlik yaptım. Yaş oldu 43. 15 yaşından bu yana sıcak tutmaya çalışırım. Belli dönemlerde fizik tedavi aldım ve rahatladım. Grade 2 kayma da oluşmuş fıtıklara ek olarak. 4 senedir Belgrada pazar sabahları yürümeye-koşmaya başladım. Çok daha da rahatladım. Bazen üşüttüğünüzde bel kendini belli ediyor. Sanki mekaniği bozuluyor. O dönemlerde ters hareket yapmamaya gayret ettim ve tedbirli oldum. 4-5 senedir futbol oynamadım. Bazen de Zamst-5 korse takıp (2-3 saatlik süreçler) belimi rahatlattım.

Bel fıtığı olunca tedbirli yaşamak gerekti. Ayrıca bisiket, yürüyüş, koşu ve belimi soğuktan korumak, terledikten sonra değiştirip sıcak tutmaktan hep bir fayda gördüm.

Size de çok geçmiş olsun . Umarım en kısa sürede sağlığınıza ve sevdiğiniz aktivitelerinize kavuşursunuz. Çünkü hareket etmenin lezzetini alan bir kişinin sağlık sebepleri ile hareketsiz kalması ayrı bir mutsuzluk veriyor insana.

2 Beğeni