Bel çantası mı? Kol bandı mı?

merhaba basit bir konu ama tecrübelerimizden faydalanmamız uygun olabilir.

uzun süredir kalenji bel çantası kullanıyorum, çokta memnunum. çok hafif çok pratik ancak hacmi küçük, telefon zar zor sığıyor, telefona ulşamanız gerektiğinde fermuar aç kapa yerine koy zorluk. asıl rahatsız olmaya başladığım konu tempo arttıkça belde salınımı artmaya başladı. sıkılaştırsamda göbek bölgemde rahatsızlık veriyor.
2

yerine kol bandı düşündüm ama kol bandının handikapları artısı eksisi nedir bilmiyorum, hiç kullanmadım. Onun da şöyle sorunları var dediğiniz bir handikapı var mı? kullanan eden arkadaşlar tecrübelerini paylaşır mı? varsa ürün tavsiyeleri. ( telefonum büyük ve decathlon ürünleri olmuyor o nedenle boyut önemli)

markası bilinen bulduğum bir ürün linkini altta paylaşıyorum. kullandığınız memnun olduğunuz alternatif ürün paylaşımlarınız olursa sevinirim.

1 Beğeni

Kişisel düşüncem, bel çantasının rahatsız edeceği hızlarda koşuyor ya da koşmayı planlıyorsanız, koldaki o kocaman telefon daha da rahatsızlık verecektir. Bence koşu bel çantaları daha kullanışlı. Bel çantasının pozisyonunu değiştirmeyi ya da çantayı ters takmayı düşünebilirsiniz.

2 Beğeni

bel cantasini bele dondurup kullanmaya alisamadim. cunku sirtta daha cok rahatsiz ediyor gibi. birde erisim tamamen zorlasiyor

kolda agirlik yapmasi guzel bir tespit ama kullanan eden arkadaslar bu konuda bilgi verse guzel olur. sanki kolda agirliktan ziyade daha az sallanir gibi dusunuyorum

1 Beğeni

Bulundugum ulkede satilan bu bel cantasini kullaniyorum ve oldukca memnunum. 60k kostum bel cantasi ile, buyuk bir telefon, 8-9 jel, anahtarlar, iki adet 0.33 plastik sise, tuz tableti, jelibon cok Rahat sigdi. Turkiye de var mi yok mu bilemiyorum ama imkaniniz varsa tavsiye ederim.

6 Beğeni

idmanlarda genellikle freebelt (yukarda fotograflari paylasilmis olan) kullaniyorum eger 0.5l matara tasicaksam…0.3l matara tasidigim nispeten kisa idmanlarda bir sey takmiyorum…genellikle de telefonla kostugum icin kol bandi mutlaka oluyor…fakat bazi durumlarda intervalleri bile bir elimde telefon diger elimde matara ile yaptigim oluyor (mesela bugun 14-15k’lik bir blok icersinde 4x1000 var ve matara elimde olacak)…

bu kadar kucuk mevzulari kafanizda buyutup idmana odaklanmanizin onune gecmesine izin vermeyin…ne demisti demirel, meseleleri mesele yapmazsak ortada mesele kalmaz…

:wink:

2 Beğeni

interval icin degil rutin standart pace ile kosunuz icin kullandiginiz kol bandinin artisi eksisi hakkinda tecrube aktarmaniz mumkun mu?

1 Beğeni

tavsiyeniz icin cok tesekkurler ama ben cok daha minimal bir cantayi daha minimalhale getirmek istiyorum. bu cok guzel bir canta ama benim aradigim soru kol bandinin bel cantasi ile kiyasi. tesekkurler

1 Beğeni

Vakti zamanında 2-3 yıl aralıksız tüm koşularımda kol bandı kullandım.O zamanlar memlekette böyle enva-i çeşit çanta yoktu. Iphone 3-5 serileri zamanı.Birgün farkettim ki devamlı sol koluma taktığım kolbandı(tel-mp3 çalar) kolumda sakatlığa yol açmış.Şaka gibi.O kadar ağırlıktan ne olur diyebilirsin belki ama saatler boyunca ekstra yükle tekrarlanan hareketler bazı istenmeyen sonuçlara yol açabiliyor.Bele takılan yük de özelllikle arazide denge kayıplarına yol açıyor.

3 Beğeni

Şöyle ifade etmek isterim. Bende bir süre Telefonum Büyük olduğu için (Mi Max 2) Bel Çantalarıda Küçük olduğu için Kol Bandı Aldım.

Bir türlü alışamadım Koşarken Kolumda ve özellikle bir kolumda ağırlık hissetmek hiç hoşuma gitmedi. Terledikçe Kol Bandı Kayıyor ve Kaymaması için kayışı biraz daha sıkıyorum ve bu seferde belli bir zaman sonra kolumda kulunç ağrısı gibi ağrı oluyordu. Hatta ağrı omzuma vuruyordu.

Yavaş Koşularda bile rahatsız etti.

Hatta Şöyle Bir Örnekte vereyim. Bir Çok Yarış Organizasyonuna Katıldım 100 koşucudan en fazla 5 inde kol bandı vardı. Yani kısacası pek rağbet gören bir ürün değil

3 Beğeni

Bel çantasından daha iyi olan ,bel kuşağı, daha rahat sıkı ulaşımı kolay oluyor .

4 Beğeni

Ürünün Yorumlarında da sorunlar belirtilmiş

1 Beğeni

Ben %90 kol bandı kullanıyorum. İçine iPhone, araba anahtarı, kredi kartı ve kağıt para koyuyorum. Şu ana kadar hiç sıkıntınyaşamadım. Ağırlığı rahatsız etmedi. Bence kullanabilirsiniz.

1 Beğeni

Ben Decathlon kol bandını çok uzun süre kullandım. Ortalama haftada 40-45 k koşuyordum. Sıkıntı yaşamadım. Hatta su geçirmez olduğu için Bluetooth kulaklikla çok da kullanışlı olmuştu. Şu an sakatlık dolayısıyla kosamiyorum ama geri döndüğümde yine onunla koşacağımı söyleyebilirim.
Diğer çantaları hiç kullanmadigim için karşılaştırma yapamam ama ben oldukça memnunum kol bandından

3 Beğeni

tam aradigim cevaplardan biriydi, kullanan biri olarak yorumunuz icin cok tesekkurler

3 Beğeni

@1Roadrunner @karesi yorumlariniz icin tesekkurler arkadaslar. sizinde olumlu yorumlariniz var.

@erhan da bel kusagi demis ama solomon gibi markalarin var ve sanirim bir miktar pahali. uzun kosular, marathonlar icin belki cok guzel cantalar ama benim amacim daha cok gunluk kisa antrenmanlar icin. tavsiye icin cok tesekkurler.

sanirim kisi kendi alip deneyip oyle karar vermeli gibi bir sonuc olustu bende. bu tecrubeleriniz ile bir degerlendirmeye ulastim sayilir. tesekkurler

1 Beğeni

Salomon dışında compress sport , kostur.co da anonjie gibi farklı markalarda var düşünene, decathlonda da var bu arada.

Bazı yarışlarda da uzun parkurlarda dağıtılıyor, Uludağ’a özel üretilip satışı da vardı mesala.

1 Beğeni

Benım telefonum da büyük. Salomon un kuşak şeklinde bel çantasını kullanıyorum. İçine 3 tane jel araba anahtarı, atıştırmalık da koyuyorum. Kuşak gibi sardığı için koşarken sallanma olmuyor ama sıcakta biraz bunaltıyor sıkı olduğu için. Alternatif olarak decathlondan aldığım bir şort var bu aralar daha çok onu kullanıyorum. Bel tarafında bir çok fermuarlı ve fermuarsız cebi var arka cebine telefon rahatlıkla sığıyor.
image
Not: Salomonun çantasını 100 tl ye almıştım 3 yıl önce şu an çok pahalı

2 Beğeni

yaklaşık 1 senedir kullanıyorum.500 lük matara.5 jel, araç anahtarı,cüzdan,2 adet baton,Samsung A12 telefon rahatlıkla sığıyor ve fiyatı da gayet uygun.

3 Beğeni

Ben koşuya ilk başladığımda kol bandı kullanıyordum. Ancak gerek kolumda yarattığı ağırlık hissi gerekse de terlemeyle birlikte zaman zaman aşağı doğru kayması ve ters dönmesi nedeniyle düzeltmek zorunda kaldığım için soğudum kol bandından. Bir süredir bel çantası kullanıyorum ve daha konforlu olduğunu düşünüyorum kendi açımdan.

2 Beğeni

İkisini de kullandım, kol bandından kalenji bel çantasına geçmiştim, kol bandına bel çantasını tercih ederim. Diğer taraftan bel çantasına örneğin hem telefon, hem jel vs. koyarsanız ağırlaşınca bahsettiğiniz gibi salınmaya başlıyor. Ben de bir tane daha aldım, uzun koşularda yanıma daha fazla eşya almam gerekirse ikinci bel çantasını takıyorum, böylece salınma yapmıyor. :wink: Ya da cepli bir şort ile kullanıyorum.
Salomon’un bel çantalarında gözüm var ama Türkiye’de saçma pahalı. Bir seçenek de yeni gördüğüm bir Decathlon şortu, kendinden çantalı şort. Ucuz bir ürün değil ama belki çanta ve şorta ayrı para yerine düşünülebilir. Ya da 5 litrelik arazi koşusu sırt çantalarından almak bir seçenek olabilir.

4 Beğeni