Bekele, Kipchoge ve 4 Ekim 2020 Londra Maratonu

Yarışı nerden canlı izleyebilirim

Aslinda Bekele inanilmaz rahat kosu formu ile biliniyor daha cok. Yani cok yuksek tempolarda bile yuzundeki, omuzlarindaki rahatlik videolarda gorulebiliyor. Ben de gecen sene bir yari maraton bitisinde canli olarak birkac metreden gorme sansi elde ettim, gercekten cok cok rahat gorunuyordu.

Aslinda pistte Kipchoge’yi yillarca geride birakmis ama yola gectiklerinde bir turlu yakalayamamisti. Karakterleri oldukca farkli. Kipchoge daha saglam bir zihin yapisinda (contentment yuksek, Turkce nasil desem bilemedim). Bekele’nin yuzunde bir ofke, hirs, biraz mucadele ve kizginlik goruyorken, Kipchoge’de tum evrenle butunlesmis ve sadece anda var oluyormus gibi bir hali var. (Bunlar tamamen benim algim tabii).

Cok net bir bilgi olmamakla ve kaynak gosterememekle birlikte Bekele’nin her zaman disiplin, devamlilik ve hayat tarzi olarak bazi hatalari oldugunu ancak 2018 ve sonasinda her seye dikkat ederek, uyku duzeninde bile disiplini yakalayarak yeniden performansinda ust seviyeye ulasabildigini (ondan once sakatliklarla bogusmasi da bu hatalardan kaynakli olabilir) duydugumu animsiyorum.

Kipchoge aciya ve zorlanmaya dayanikliligi ve temposunu surdurebilmesi ile one cikarken Bekele bitirislerdeki inanilmaz surati ile biliniyor. Bu nedenle eger yarisin son kismina kadar hala Kipchoge’nin yaninda kalmis olursa Bekele kazanabilir. Yani ya Kipchoge’nin yolun yarisi civari Bekele’yi geride birakip kazanacagini ya da boyle olmaz son kisma birlikte girerlerse Bekele’nin kazanabilecegini dusunuyorum. Tabii bu forumda hepimiz maratonun ne kadar uzun ve zorlu bir yaris oldugunu, yaris gunu kosullarinin ve o gunku durumumuzun ne kadar beklenmedik sonuclar yaratabilecegini biliyoruz. Bunlar tamamen eglenmek icin urettigimiz tahminler. Umarim izlerken de cok egleniriz.

10 Beğeni

Katılıyorum dediklerinize. Bekele’nin sakatlık ile geçen birkaç kayıp senesi var arada. Sebeplerini elbette bilemeyiz ama demeçlerine bakılırsa her neyi değiştirdiyse işe yaramış gibi görünüyor. Koşu formu konusu ise tamamen kendi gözlemim tabi. Çıplak gözle bana öyle gözüküyordu.

Bekele’nin bitirişteki sürati ise beni de en merak ettiren konulardan biri. Bu yarışın sonuna etki eder mi bilinmez ama bu tip faktörleri önceden kafada kurunca yarışı beklemek daha zevkli oluyor.

1 Beğeni

Canlı basın konferansı düzenleniyor şu an

8 Beğeni

Maratonu hangi kanalda canlı verecekler

@erinc bahsedince sayfaya baktım ve konunun dışında başka bir haber, röportaj ilgimi çekti.
Meraklısına, Haile G. Röportajı Londra Maraton’u hakkında.

3 Beğeni

Yarış saati:

  • 07:15 – The Elite Women’s Race
  • 10:15 – The Elite Men’s Race
  • 13:10 – Wheelchair races
    Türkiye için +2 saat eklemek gerekiyor.
    Saatler konusunda karışıklık olabilir.Ben açıkçası karıştırdım.Elit erkekler ve kadınların başlama saatleri baya uzak.
    (@kahomen ve @Ahmet0206 )

TV kanalı yada dijital platform bulduktan sonra erkenden de izlenebilir.

3 Beğeni

çok güzel bir yazı…iki noktaya fena takıldım, gebrselassie gibi bir büyük bir idol, genç olsaydım kipchoge’nin ayak izlerini takip etmek isterdim gibi süper mütevazi bir yorum yapmış (bizim üçüncü lig topçuları bile kendi kariyerlerinin en iyisi olduğunu düşünüyor)…bir de hala daha 10k’yı 40dk’da koşuyormuş (el insaf) :slight_smile:

4 Beğeni

O kadar olay oldu ama sonuç biraz hüsran. Bekele, Londra Maratonu’nda koşmayacağını açıkladı. Gerekçe kalf sakatlığı.

5 Beğeni

Killian’ın UTMB öncesi kameralar kayıttayken arı sokması ve devamında yarışmayacağı açıklamasını getirdi aklıma :thinking: :thinking:

2 Beğeni

Üzdü. Çok kaptırmıştık, biraz buruk oldu. Daha geçen buradaki videoda çok sağlıklıyım güçlüyüm derken olmadı Bekele :expressionless:

2 Beğeni

Olimpiyatı bekliyeceğiz o zmam

1 Beğeni

İzlemek isteyenler için liste https://www.watchathletics.com/page/2271/tv-coverage-2020-london-marathon

(Espn zdf vs live izlenebiliyor ancak koşu saatinde belki yogunluk belki yayın hakları vs nedenlerle buradan izlenemiyebilir.)
Burası güzel

:+1::heart::+1:

4 Beğeni

Kenya ntv kanalından izlenebiliyor.
ntv.nation.co.ke/ke/live

6 Beğeni

Galiba fazla yüklendi kendine yada istediği performansa gelemedi.

Türkçe yayaın varmı hiç

Sağol gayet kesintisiz bir yayın var bu kanalda.

1 Beğeni

PRI_167047742
Corona nedeniyle yarış rotasını bu kısa tur alanıyla sınırlamışlar. 19 tur dönecekler burada.

Sara hall pazar pazar gözlerimizi yaşarttın. Muhteşem bir sondu.

6 Beğeni

19 x 5 : 95 adet 90 derece dönüş var. Bu kadar dönüşle bizim hayal ettiğimiz süre çıkmaz bu maratondan…:frowning:

2 Beğeni