Merhaba
Daha öncesinde hiç baton kullanımı yapmadım hangi modeli alıcağım konusunda bir bilgim yok sizlerden ricam bana bu konuda yardımcı olmanız.
Kullandığınız marka model ve nedenlerini yazabilir misiniz?
Teşekkürler.
Merhaba
Daha öncesinde hiç baton kullanımı yapmadım hangi modeli alıcağım konusunda bir bilgim yok sizlerden ricam bana bu konuda yardımcı olmanız.
Kullandığınız marka model ve nedenlerini yazabilir misiniz?
Teşekkürler.
Trail yarışlarında kullanmak üzere baton ararken Amazon’da TrailBuddy markasına denk gelmiştim.
Boyum sebebiyle standart batonlardan bir tık uzun bir baton arıyordum. Yanında çeşitli aparatları ve taşıma çantası ile geldi. Şimdiye kadar bir tane 16K yarışında ve 2 trail antrenmanımda deneyimledim. Ciddi derecede memnunum.
Decathlon forclaz MT900 modelini kullanıyorum 2022 den beri. Her yarışta yanımda, oldukça sağlam, kullanışlı. Aluminyum olduğu için karbonlar kadar hafif olmasa da kesinlikle rahatsız etmiyor, hatta baya hafif diyebilirim. Ben alacağım dönemde, leki karbon da bakmıştım ama hem stok bulamamıştım hem de fiyatından dolayı vazgeçip bu modeli almıştım. İlerde karbon leki alabilirim ama tamamen hevesten olur, yoksa bu batonlar bana her zaman yeterli.
2 yıldır Aonijie - Running Trekking Pole 110 modelini kullanıyorum. Katlanabilir, karbon fiber ve oldukça hafif tavsiye ederim. Alüminyumlar, karbon fibere göre biraz daha ağır fakat daha dayanıklıdırlar, karbon fiber daha hafiftir. Eğer daha iyi bir marka düşünürseniz de en iyileri Leki, Black Diamond gibi markalardır… Birde boyunuza uygun bir baton almanız önemli. Doğru baton boyunu bulmak için: Kişisel boy x 0,68 formülünü kullanabilirsiniz. Çıkan sonucu en yakın 10’lu sayıya yuvarlayın.
Kostur. co. da çeşitli batonlar mevcut. Oradan Aonijie E4201 modelini almıştım. Yaklaşık 2 yıldır kullanıyorum ve çok memnunum, tavsiye ederim
Decathlonun carbon modelini kullanıyorum. Çok memnunum
Yüksekliği ayarlanabilen trekking batonlarında, yokuş çıkarken boyunu kisaltip, inerken uzatma, aşırı yorgunluk oluşmuşsa düz zeminde ortalama bir yüksekliğe ayarlama gereği duyuluyor.
Koşarken ise, yokuş çıkarken, özellikle yüksek egimlerde (örneğin %30un üstü bir sky trail parkuru bölümünde) baton kullanımında fayda olabiliyor. inişler de ise, kullanıp kullanmamak tercih ve zemin meselesi iken, kullanılmaması gerektiğini savunanlarımız da var.
Bir koşu parkurunda üç eğimle de ( - , nötr, +) karşılaşmak söz konusu. Bu durumda sabit baton boyunun bu formülü, hangi eğim durumu için geçerlidir?
Tabi benim yazdığım formül boyu ayarlanamayan, sabit boy batonlar için geçerli genel bir formül. Hangi eğime daha uygundur tam bilemiyorum ama ben tüm eğimli yokuşlarda ve dengede durmada zorlandığım bazı teknik yerlerde kullanıyorum, inişlerde kullanmıyorum.
Kostur Co bir formül vermese de , örneğin benim boyum için önerdiği baton boyu bu formule uyumlu.
Siz yokuşlarda verimli kullanıyorsanız, + eğim icin geçerli olan bir boy sanırım.
Zaten baton boyu sabit olacaksa ve insan boyu ile ilişkili bir formül kullanılacaksa, formül yokuş çıkma uzerine kurgulanmali diye düşünmeliyiz sanırım. Emin olmak için sormuştum, teşekkür ederim.
İsim marka vermeden 3 baton kırdım 1.5 sene içerisinde, tabi benim ağırlık ve üst vücud kuvvetiyle de alakası var muhakkak.
Leki aldım dertleri rafa kaldırdım.
Evolite Trekker kullanıyorum. Fiyat performans olarak memnunum. Sünger kısmının geniş olması iniş çıkışlarda tutuş değişmek için iyi oluyor. Benim için gayet rijit ve dayanıklı. Karbit uc ve kaucuk uc yedek parçalarının bulunması da avantaj. Patika yarışlarında, dağ yürüyüşlerinde ve ameliyat olduktan sonra evde kullandım