Başlangıç Seviyesinde Gps Saat

Herkese merhaba geçmişte askeri seviyede koşu yüzme ve kalisteniks yaptım
Ancak sağlık problemleri ve iş yoğunluğu sebebiyle uzun süredir spora uzağım
Yeniden bu sporlara başlayacağım geçmişte en çok bana koçluk yapacak ve verilerimi ölçüp analiz edecek bir saatin eksikliğini hissettim
Bir arkadaşım şuan Almanya’da garmin forerunner 255 yada polar pacer istedim
Hedefim önce Antalya maratonuna katılmak daha sonra da triatlon yapmak yaş 32
Bütçem max 10k tl bu iki saatten hangisi bana daha faydalı olacaktır yada daha çok sizin önereceğiniz saatler nelerdir kalisteniks egzersiz sırasında da koçluk yapabilen bir saat olursa tadından yenmez çünkü en çok sonu gelmeyen şınavlar ve dips zorladı beni koşu ve yüzmeye nazaran
Teşekkür ederim herkese şimdiden
Not şu antrenman programını kullanacağım başlangıç olarak çünkü geçmişten gelen bir kas hafızam olduğunu düşünüyorum

1 Beğeni

Herkese tekrar merhaba
Garmin saati aldım
Bu seferde ayakkabı konusunda sizlere akıl danışmak istiyorum
Forumda ayakkabı konusunda bolca başlık okudum ve runrepeat de araştırma yaptım
Adidas supernova rise yada solution fiyat ve numara konusunda bulabildiğim en iyi iki ayakkabı
Dışa basma ve topuk vuruşu profiline sahibim
Maksimalist ayakbılar yerine yolu hissebildiğim dengeli ayakkabıları daha çok seviyorum
Ancak forumda birkaç yerde bu tür özelliklerin sadece bir satış stratejisi olduğuna dair yazılara denk geldim
En azından 10k mesafeye kadar bende böyle olduğunu düşünüyorum
Bu yüzden 10k üzerine çıkana kadar tabanlığı bile olmayan adidas terrex tracefinder aykabılarımı kullanmayı düşünüyorum
Bir konuda daha fikirlerinizi merak ediyorum
Namık Ekin in anılarını yazdığı kitabında cehennem haftasında nasıl maraton koştuğunu anlattığı bölümde
Uyudukları sırada makineli tüfek sesleri ve patlamalarla uyandırıldıkları o keşmekeş ortamında aynı ranzayı paylaştığı arkadaşının bir veya iki numara küçük ordu malı botlarını giyip birtakım başka problemler de yaşadığı halde bu şekilde seals standartlarında maraton koştuğundan bahseder
Yani günümüz Türkiye şartlarında max bir yıl kullanabileceğim bir aykakbıya min 7-10 k paralar vermek gerçekten gerekir mi
İddialı bir koşucu değilim mesafeyi verilen en yavaş sürede tamamlamak bemim için fazlasıyla kafidir
Fazlasıyla ısınıp esnediğim ve kaslarımı güçlendirdiğim takdirde sıradan bir koşu ayakkabısı ile koştuğum vakit uzun mesafelerde gene de bir sakatlık yaşarmıyım sadece ağrı oluşup sakatlık yaşanmaz ise benim için aykakkabı o kadar da önemli olmaz

Valla hep ucuz ayakkabılarla koştum geçmişten gelen aşil tendonu, çapraz bağ sorunlarımın tekrar nüksetmesi dışında bir yeni bir sorun yaşamadım. Isınma ve dinlemenin sakatlık oluşumunda ayakkabıdan daha fazla etkili olduğunu düşünüyorum. Ayakkabı içinde ayağınız rahat etmeli biraz büyük olmalı iyi ama biraz sıkıyor sorun değil dersiniz sonra koşu sonunda tırnaklarınızı kıpkırmızı bulabilirsiniz. Üst üste gitmek yerine dönüşümlü kullanmak ayakkabı ömrünü uzatır. Pb derdinde değilseniz antrenmanlarda falan ayakkabı ağırlığını dert etmeyin genelde daha hafif ayakkabı eşittir daha az ayakkabı ömrü demek.

4 Beğeni

İdealo da uzun araştırmalar sonucu şu iki ayakkabıyı buldum

https://outlet.asics.com/de/en-de/gel-excite-10/p/1011B600-004.html

Ayaklarım 30 cm taraklı asics de 48 olur galiba ama brooks kullanma şansı olan var mı kendi sitesinde size chart da 46 tam 30 cm ancak alışveris sitesi bir beden büyük öneriyor 47 de yok 47,5 çok büyük gelir mi onun dışında runrepeat çok begenmiş brooks u

1 Beğeni

Herkese tekrar merhaba
Bugün saat ile ilk antrenmanı yaptım çok keyifli geçti sadece kafama takılan birkaç şey var
Geçen hafta koşuya alışmak için 21k yürüdüm 3 saat 25 dakika da bu sanırım İstanbul yarı maratonunda madalya süresi
Bugün 5k karşılaştırma koşusunda 7-8 dakikasını orta tempoda iyi bir kadansla koştuğum halde 35 dk sonunda saat 4,5 km mesafe ölçtü
21k yürüdüğüm gün komoot ise 36 dk sonra yanlışlıkla durdurduğum için 6k mesafe ölçtü sanırım tempolu yürüyüşte koşudan daha iyiyim
Askerde de 35k yı 4,5 saatte yürümüştük 50 kilo çanta ve g3 muharebe tutuşunda trail run tarzında
5 10 yada 14 k yerine direkt 21k ya hazırlansam daha uygun olur mu runtalya için 5-6 hafta var
Runtalya 21k da madalya süresini internette bulamadım
Herkese şimdiden tekrar teşekkür ediyorum
Bu arada ayakkabı olarak 48 numara adidas terrex ayakkabılarımı kullanıyorum sadece ayaklarımın altında su toplandı ve bugün sağ diz kapağım biraz ağrıdı dinlenme ve iyi derecede esneme ile kendimi çok iyi hissediyorum sanırım salgılanan hormonların sebebiyle :smile:
Turizm sezonu başlasın bir çift novablast alacağım TR de ayağıma uygun numara sadece onda var :smile:

Yari maraton kosacaksaniz madalya icin sureniz en kotu 1 saat 5 dakika civari olmali. Ornek vermem gerekirse 2024 St Petersburg Maratonunda 1.44.50 Ile yari maratonda kendi en iyi derecemi yaptim. Genel klasmanda 243. (819 katilim, Erkekler arasinda 215. (573 katilim) ve 40-49 yas kategorisinde 66. (195 katilim) oldum. Yarisi kazanan kisi yarisi 1.03.17, ikinci 1.04.31 ve ucuncu 1.04.39 Ile tamamladi.

3 Beğeni

https://istanbulyarimaratonu.com/21k-bilgilendirme/
Hocam burada 3 saat 25 dakika madalya için yeterli diye bilgi vermişler
Sanırım yanlış bilgi o süreleri ancak 2026 da görürüm :smiling_face_with_tear:
O zaman 5k dan devam

O madalya için değil yarışa katılmak için ön koşul.

Son iki yıl içerisinde Türkiye Atletizm Federasyonu onaylı ve yol ölçümü yapılmış herhangi bir;

42K koşusunu 6:20 zaman diliminde bitirmiş olmak,21K 3:25 zaman diliminde bitirmiş olmak,

1 Beğeni

Hocam daha aşagıda madalya kısmında da şöyle yazıyor ben hala umutluyum

https://istanbulyarimaratonu.com/21k-bilgilendirme/#:~:text=Yarışı%203%20saat,madalya%20hakkını%20kaybederler

"Yarışı 3 saat 25 dakikalık zaman sınırı içerisinde tamamlayan tüm koşuculara finiş noktasında madalya takdim edilir.

Zaman sınırından sonra yarışı bitiren katılımcılar madalya hakkını kaybederler"
https://istanbulyarimaratonu.com/21k-bilgilendirme/#:~:text=Yarışı%203%20saat,madalya%20hakkını%20kaybederler

1 Beğeni

Cut off yani en düşük süre olarak belirlenen zaman sınırı üstünde bitiren tüm kayıtlı koşucular madalya :medal_sports: alır

En iyi zaman sıralamasına göre de kürsü olur yani 1.olan 2. yada 5. gibi

İşin eğlence ve keyif kısmını ön planda tutun , süreklilik ve gelişmenin verdiği mutluluğu özgüveni madalya yada kürsü anlık olarak verir . Kendini maraton koşacak kondisyon da tuttuğun her günün şampiyon sensin !

3 Beğeni

Hocam merhaba motivasyon için teşekkür ederim
O zaman 42 k daha eğlenceli olur
Antrenman olarak da yabancıların ruck bizim intikal dediğimiz şekilde hazırlanacağım :sweat_smile:
Yani decathlon dan 25 kiloya kadar yırtılmayan 1750 tl civarı bir solognac çanta alıp eğimi yüksek tırmanışı bol arazilerde cut off süresinde yürüyeceğim yarış günü de koşacağım :smile:
Sizce nasıl fikir
Herkese iyi akşamlar

2 Beğeni

insanoğlu çok sağlam bir canlıdır tek bir fiziksel kusuru var adaptasyon ve iyileşme yeteneği zamanla kendini gösterir anlık tepki veremez .
Birde psikolojik kusuru var sürekli fiziksel yorucu baskı idman antrenman vs maruz kalınca bıkar.
120 dakikada kostugum parkuru 4 yılda 88 dakikaya indirdim.Gelecek iki yıl sonunda 80 dakika olsun olmasa nolur acelem nedir ?

2 Beğeni

Hocam zaten biliyorsunuzdur ama david goggins gibi adamlar da tam da bu bahsettiğiniz fenomenden keyif almak için yaratılmıştır
Asker de ucundan bucağından bende biraz deneyimledim bunu
Zaten bu adamları iki faktörü göz önünde bulundurarak şeçiyorlar birincisi düzgün bir karekter ve ahlak ikinscisi ise işkence seviyesindeki fiziksel aktivetlere verdikleri tepki ve adaptasyon yeteneği

Bende kendime david goggins jonny-kim ve bu mentalite ve karekterdeki adamları örnek alıyorum
Ben de yüzmeyi hiç sevmezdim en son 45 dk aralıksız yüzüyordum seals standartlarında :sweat_smile:

1 Beğeni

influenzerlar seallar popülasyonun çok az kısmı bu kişileri harekete geçmek ve motivasyon için örnek alabiliriz onların fiziksel başarıları onlarındır benim hikayemi ben yazarım onlarınkine benzemez.
Tarihe bakarım insanoğlu davranışlarına bakarım mutlaka sağlam ders yada örnek bulurum.İkarus ve Pegasus bana daha anlaşılır!

1 Beğeni