Birkaç ay önce koşuya başladım ama ortalama bir antrenman ayakkabısıyla koştuğum için 10. günün sonunda ayağım ciddi bir şekilde su topladı, biraz da istemeyerek bıraktım.
Biliyorum ayakkabı konusu birçok kez soruldu ancak Under Armour ile ilgili çok bir bilgi ve yorum bulamadığım için sormak istedim. Dün Under Armour’ın Charged Rogue 4 ayakkabısını aldım, ancak bir başka seçeneğim olan Asics Gel Contend 9’da da aklım kaldı.
Bazen koşu bandında bazen de yolda koşacağım. Yeni başlayan biri olsanız siz değerli deneyimli koşucu arkadaşlar bu koşu ayakkabılarından hangisiyle başlardınız?
Hatta koşuya da Asics ile başlayıp Mizuno ile devam ettim ve onlardan sonra denediğim hiçbir ayakkabıyı onlar kadar sevmediğimden bundan sonra ikisinden başka bir şey kullanmam gibi.
Sahsi onerim yeni baslayanlar icin daha yastiklama odakli ayakkabilar olur. İki model de yastiklama konusunda cok memnun etmeyecektir. Ozellikle de beton ve asfalt kosulari yapilacaksa… Bunun haricinde eger illa biri secilecekse drop faktoru dikkate alinirsa gel contend 9 daha dogru bir tercih olur…
Ben kullanmamis olsam da Cumulus yerine Novablast 4 daha amaca uygun olur gibi geliyor. Baktigim kadari ile ayni fiyat araliginda Cumulus ile… Nike icin onerim Invincible 2 veya 3 olur. Takip ederek uygun bulmak mumkun. Nike Istanbul da cok fabrika satis magazasina sahip, ben cok denk geliyorum ozellikle invincible 2 serisine… Asics konusunda kullanan arkadaslarin yorumlari referans olabilir.
Yeni başlayan koşucu için contend 9 orta tabanı sert gelebilir. RR sitesinde HA birimiyle midsole sertlik ölçümleri var 19 HA ile altı daha uygun olabilir , invincible 3 novablast 4 cumulus 26 puma magnify nitro 2 skechers go run ride 11