Merhabalar,
95 kg biri olarak, sert ya da tartan zeminde kullanabileceğim, başlangıç koşu ayakkabısı tavsiyesine ihtiyacım var. O kadar çok bilgi var ki aralarında kayboldum
destek atarsanız sevinirim.
Merhabalar,
95 kg biri olarak, sert ya da tartan zeminde kullanabileceğim, başlangıç koşu ayakkabısı tavsiyesine ihtiyacım var. O kadar çok bilgi var ki aralarında kayboldum
destek atarsanız sevinirim.
Hoka’nın Bondi modelini inceleyebilirsiniz. Ben şimdiye kadar iki tane kullandım. Bence çok konforlu bir ayakkabı. Bunun yanında benim için uzun ömürlü de oldular.
Kilolu arkadaşlarıma ilk ay 6 tempolu yürüyüş Tavsiye ediyorum.
Asics nimbus 27
Hoba bondi 9
Brooks glycerin max
new balance 1080 v14
nike vomero plus
Tavsiyeleriniz için teşekkür ederim, şuan yürü koş yapıyorum 2dk tempolu- 3dk yürüyüş şeklinde. Umarım bende bir gün aralıksız koşanlar arasına dahil olurum ![]()
Yeni başladığımdan tam terimlere hakim olmayabilirim. Tempolu dediğim, bi tık hızlı yürüyüş gibi yapıyorum. Zaten hızlı koşsam büyük ihtimalle dizlerimi 2.günün sonunda elime alırım ![]()
Merhabalar. ben 118 kg ile koşuya başladım. ama jog temposu ve yumuşak zemin tercih ettim. başlangıç aşamasında mümkün mertebe beton veya asfaltta koşmanızı önermiyorum. 20 ay da 33kg verdim. Decathlon dan aldığım iyi bir antrenman ayakkabısı ile başlamıştım. yastıklaması ne kadar iyi olursa o kadar rahat ettiriyor.
Bu konuda mı anlaşamadık ![]()
hocam yürüyüş temposunun üstüne çıkmadan yağ gitmiyor resmen ondan şey ettim ben ![]()
Eksileme kervanına ben de katılayım![]()
Şaka bi yana yürümeden yürümeye fark var. Ben 97 kilodan 82 kiloya 1.5 senede, haftada 3-4gün 1saat kuvvet ant + 45dk incline’da tempolu yürüyüş ile indim(Diyetsiz).Eğim yüzdesini hiç hatırlamıyorum ama 7-7.5km/h ile yürüyordum. Terden sırılsıklam oluyordu bant.
82den 72ye de koşuya başladıktan sonra seneler içinde indim.
Vay be nereden nereye. Şu burger’da bi menü yiyeyim de 100e yaklaşayım dediğim günleri hatırlıyorum.
Neyse geçmiş karanlık![]()
Minimum yağ oranı ile 55 kilo olurum
Maximum 88 kilo oldum
Diyet ve sıfır egzersiz ile 2 ayda 78 kiloya düştüm
Diyeti bıraktım haftalık 60-80 km koşu ile 0 sıfır kg verdim.
Diyete döndüm koşu ile birlikte 65 kiloya düştüm
Kas kaybı çok olduğu için protein ağırlıklı beslenme ve ağırlık antrenmanları ile 76 kiloya kadar çıktım
Kaloriyi düşürdüm, ağırlık antrenmanları devam etti senelik 3 bin km koşu hacmi ile 68 - 70 arası kilodayım
Üst vücut için 4 kilo kas hedefim vardı bulk halde 2 kilo belki fazla kas kazandım.
Bulk halde kalmanın avantajı kalmadı kaloriyi düşürüp 60 - 63 kiloluk sıklet hedefim var .