Eklediğin Bodrum yarı maratonunu katılım şartlarında bakınca ne görüyoruz? 15 yaş altınının yarışa katılması mümkün değil. Ailesinin taahhütnamesi olsa bile. 15 yaş altının bu yarışlara katılamayacağına dair genel bir kural var anlaşılan. Belki de TAF kuralı bu. Kaş yarı maratonunun katılım şartlarında bu yok. Dediğin gibi oradan buradan kopyalarken atladılar muhtemelen. Muhtemelen aile de kızlarının 10 yaşında bu yarışa katılamayacağını biliyor o yüzden doğum tarihi olarak 2009 girmişler.
Organizasyon yaş kriterlerini net bir şekilde belirtmediği için kusurlu. Gene oluşan krizi yönetemediği için kusurlu. Fakat ben ailenin de yapıcı davranmadığını düşünüyorum. Ulusal basın da sadece magazinsel konular olunca bu yarışları haberleştirdiği için kusurlu.
Başarılı bir organizasyonun doğayı korumak adına kağıt bardakları durulayıp sunmalı Şaka yaptım, bir istasyonda bardak bitmiş.
Alıntı (detayları linkte):
5 Mart 2025
Brighton Yarı Maratonu’nun su istasyonlarından birinde kağıt bardakların durulanması ve yeniden kullanılması organizatörler tarafından bir özür yayınlanmasına neden oldu.
Pazar günkü etkinlik sırasında yenileri bittiğinde bardakların durulanması ve yeniden kullanılması kararı “bir muhakeme hatası” olarak nitelendirildi.