Backyard Ultra Dünya Şampiyonası 2024

1. tur…Tek Belçika 4 koşucu kaldı.
    Bu 4 kişinin 2’si 101 saatle rekoru kıran ikili ve 97 saat derecesi olan başka bir koşucu var aralarında.Rüya takımı gibi.

23.30–> Geerts, Steyaert, Gielen 105. turda.
Sabah 03.00’de 109. tur rekor için…Uyumuyorlar mı?Beden hadi yedi içti ama uyku?

Check out Merijn Geerts on Strava

Check out Ivo Steyaert on Strava

Check out Frank Gielen on Strava

6 Beğeni

Yarışı bitirdikten sonra onları bir hastaneye götürüp vücutlarında ne olup bitmiş iyice incelemek lazım. Yaptıkları şey akıl alır gibi değil.

1 Beğeni

Belçika klasiği.Belçikada 3’ü de 110 tur atıp devam etmemiş. 1 kazanan yerine duyguda 3 kazanan oldu (win yazmasa bile).3-5 yıl önce 75 saat rekor akıl alır gibi değildi.Sonu nereye varacak?

1 Beğeni

Belçikalılar “siz rekoru kırın biz geliştiririz”

6 Beğeni

Laz bu islere ne diyor acaba? Bana sinir oluyordur gibi geliyor ama…

3 Beğeni

Doğru ve akıllı hareketleri "Takım Şampiyonası’nda gerçekleştirmeleri.

Laz yazılarında takımlardan bahsetti genel olarak, Amerika hariç tabi.

Bence asıl soru Belçikalılar 4-6 kişi arası Big Dog a gidecekler mi?

2 Beğeni

Laz:

big dog’s backyard hour 111
.
it isnt going to happen.
for the first time in almost 5 days no one is running in the satellite world championships!
.
there is so much to say
that i am going to wait until i finally get some sleep to even attempt to say it…
.
merijn, ivo, and frank,
on this night you are the best in the world!!!

4 Beğeni

Net açıklamayı da yaptı Lazarus, daha önce belirttiğim gibi bu eşit bırakma fikrine daha rahat olduğunu söylüyor özellikle de kazanan takım için.

*big dog’s backyard ultra T minus one year (and counting)
.
that was the longest saturday.
the last 3 belgians went so long
that our race site had been completely cleared,
and i was down to the last dozen or so flags to fold and put way
before the race finally ended.
.
there were two things that stood out most in this year’s team championship.
first was that the belgian team has redefined the race.
the format still means that every team member is important;
1-15.
but previously that meant that anyone could make a difference by having an outstanding day.
after the unbelievable performance of the belgian team
(with every member logging at least 50 yards)
the reality is that now any team member who has a sub-par performance dooms their team.
in the largest division there is still an opportunity for every team member to make a huge contribution…
.
but now there will be pressure on every team member to perform.
that is how team championships should be.
.
the second was that i am more comfortable than ever with the idea that there is no winner in a tie.
i have never bought into the idea that tying for a “win”
was some sort of noble act.
all the athletes who decide to tie give up
is the effort required to win.
but the three belgians once again chose to sacrifice the opportunity to be declared champion
and finish together.
and why should they not?
this was the “team” championships,
and it was their team that won.
(in dominating fashion)
.
we still dont know who is the very best individual.
but that is not important today.
the individual championships will settle that…
.
a year from now!

7 Beğeni

Ben ondan, “tek kazanan olmazsa tumu sifir kabul edilir” gibi bir kural bekliyordum. Demek o da yumusamis bu konularda. Aslinda tek kazanan olmasi bu yarisi ayri kilan ozelligi. O yuzden oyle bir kural getirse haksiz olmazdi sanki. :smiley:

6 Beğeni

Dediğim gibi ismini Takım Şampiyonası yapamsa olabilirdi. Senin söylediğini soranlar oldu, tabiiki Amerikalılar hemen süper cevap geldi “kadınlar rekoru geçersiz olabilir mi sence” sorusu sonrası tamam dediler :smiley:

Ama Belçikalılar gelip bunu Big Dogta yaparsa adamları kaçırıp Barkley e bırakabilir :sweat_smile:

2 Beğeni

Dinlemek için beklemedeyim :slight_smile:

4 Beğeni

Ayarı Kaçanlar’da son bölümü dinledikten sonra bir konuyu gündeme getirmek istedim. Amacım kimseye sataşmak ya da gerginlik çıkarmak değil.

Türkiye ayağında muhteşem bir performans ortaya koyan Savaş’ı öncelikle tebrik ediyorum. Herkese ilham olmuştur.

Podcast’te 2021’den beri kayıtsız ve başka koşularaca destek amaçlı pacerlık yaptığından bahsetti. Her iki konu da etik zeminde tartışmalı. Kayıtsız koşma kısmı organizatörleri ilgilendirse de pacerlık diğer katılımcılara karşı, pacerlık alana görece net bir avantaj sağlıyor.

Bunun hem mental yönü var, hem de bazen eşya taşıma vs gibi fiziksel etkisi de olabilir (fiziksel desteği yaptı demiyorum). Zaten esas önemli olan mental destek.

Avrupa ve Türkiye’deki arazi yarışlarında pacerlık yasak. Amerika’da kayıt olması şartıyla bazı yarışlarda serbest. Dolayısı ile bunu duymak istemezdim açıkçası, yarış ortamında farkedersem şikayet edebilirdim kuralcı bir insan olarak. Neyse olan olmuş. Tamamen iyi niyetli olduğuna eminim.

Kendi fikrime gelince bence bu yasak anlamsız. Koşucuları uzun mesafelere alıştırmak adına bazı cp noktaları arasında ya da tüm yarış buna izin verilmeli. Organizatörlere bu yönde bir talep gitmeli (tabi itra, utmb puanlama şartına aykırı bir husus değilse)

11 Beğeni

Bu konuda haklisiniz. Kayit sirasinda o an aklima bu konuyu acmak geldi ama bambaska bir konudan konusuyorken oralara girmek istemedim acikcasi. Bilmedigim bir suru sey olabilir, onlari desmeye calisirken konumuzdan uzaklasmak istemedim. Savas bu konularin icinde biri, bildigi bir sey vardir, her sey kuralina uygun yapilmistir diye dusundum. Ya da baska zamanlarda ve yerlerde konusulur bu konu dedim. Yayinin akisi geregi anlamsiz olacakti. Ama burada sorarak dogrusunu yapmissiniz.

13 Beğeni

Öncelikle yarışın hemen ardından gelen podcast için teşekkürler. @spinodal

Dinlerken ben de bu konuya takılmıştım. Yarışlarda çokça sporcunun kayıtsız koştuğunu görüyor ve biliyoruz. Hatta kayıtsız koştuğu yarışı videoya çekip youtube’da vlog paylaşanları da gördü bu gözler ama ‘Ayarı Kaçanlar’ gibi takipçisi büyük bir podcast yayınında kayıtsız koşulduğunun alenen söylenmesi ve sunulan gerekçelerin de tatmin edici olmaması beni de fazlasıyla şaşırtmıştı.

2 Beğeni

Selam,

Bir ekleme yapmak istiyorum. Kapadokya’da pacerlık yapmaya izin veriliyor. Ben 2017 senesinde Uçhisar-Göreme arasında 63K koşan iki arkadaşıma, Taşkınpaşa-Göreme arasında ise 120 koşan bir arkadaşıma pacerlık yaptım. Kit alırken sorduğumda kimse net cevap verememişti. Teknik toplantı sırasında sordum “pacerlık yapabilirsiniz ama cp’lerden su bile alamazsınız” dediler :slight_smile: Bu şekilde pacerlık yaptım. Bilginiz olsun.

4 Beğeni

Merhaba,

2017’yi bilmiyorum. 2022 ve sonrasını biliyorum.
bu seneki kurallardan ilgili kısmı aşağı kopyalıyorum.

“Ara noktalarda organizasyon tarafından belirlenmiş olan alanlarda katılımcılar 3. şahıslardan destek alabilirler. Destekçiler, ara noktaların 200 m. öncesinden 200 m. sonrasına kadar katılımcıya yanında koşarak eşlik edebilirler. Ara noktalar haricinde destek almak yasaktır. Yarış merkezinde destekçi akreditasyonu yaptırmayan destekçiler istasyonlara alınmayacaktır.”

Selam,

Bu direkt pacerlarla ya da pacerlık ile alakalı bir madde değil. Bu eşinizden, dostunuzdan, arkadaşınızdan, destekçinizden sadece cp noktalarında destek alabilirsiniz demek. Desteğin içeriğini siz doldurun: yiyecek, içecek, yedek ayakkabı, yedek kıyafet belki de masaj.

Ben pacerlık yaparken de bu madde vardı. Pacerlık yapmak istiyorsanız eğer benim tavsiyem direkt organizasyona sormanız olur.

5 Beğeni

Pacerlık destek değil yani:) Tavsiyenize ihtiyacım yok, bu konuda oldukça tecrübeliyim. Pacerlık yapmak isteyen yarışa kaydolup arkadaşının yanında koşabilir.

Birkaç araştırmaya değinmiş, meraklısına.

1 Beğeni

Kim sizin tecrübenizi sorguladı ki? Size tavsiye vermek gibi bir amacım da yok. Cp’de malzeme, yiyecek vs desteği almak başka bir şey, yanınızda size birinin yoldaşlık yaparak mental destek vermesi bambaşka bir şey. Evet bunlar farklı şeyler. Ben birebir yaşadığım "tecrübe"yi anlattım. Pacerlık yapmak isteyen arkadaşlara direkt organizasyon ile iletişime geçmelerini tavsiye ederim. Siz bunu tavsiye olarak almayın lütfen, tecrübenizle zaten ne yapmanız gerektiğini bilirsiniz.

14 Beğeni