24-25-26 Nisan 2026 tarihlerinde gerçekleşecek olan Babadağ Ultra Trail kayıtları açıldı. Geçen yarışlardaki parkurlara ilave olarak Kayaköy ve Skyrunning Dragon parkurlarını da içeren 30K parkuru ilave edildi.
Yen parkur (30K - 1922) 2485 m+ yükseklik kazanımı içeriyor. Parkur, Ölüdeniz sahilinden başlıyor önce Kayaköy’e giderek Likya Yolu üzerinden 1922 m+ rakım Babadağ zirvesinde son buluyor.
8 Beğeni
Günaydın, 56k parkuruna kayıt oldum ben. Bu sene ki yarış için de hep çok olumlu yorumlar vardı.
6 Beğeni
Merhabalar, ben de bu sene ilk defa 14K Kayaköy parkuruna katılacağım.
Koşuya geçen Kasım’da başladım ve deneyim kazanmak için direkt trail koşularına yöneldim. Bu benim 3. trail yarışım olacak (Nif Ultra 10K + Efes Ultra 12K).
Nif özellikle eğim olarak baya zorladı, çoğu yerde tempolu yürümek zorunda kaldım. Kasım’dan beri aerobik kapasite için Zone 2 çalışıyorum ancak trail’de nabızım özellikle çıkışlarda Zone 4-5’e gidiyor. Bunun zamanla düşmesi gerekir mi yoksa trail için bu normal mi emin olamadım 
Bu yüzden bu parkur ne kadar teknik, zorlayan bölümleri nelerdir daha önce bu parkurda koşan varsa deneyimlerini ve tavsiyelerini duymak isterim.
Bir de ayakkabı konusunda özellikle dikkat etmem gereken bir şey var mı? Şu an Salomon Ultra Glide 3 kullanıyorum. Asics Trabuco 13 de var ama biraz sert geldiği için çok tercih etmiyorum.
Şimdiden teşekkürler 
3 Beğeni
Ben geçen yıl 15K Skyrunning parkuruna koşu için katılmıştım. Kayaköy içerisinde de daha önce yürüyüş yapmıştım.
Kendi tecrübelerimden yola çıkarak Zone konusunda şunu söyleyebilirim. Evet yükseklik kazanırken Zone 4 seviyelerine hiç fark etmeden çıkabilirsin. Ama uzun yokuşlarda bu tempo seni yorabilir. Bazı yarışlarda iki üç kilometre boyunca yokuş çıkılabiliyor. Genelde yarış öncesi parkurun profiline bakıyorum. Tırmanış mesafesine göre kendime strateji belirlemeye çalışıyorum. Mesela Babadağ 15K Skyrunning için yanımda baton götürmüştüm. Faydasını gördüm. Eğer o kadar dik parkur değilse özellikle eğimin yükseldiği noktalarda kısa ve seri adımlar atmaya çalışıyorum. Koşudan yavaş yürüyüşten hızlı kısa kısa seri adımlar. Nabız kontrolü kolay oluyor. Sonrasında düzlük veya iniş gelince tıkanmadan devam edebiliyorsun.
Parkur konusunda parkurun profilinden bakarak şunu söyleyebilirim. Yükseklik kazanımı çok değil. Benim fikrim 6km+3km+5km şeklinde bir ayrım yapabilirsin. İlk 6km çıkış 300m civarı yükselti görünüyor. Isınarak ve nabzını kontrol ederek ilerleyebilirsin. Bundan sonra bu kadar çıkış yok gibi. Sonraki 3km çıkış 150m kadar bir yükselti görünüyor. Burada biraz daha kendi sınırlarını deneyebilirsin. Son 5km tamamen inişe geçiyor. İnişe geçtiğin için çıkarken yorulan kaslarının rahatladığını hissedersin. Hızını biraz artırabilirsin. Burada da kontrollü bir iniş yapabilirsin.
Bu bölgede irili ufaklı taşlar oluyor. İki kişinin yan yana koşabileceği kadar geniş olmayan yerler olabilir. Bastığın yere dikkat etmekte fayda var. Taş, çakıl ve topraktan kaynaklı kaygan olabilecek alanlar olabilir. Bu yüzden ayakkabı olarak diş derinliği ve bilek koruması önemli bence. Hangisi bileğine daha destek oluyorsa ve daha az kayıyorsa o daha sağlıklı olabilir.
Bunların dışında keyifli bir bölge. Manzaranın ve tarihi alanların tadını da çıkarmayı unutma bence.
Biraz uzun oldu sanırım. Ama umarım yardımcı olur. Şimdiden kolaylıklar ve başarılar.
4 Beğeni
Babadağ Ultra 56k parkuru koştuğum en sert parkurların başında geldi sanırım
Asıl zorluk tırmanış değil 30k da zirve yaptıktan sonra ki 26-27k lık iniş ve özellikle en sondaki kısımdı. Zirveye gelmeden yaptığımız kaya tırmanışı ise müthişti. Büyük keyif aldım, parkur tam istediğim gibi, teknik, bol tırmanışlı ve single trackliydi. Bitirdikten sonra denize atlamak ciddi bir lüksmüş, onu da deneyimledim 
7 Beğeni
Tebrikler 
İlk senesinde Ekim ayında düzenlenmişti ve deniz kısmının tadını biz de çıkarmıştık. Dediğin gibi gerçekten büyük lüks
Keşke yine takvimin en sıkışık ayında değil de sonbahar aylarında düzenlense de rahat rahat programımıza alabilsek.
3 Beğeni