Team Kronos’un 15.kez düzenleyeceği ve 3 Mayıs 2026’da yapılacak olan Aydos Trail Run (15.Ultimate Aydos Patika Koşusu) kayıtları açılmış. Bu yıl parkurlarda değişiklik yapılmış gibi görünüyor, 5K, 10K, 20K ve 44K parkurları var.
5K parkurunda toplam 140 metre, 10K parkurunda toplam 324 metre, 20K parkurunda toplam 805 metre ve 44K parkurunda toplam 1700 metre yükselti kazanımı görünüyor. Çıkılan maksimum yükseklik 537 metre tabi ki
Aydos ufacık bir yer olduğu için 44K parkur çıkarmak biraz zorlama olmuş. Parkur bir çok noktada birbiri ile kesişiyor. Her yerden shortcut yapılabilir. O yüzden bir çok noktada mutlaka çip okunması gerekir. Başta, ortada ve sonda çip okuma olacaksa olmaz. Ama ne kadar checkpoint konsa da ben şimdiden eminim o yarış sonrası çok fazla şikayet olacaktır
geçen sene harika bir yarış olmuştu. ama finish beslenmesini beğenmemiştim sadece. bu sene takvimi epey ileriye atmışlar. sanırım oruç ve geçen seneki hava şartlarından kaynaklı olarak. 44K parkurunu çok merak ediyorum. diğerlerinde sıkıntı olmaz. ama çakışma vs olursa koşucular açısından sıkıntı olur. yol vermeyi bilmeyen, single tracklarda parkuru kilitleyen konusunda sıkıntı yaşanmaz umarım.
Ben her haftasonu Aydos’ta koştuğum için bu organizasyona senelerdir katılmıyorum. Dediğin geçiş başlangıçtan hemen sonra ise orası aslında yukardaki su dolum tesisine yakın yerleşim yerlerinin kanalizasyonu Üzgünüm ama maalesef öyle. 2010’larda orada 2,3 ev varken şimdi mahalle oldu. Onların bütün atıkları o dere vasıtası ile göle akıyor. Bu durumda ben olsam en önden başlardım yarışa. Bakalım ben de belki 44K koşarım bu sefer