Aydos koşu ve yürüyüş

Hafta sonları Aydos da yürüyüş yapıyorum. Şimdi foruma tekrar girince bi koşma aşkı geldi. Hafta içi mesai günlerinde 3 gün ( sabah saatleri 6 7 arası ), hafta sonu cumartesi günleri öğleden önce toplamda haftada 3,4 gün koşmak istiyorum. Koşu için gölet çevresini kullanan var mı, uygun mudur? ( park parkurları var ama sürekli aynı bölgede turlamak sıkıcı geliyor. Üstüne araç ve kalabalık ormanlık alanlar sabah sakin oluyor tek sorun köpekler :confused:
Koşan varsa bilgi almak isterim, yoksa grup oluşturup ekip olarak daha motive koşu yapabiliriz. :slight_smile:

4 Beğeni

Açıkçası gölet çevresinde çok yürüdüm ama koşmadım. Tam bir parkur olmadığı için zaman zaman geçişlerde sıkıntı oluyor. Örneğin göletin güneyinde diğer tarafa geçmek için derenin sığlaştığı bir yeri bulmanız lazım. Üst taraftaki bendin oradaki geçiş de bazen sıkıntılı oluyor diye hatırlıyorum, patika her yerde düzgün olmadığı için yağmur sonrası da sıkıntılı durumlar olabiliyor. Gölün etrafı da çok uzun bir mesafe değil, en az 2-3 tur atmak lazım. Benim gördüğüm genellikle patika koşucuları 2 nolu kapıdan girip Günerim cafe’nin oralardan başlayıp zirve yapıp geri geliyorlar. Instagram’da bir Aydos Kartalları vardı, Salomon’un da bir grubu var howtotrailruntr, iki grup da düzenli olarak Aydos’da koşuyorlar diye biliyorum.

3 Beğeni

Teşekkürler evet Instagram da iki hesapta aktif organizasyon yapıyormuş, bu pazar salamonun etkinliği varmış.

2 Beğeni

İkinci kapıdan girişte koşu için geldiğinizi belirtirseniz yaya ücreti tarifesinden araçlı geçiş yapabilirsiniz. Bu durum genelde sabah saatleri için geçerli sanırım gün içinde nasıldır bilgim yok. Günerim tesisleri önünde park yeri mevcut, genelde koşucular için buluşma yeri ve start noktası diyebilirim, tesisi işletenlerde koşu camiasına yabancı değil.
Bu noktadan itibaren mesafenize göre rota oluşturabilirsiniz. Örnek olarak; Günerim start, tek yön göl çevresinden dönüşe geçmek ortalama 10k ve toplamda 260 metre gibi bir kazanım çıkıyor. Mesafenize göre bir çok alternatif oluşturulabilir.
image

Gölet tarafından girişte son görmüş olduğum çalışmalar nedeni ile pek bir doğal tarafı kalmamış gibiydi, park yolu edasında bir tarafta koşulabiliyor ancak gölet etrafında dönmek istemeniz halinde @oberyuz bahsettiği gibi bend ve dere tarafında özellikle yağışlar sonrasında sıkıntı yaşanabiliyor.
Bölgeyi tanımak ve keşif için hafta sonu grup koşuları ideal olacaktır. Aydos Kartallarını tanımayan yoktur sanırım ama bana henüz kısmet olmadı. Salomon’un HowTrailRun organizasyonu ile bölgeyi tanıdım fırsat oldukça da dahil oluyorum.

8 Beğeni

Gölet tarafına yakın oturduğum için genelde o kısımdan giriş yapıyorum. Harita için teşekkür ederim, keşke göleti saçma sapan yapılarla durdurmak yerine güzel bir spor koşu pisti yapsalar çok iyi olurdu. Organizasyon ile keşif yapmak daha mantıklı olabilir.

2 Beğeni