Bayadır arıyorum ancak Strava veya diğer platformlardan pek bulamadım. O nedenle buraya yazmak istedim. Silinebilir uygun değilse.
Aydın efelerde koşu antremanları, keyif için koşu yapan birileri varsa konuşalım.
Bunun için bir uygulama var mı?
Strava bakıyorum ancak bulamadım.
Mücahit Bey merhabalar, Yıllardır Aydın Efeler de yapayalnız koşup, İzmir e taşındıktan sonra yazınızı okumak buruk bir sevinç yarattı ben de Maalesef bu konu ile ilgili yıllarca uğraştım, sosyal medyada, strava da araştırdım. Koştuğum rotalardaki ( Aydın-İncirliova yolu) dereceleri olan kişilere ulaşmaya çalıştım nafile. Aydın a ara ara geliyorum, bir gelişim de beraber de antreman yapalım insta : kagan_oncu_ İyi antremanlar
O burukluğu bende yaşıyorum şu an. Geldiğiniz zaman mutlaka birlikte antreman yapmak isterim. Çok mumnun olurum. Sizi ekliyorum.
Hem koşayım hem sosyal olayım, ama koşu grupları olmayanlar için bir öneri, her yerde bir doğa yürüyüş ekibi oluyor. Aydın’ da da muhakkak vardır. Hafta içi bireysel antremanlarınızı stadda yapabilirsiniz (belki orada da koşan birileri bulunabilir) Hafta sonu ise bu yürüyüş grubu ile start alın, 1 km gidin ve geri dönün, grubu yakalayınca aynısını tekrar edin…Sayg CB
Hangi saatlerde koşuyorsunuz?
Parkur olarak nereyi kullanıyorsunuz?
Efeler de koşuyorum. Genelde sabah saatlerinde bazen iş durumum nedeniyle akşamda olabiliyor. Ayarlanabilir. Parkur olarak herhangi bir yer olabilir.
Sıcaklardan dolayı ara vermiştim. Tekrar dönme zamanı geldi, ben bir iki ısınma turları atayım haberleselim.
Genellikle 10dan sonra tekstilparkta koşuyorum ben
Olurr. Sizden haber bekliyorum o zaman. İnsta: mchtmr
Aydın merkezde bir sokak köpeği sorunu var. Tekstil parkta, ADÜ kampüste, Aytepede, hatta merkezdeki stadın etrafında bile koşarken köpekler saldırdı bana hep. Neyse ki sadece yazları izin döneminde geliyorum Aydın’a. Eşimin memleketi
Evett gerçekten büyük bir sorun. Genelde yolda çok sorun oluşturmadı bana ama geçen trail koşarken sürü izine rastladım resmen taze taze cesaret edemedim koşmaya geri döndüm. Genel bir problemi Aydın’ın diye düşünüyorum. İşe giderken en az merkezde 10 köpek selamlıyor beni ama şimdiye kadar bir sorun yaşamdım umarım yaşmamda. Olan 1 kere olur.
Tekrar merhaba, Aydın sıcağını iyi biliyorum, bir süre yaşadım ben de, stadda koşuyordum. Ancak yaz nedeniyle lütfen ara vermemeye çalışın, yaz sıcağında koşmanın bizlere ayrı ayrı faydaları var, sonbahar gelince farkı anlayabiliyorsunuz. Kardiyovasküler sisteme faydalı olduğunu dair bir çok araştırma ve yorum mevcut, ancak Aydın sıcağında koşarken
- ekipman olarak güneş kremi, güneş gözlüğü, şapka kullanmak, kolları kapatmak,
- rotada su çeşmelerini belirlemek, (elinizdeki su yetmeyecek)
- çok zorlamamak Z1 ve Z2 de kalmak, interval yapacaksak sabah çok erken saatlerini seçmek
- tuz tabletlerini, elektrolitleri kullanmak önemlidir.
Yine Efelerde, Üçgözlerden tepeye doğru, kanyona doğru olan rotayı çok seviyordum, bu rotayı da dahil edin, Kolay gelsin…Sayg, CB
Stad yıkıkdı malesef. Bende her rotayı değerlendiriyorum. Rota ve önerilerinizi dikkate alıcam. Teşekkür ederim.
Aydın da koşulabilecek en iyi yerler Mimar Sinan ve Girne Caddesi, Hafta sonu ise İncirliova yolu tren yolunun yan tarafında kalan parkur
Aydın’da kaldığım dönemde en sevdiğim koşu rotası efeler - paşalar yaylası - 52k olmuştu.
ilk 5km’de köpekler var. ondan sonrası gayet rahat.
Köpekler için ben elimde baton ile koşuyordum.
Köpeklere batonu sopa gibi gösterince yaklaşmıyorlar.
Araç ile Danişment’e gidip oradan koşmaya başlarsanız köpeklerden kurtulmuş olursunuz.
Buralarda bırakın koşmayı yürümek mümkün değil. 4 kişilik yürüyüş grupları özellikle yol kenarında insanın suratına bön bön bakıp ne çekilmeye kenara tenezzül ediyorlar ne de senin tutturmaya çalıştığın süre/tempoyu önemsiyorlar.
Kavga etmek için ideal yerler diye paylaşabilirim ben buraları.
Malesef buralar genel itibari ile bıraz sıkıntılı. Şikayet etmeyi ben bıraktım artk çok yoruldum değişmeyen ve sabit şeylerden, o nedenle sadece yaşıyorum akışına bırakıyorum. Hiç olmazsa trail koşular toplu olarak yapılabilir diye düşünüyorum
Defalarca karşılaştığım manzara asla yolumu değiştirmeden üzerlerine doğru koşuyorum